Wie zijn de 6 grootste fortuinen in de wereld van cryptocurrency?

Ze beloofden dat de wereld van cryptocurrency anders was dan de wereld van traditionele financiën. Echter… De 6 grootste fortuinen in de cryptowereld Ze hebben allemaal dezelfde eigenschappen: blanke mannen die extreem rijk zijn geworden door speculatieve magie. wie zijn zij ?

Roger Ver: Bitcoin Jezus

© Instagram / Roger Ver

Roger Ver werd snel beroemd in de cryptowereld dankzij zijn intuïtie (of geluk, het hangt ervan af). Hoewel niemand het echt geloofde, zette deze ondernemer – die begon met het doorverkopen van computers op Ebay – al heel vroeg op bitcoin. ik heb het verdient Bitcoin bijnaam jezus.

Nadat hij op zeer jonge leeftijd rijk was geworden, verdubbelde hij op blockchain-gerelateerde projecten: Ripple of Kraken om er maar een paar te noemen. Hij is ook de maker van de informatiewebsite Bitcoin.com, die hij in 2019 verliet. Het financiert ook de Bitcoin Foundationeen krachtige lobbygroep wiens doel is dat cryptocurrency een even grote markt wordt als traditionele financiën.

Roger Ver had een turbulente carrière en ook zijn boze en chaotische persoonlijkheid wordt vaak veroordeeld. Hij is bijvoorbeeld vooral bekend door het doneren van $ 1 miljoen aan de Economic Education Foundation, een organisatie die de staat wil ontbinden en het principe van vrijheid wil verdedigen.

zoals hij deed In de gevangenis blijven voor het verkopen van explosieven zonder vergunning Op de Memory Deals e-commerce site. We kunnen ook zijn nationaliteitsverandering noemen: deze Amerikaan, gedesillusioneerd door de wetten van zijn land, ruilde zijn paspoort in voor het paspoort van Saint-Christophe-et-Nieves, een Caraïbisch belastingparadijs.

Vitalik Buterin: de koning van Ethereum

Vitalik Buterin

© Instagram / Vitalik Buterin

Iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van cryptografie kent Vitalik Buterin. Als tiener had deze Russische Canadees een passie voor World of Warcraft en … bitcoin. Terwijl hij zich verveelde met zijn schoolcarrière, liet hij alles vallen en creëerde de Ethereum-blockchain (en de valuta van ether) in 2015, toen hij nog maar 20 jaar oud was.

Binnen een paar jaar werd hij miljardair. Wanneer Covid-19 de hele wereld treft, besluit hij zijn fortuin te delen met de allerarmsten. Deze jonge filantroop stuurt Ether-donaties naar India. Hij was medeoprichter van Balvi, een organisatie die de zoektocht naar een automatisch vaccin tegen het coronavirus ondersteunt.

Zijn gekke idee? transcendentie. Het ondersteunt transhumanistische verenigingen zoals de World Transhumanist League met miljoenen. Hij wil de veroudering van de mens afschaffen en de sterfelijkheid overstijgen.

Changpeng Zhao: oprichter van Binance

Changpeng Zhao (CZ), CEO van Binance

© Binance

Elke crypto-investeerder kent Change Zhao. De oprichter van Binance (opgericht in 2017) heeft naam gemaakt op sociale netwerken (hij heeft 6,4 miljoen volgers op Twitter) in een stijl die anders is dan die van Elon Musk.

Deze Chinese Canadees is een toonbeeld van bescheidenheid en een selfmade man. Zijn fortuin (14 miljard dollar na cryptocrash) heeft hij te danken aan zijn werk. Terwijl hij overstapte van een kleine baan bij McDo naar een andere die zijn ouders uit China hielp, kwam hij in 2017 op het idee om crypto-uitwisseling Binance (voor Binary en Finance) te creëren.

Met 90 miljoen gebruikers is het het meest gebruikte handelsplatform ter wereld. Onlangs behaalde hij Sesame (Digital Service Provider License, PSAN) om zich in Europa te vestigen. Wenst haar Europese hoofdkantoor in Parijs te vestigen.

In tegenstelling tot zijn kameraden beschouwt Tsjecho-Slowakije zichzelf niet als een cryptografisch genie. Hij ziet zichzelf als een smid die mensen voorziet van hun zwaarden.

Brian Armstrong: Vader van Queen Bees

Brian Armstrong

© AFP

Met zijn 38 heeft Brian Armstrong helemaal niet hetzelfde profiel als zijn rivaal CZ. Deze Amerikaan, geboren uit ingenieursouders in Silicon Valley, was al rijk voordat hij in crypto begon. Maar sinds de oprichting van Coinbase, het cryptocurrency-uitwisselingsplatform waarvan hij CEO is, wordt zijn fortuin geschat op $ 16 miljard.

In wezen een ondernemer, hij is naar de lagere school geroepen omdat hij een op hol geslagen snoepverkoopbedrijf op de speelplaats heeft opgericht. In plaats van verbrand te worden, begon hij opnieuw op de universiteit, dit keer met gebruikte computers. Vervolgens creëerde hij op de universiteit universitytutor.com, een platform dat docenten en studenten (of hun ouders) met elkaar verbindt, waarvan hij tot 2012 CEO zal zijn.

Na korte stints bij IBM, Deloitte en Airbnb, gooide hij zijn lichaam en ziel in de cryptocurrency-wereld nadat hij de verklaring van Bitcoin-bedenker Satoshi Nakamoto had ontdekt. Terwijl hij voor Airbnb werkte, schreef hij vervolgens de code voor wat later Coinbase zou worden.

Net als sommige van deze vrienden wil Brian Armstrong een weldoener zijn. In 2018 richtte hij GiveCrypto op, een cryptocurrency-donatieplatform “voor de behoeftigen”. In september 2020 financierde hij zelf ResearchHub, een open source wetenschappelijke onderzoekswebsite die tot doel heeft veel onderzoeksdocumenten beschikbaar te maken voor het publiek.

Sam Bankman Fried: Het kleine genie

Fried Sam Inkman

© FTX

Deze dertigjarige miljardair verdiende zijn fortuin alleen dankzij zijn genialiteit in wiskunde. Omdat hij erg jong was vanwege zijn talenten, volgde hij een opleiding aan het MIT en werd toen een Wall Street-handelaar.

Als zijn fortuin gedeeltelijk afhangt van bitcoin, dan heeft hij dat vooral te danken aan zijn projecten, met name de oprichting van het FTX-handelsplatform en Alameda Research, een in Japan gevestigd crypto-investeringsfonds. Hij wedde ook veel op de metaverse en NFT, twee bloeiende bedrijven.

Gepassioneerd door sport, slaagde hij erin grote namen te overtuigen om met hem samen te werken. Zo tekende hij sponsorcontracten en noemde hij grote namen. De meest bekende van hen is Tom Brady, de beroemdste American football-speler.

Net als Vitalik Buterin is “SBF” een groot filantroop. Als overtuigd democraat zegt hij gevoelig te zijn voor herverdeling van rijkdom. Zo richtte hij de FTX Foundation op, een vereniging die strijdt tegen armoede en dierenleed.

Deze gemoedstoestand wordt vaak benadrukt omdat het zo zeldzaam is in deze sector. Zelfs cryptocurrency Bill Gates is zeer kritisch geweest over Bitcoin. Terwijl alle beleggers het zien als een manier om voor de toekomst te betalen, meent SBF dat het geen toekomst heeft. vibratie.

Peter Tell: De oudere (niet) de wijze

Peter Thiel

© Dan Taylor / CC BY

Peter Thiel is een bekende figuur uit Silicon Valley. Mede-oprichter van PayPal, die nu overal in de technische hemel investeert. Het is dus onvermijdelijk dat hij de cryptocurrency-rage niet zal missen.

Deze liberale investeerde eerst zwaar in Bitcoin. Maar zijn nieuwe obsessie is Web3. Dit verdeeldheid zaaiende personage aarzelt niet om haar vrienden aan te spreken. Voor hem is Warren Buffett ‘verouderd’, traditionele financiën zijn ouderwets en de toekomst ligt in een virtuele wereld die wordt geregeerd door een grote token-uitwisseling.

Als sommigen hem als een genie beschouwen, hebben zijn politieke standpunten hem soms pijn gedaan, vooral toen hij Donald Trump of de (zeer) conservatieve Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz steunde.

Leave a Comment