Metavers/Cryptos/NFT: Bernard Henault lanceert zijn eerste officiële collectie van NFT, ontworpen door Greg

Hinault in het kort

Bernard Hinault, geboren op 14 november 1954 in Yvignac (Cotes-de-Armor), is een Franse professionele racer van 1975 tot 1986. Bijgenaamd “The Badger”, domineerde hij de internationale wielersport tussen 1978 en 1986, met 216 overwinningen, waarvan 144 is buiten de normen. Hij is de derde renner die de Tour de France vijf keer wint (1978, 1979, 1981, 1982 en 1985), na Jacques Antel en Eddie Merckx. In acht posten won hij achtentwintig etappes. Hij won ook drie keer de Giro d’Italia en twee keer het Spaanse kampioenschap. Hij heeft ook de titel van het Wereldkampioenschap op de weg op zijn roster.

B. Hinault Awards

 • Wereldkampioen op de weg 1980
 • Frans kampioen op de weg 1978
 • 5 Tours in Frankrijk 1978, 1979, 1981, 1982 en 1985
 • 3 tours in Italië 1980, 1982 en 1985
 • 2 tours in Spanje 1978 en 1983
 • Luik-Bastenaken Luik 1977 en 1980
 • Ronde van Lombardije 1979 en 1984
 • Parijs – Rubix 1981
 • Gent Wevilgem 1977
 • Waalse Pijl 1979 en 1983
 • 1981 Amstel Gold Race
 • Standards du Dauphiné 1977, 1979 en 1981
 • Ronde van Romandië 1980

De officiële groep van NFT Bernard Hinault

Bernard Hinault heeft zijn eerste officiële NFT-kit uitgebracht, ontworpen door schilder Greg, om zijn vijf Tour de France-overwinningen te vieren. Internationaal wielerkampioen schrijft nu geschiedenis

Door de virtuele wereld van de metaverse te betreden. Voor de gelegenheid heeft Bernard Hinault zijn vriend, de veelgeprezen schilder Greg, gekozen om exclusief zijn eerste officiële NFT-collectie te creëren met 5 digitale werken die al zijn Tour de France-overwinningen vieren. De NFT-veiling wordt op 23 juli gelanceerd op het Opensea-platform (https://opensea.io/collection/hinaultnftofficial).

© B Hinault/Greg

Er zijn slechts 156 codes beschikbaar voor een unieke ervaring met Bernard Hinault.

Bernard Hinault is de derde renner die de Tour de France 5 keer wint, na Jacques Antel en Eddie Merckx. Hij wordt beschouwd als een van de grootste wielrenners aller tijden. Met zijn verzameling NFT’s nodigt hij alle wielerliefhebbers uit om deel te nemen aan een buitengewoon avontuur. Ten eerste omdat ze een iconisch beeld en een kostbaar kunstwerk zullen hebben, getekend door een kunstenaar die een referentie is in de wereld van wiskundige illustratie. Dan, omdat ze toegang hebben tot geweldige ervaringen om te delen met de Franse wielerlegende.

NFT voor de 40e verjaardag van Bernard Hainaut’s Tour de France-overwinning in 1982

De veiling zal het in het bijzonder mogelijk maken om de eerste en enige wedstrijd van NFT te winnen ter herdenking van de 40ste verjaardag van de overwinning van Bernard Hinault tijdens de Tour de France 1982.

De gelukkige eigenaar van dit model krijgt:

 • ingelijste lithografie gesigneerd door Bernard Hinault en Gregg;
 • Plus een middag met Bernard Hinault inclusief lunch/discussie en privé fietstocht.

Kopers van andere NFT’s in de groep krijgen andere ervaringen aangeboden:

 • 15 minuten video “One for One” met Bernard Hinault voor de vijf NFT kopers “Tour de France 1978”,
 • Persoonlijke handtekeningen van de houders van vijftig NFT “Tour de France 1979” …

Bernard Hinault NFT’s worden op 23 juli 2022 geslagen op het Opensea-platform (primaire en secundaire markt).

Een deel van de opbrengst van de strijd tegen kanker werd geschonken

Onder het model van de milieuorganisatie ‘1% for the Planet’, zal Bernard Hinault, zeer betrokken bij de strijd tegen kanker en beschermheer van Souffles d’espoir CLC, 1% van de productverkoop van NFT’s doneren aan het Eugene Marquis Centre in Rennes .

Greg, grafisch ontwerper en illustrator

Grafisch ontwerper en illustrator, kunstenaar Greg herbekijkt, in een vintage en moderne stijl tegelijkertijd, de geschiedenis en legendes van de sport. Het wordt beschouwd als de standaard van sportillustraties in Europa, uitgegeven door Solar Éditions. Hij heeft verschillende boeken, waaronder:

 • “The Comedy Legend of Bernard Hinault” (2016);
 • “PSG, de legendarische 11” (2018);
 • “The Yellow Jersey Encyclopedia” met L’Équipe (2019);
 • “Golden Ball Encyclopedia” met France Football (2020);
 • “Fietsen is een legende. Kleine en grote verhalen voor wegreuzen” (2020);
 • “900 T-shirts van 50 legendarische fietsers”, gepubliceerd in samenwerking met Solar Éditions/Legend Éditions (2021);
© B Hinault/Greg

Sinds 2018 heeft Greg regelmatig artistieke samenwerkingen getekend met prestigieuze internationale sportmerken: Le Coq Sportif Japan om de honderdste verjaardag van de gele trui te vieren in 2019, PSG, Lacoste (live mural tijdens Roland Garros 2020), het Franse Olympische team (muurschildering voor iedereen) Franse) eigenaren medailles op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio), Renault Monde (viering van de 60e verjaardag van de 4L en de 50e verjaardag van de R5 in 2022) …

Sinds 2021 is Greg vooral geïnteresseerd in de wereld van digitale kunst en NFT’s. In mei 2022 lanceerde hij zijn eigen collectie op het verkoopplatform van Opensea. In de buurt van veel professionele atleten (wielrenners, voetballers, tennissers) kwam hij op het idee om NFT’s te maken onder een officiële licentie met sportsterren.

Leave a Comment