Wat is cryptocurrency-criminaliteit en hoe beïnvloedt het de handel?

Cryptocurrency-criminaliteit is net zo gemeen en verontrustend als de meeste financiële misdaden. De gepleegde misdaden variëren van diefstal van gewone cryptocurrency tot het witwassen van geld en market-to-market-fraude. Beleggers en consumenten zijn kwetsbaar voor phishing en oplichting, waarbij ze cryptocurrency naar een specifieke site moeten sturen voor losgeld. Zoals alle financiën […]

Digitale misdaad door een onbekende hacker

Cryptocurrency-criminaliteit is net zo gemeen en verontrustend als de meeste financiële misdaden. De gepleegde misdaden variëren van diefstal van gewone cryptocurrency tot het witwassen van geld en market-to-market-fraude. Beleggers en consumenten zijn kwetsbaar voor phishing en oplichting, waarbij ze cryptocurrency naar een specifieke site moeten sturen voor losgeld. Zoals bij alle financiële misdrijven, moeten kopers zich bewust zijn van en informeren over mogelijke misdrijven.

Adverteren

Diefstal van cryptovaluta

Cryptocurrency-gerelateerde misdaden nemen toe. Tijdens de pandemie werden meer mensen blootgesteld aan cryptocurrency-handel toen er lockdowns plaatsvonden. Dieven gebruiken twee verschillende tactieken om te proberen uw cryptocurrency te stelen. Of ze proberen in te breken in uw crypto-portemonnee en uw cryptocurrency direct te stelen, of ze proberen u te misleiden om hen uw cryptocurrency te sturen. Volgens Chainalysis hebben cryptocriminelen in 2021 een record van 3,2 miljard cryptocurrency gestolen. Het aantal gestolen cryptocurrencies is jaar-op-jaar met 500% gestegen. De meeste diefstallen werden gepleegd door middel van oplichting in plaats van het stelen van cryptocurrencies rechtstreeks door in te breken in cryptocurrency-wallets.

Steel uit je portemonnee

Sommige cryptocurrency-diefstallen gebeuren wanneer een dief rechtstreeks uit uw cryptocurrency-portemonnee steelt. Een cryptocurrency-portemonnee is een veilige plek waar u uw cryptocurrency opslaat, met behulp van een digitaal adres om te bepalen hoeveel cryptocurrency op uw account staat. Elke cryptocurrency heeft een ander adres. De meeste consumenten houden een exchange-portemonnee bij waar ze een privésleutel hebben die de cryptocurrency bestuurt. Deze bewaarportefeuilles verschillen van bankrekeningen doordat er geen financiële claimtransactie is die de hoeveelheid geld op de rekening garandeert. Als u bijvoorbeeld een bankrekening heeft bij een bank die is verzekerd door de FDIC (bijna alle banken in de VS), zijn uw deposito’s gegarandeerd tot een bepaald bedrag in dollars (meestal $ 250.000). Dus als u cryptocurrencies verhandelt met een digitale portemonnee, bent u vatbaar voor deze problemen.

Helaas waren er problemen omdat sommige uitwisselingen werden gehackt en geld werd gestolen van klantaccounts. In december 2021 kondigde BitMart aan dat het bedrijf was gehackt en onthulde dat bijna $ 150 miljoen was gestolen uit cryptocurrency-wallets. Een strategie die een consument kan gebruiken om dit scenario te vermijden, is om hun cryptocurrency van een softwareportemonnee naar een hardwareportemonnee te verplaatsen. Dit apparaat heeft mogelijk geen verbinding met internet.

Stelen met trucs

Online oplichting is overal. Een van de meest voorkomende is e-mail- en sms-phishing. Dit zijn vormen van oplichting waarbij u een e-mail ontvangt waarin u wordt gevraagd een bijlage of link te openen. Deze e-mails zien eruit als echte e-mails van uw werkgever, uw bank of zelfs uw vrienden en familie. Veel werkgevers zullen hun werknemers training geven over cyberbeveiligingsfraude en hoe fraude te voorkomen. U kunt het e-mailadres bekijken waarvan het phishingbericht afkomstig is en controleren of er iets verkeerd is gespeld. Als er een call-to-action is die u vraagt ​​om op een link te klikken of een bijlage te openen, moet u goed nadenken voordat u doorgaat.

Door simpelweg op de link te klikken, kunt u dieven toegang geven tot uw computer. Ze kunnen mogelijk het wachtwoord dat u gebruikt naar uw digitale portemonnee traceren en uw cryptocurrency direct stelen. Als alternatief vragen sommige scams je om geld te sturen om een ​​boete te vermijden. In de Verenigde Staten zijn er verschillende soorten belastingfraude, waarbij mensen onmiddellijk geld moeten sturen om een ​​boete te vermijden. U kunt een e-mail ontvangen van een van uw familieleden (oplichting) waarin u wordt gevraagd geld te sturen om hen te helpen uit de gevangenis te komen. Als er iets misgaat, stop dan, denk na en evalueer uw acties voordat u verder gaat.

Sommige zwendelpraktijken lijken misschien legitieme investeringsmogelijkheden, maar zijn dat niet, zoals frauduleuze handelsplatforms die vereisen dat u cryptocurrency deponeert. Specifieke oplichting is opgezet om u aan te moedigen een cryptocurrency-account te openen, die slachtoffers vervolgens kan misleiden om hacksoftware op hun apparaten te installeren, waardoor de oplichters toegang krijgen tot een cryptocurrency of bankrekening.

Geld witwassen

Het witwassen van geld is een andere misdaad die verband houdt met cryptocurrency. Slecht doeners, een term die wordt gebruikt om daders van fintech-fraude te beschrijven, gebruiken cryptovaluta, die moeilijk te traceren is, om illegale bedrijven te financieren. Organisaties die illegale drugs of vuurwapens verkopen, vragen hun contacten om deze items te kopen met behulp van cryptocurrency. Het witwassen van geld heeft het voor cryptocurrencies moeilijk gemaakt om legitiem te zijn. Wanneer retailklanten denken aan een product dat kan worden gebruikt voor snode activiteiten, bederft de opmerking hun mening.

Van de markt naar de cryptocurrency-markt

Naarmate grote beleggingsondernemingen hun blootstelling aan cryptocurrencies vergroten, hebben ze handelsdesks toegevoegd. Sommige van de cryptocurrencies die worden gekocht en verkocht, zijn voor lange tijd. De waarde van deze cryptocurrencies kan variëren. Dealing desks kunnen modellen gebruiken om waarden te creëren die vergelijkbaar zijn met de prijsbepaling van CLO’s voorafgaand aan de financiële crisis. Als het op deze waarden aankomt, kan elke frauduleuze activiteit problemen veroorzaken voor de bedrijven die deze handelsdesks exploiteren.

primair

Het komt erop neer dat fraude, fraude en diefstal deel uitmaken van de wereld van cryptocurrency-handel. Dieven proberen uw computer binnen te dringen om cryptocurrency van uw account te stelen. Op dit moment is er geen toezichthoudende instantie die verzekeringen zoals de FDIC biedt voor fondsen die op een cryptocurrency-account staan. Honderden phishing-scams worden gebruikt om u te overtuigen om uw cryptocurrency rechtstreeks aan een dief te overhandigen. Cryptocurrencies zijn in verband gebracht met het witwassen van geld, waarbij slechte actoren proberen hun illegale geld wit te wassen in ruil voor cryptocurrency en het vervolgens te gebruiken voor legitieme aankopen. Kortom, naarmate cryptocurrency populairder wordt, zullen er meer beschermingen voor individuele consumenten nodig zijn om ervoor te zorgen dat ze cryptocurrency als soevereine valuta kunnen vertrouwen.

Leave a Comment