Blockchain en de toekomst van webhostingopslag

Actuele problemen in het veld

De belangrijkste problemen waarmee deze technologie wordt geconfronteerd, kunnen worden onderverdeeld in vijf categorieën:

Professionele ethiek Deze technologie roept nog steeds een reeks ethische vragen op, waarvan de belangrijkste:
Het vermogen van de blockchain om criminele activiteiten te faciliteren
De negatieve impact van blockchain op het milieu.

legaal De blockchain heeft te maken gehad met veel vragen op juridisch gebied. De verontrustende factor is dat veel van deze vragen nog geen definitief antwoord hebben.

systemen Cryptocurrencies krijgen te maken met allerlei soorten regeldruk, aangezien veel regeringen over de hele wereld interesse beginnen te krijgen in deze veelbelovende technologie en de marktkapitalisatie ervan snel blijft groeien.

Prive leven Doordat alle transacties in een open register worden vastgelegd, kan iedereen ze inzien, waar de persoon zich ook bevindt. Hoewel dit niet betekent dat de persoon gemakkelijk kan worden geïdentificeerd, geeft het wel aan dat veel persoonlijke, juridische en financiële informatie openbaar beschikbaar is.

bescherming De voordelen van de blockchain op het gebied van veiligheid komen vooral voort uit het decentrale karakter ervan. Door het ontwerp is de technologie echter nog steeds kwetsbaar voor hack- en snooping-aanvallen.

4 scenario’s voor de toekomst

Als je naar de toekomst van opslag kijkt, zul je zien dat de mensheid momenteel vastbesloten is om fysieke media, zoals harde schijven en magnetische banden, kwijt te raken, die in het verleden gemakkelijk te vernietigen bleken te zijn.

Dit is de reden waarom veel onderzoekers zich zijn gaan concentreren op het ontwikkelen van apparaten die problemen kunnen oplossen zoals: Levensduur, snelheid, kracht en beschikbare ruimte. De toekomstscenario’s die momenteel worden onderzocht zijn:

harde schijven

Tot op de dag van vandaag zijn harde schijven nog steeds enkele van de meest gebruikte computeropslagapparaten ooit. Sommige insiders uit de branche denken dat deze apparaten over 15 of 20 jaar nog steeds in gebruik zullen zijn.

heliumschijven

Ze lijken erg op harde schijven aan de buitenkant, maar hun binnenkant is compleet anders. In plaats van dat ze van binnen gevuld zijn met gewone lucht, bevatten deze schijven een luchtdichte, met helium gevulde bus.

DNA-opslag

Gedurende vele jaren hebben wetenschappers verschillende nucleaire filamenten kunnen lezen, synthetiseren en synthetiseren. Ze zijn ook begonnen te bestuderen hoe DNA wordt gebruikt om informatie op te slaan. Deze technologie omvat chemische engineering van nucleotiden en heeft nog een lange weg te gaan voordat deze kan worden geïmplementeerd.

3D-opslag

Dit type opslag is bedoeld om gegevens in verschillende delen op te slaan met behulp van optische materialen die gevoelig zijn voor licht. Dit is een compleet andere methode dan het 2D-systeem dat enkele bits bevat die door schijfmedia worden gebruikt.

Huidige status: de opkomst van de cloud in webhosting

Webhosting verwijst naar de opkomst van cloudhosting. Het is een mix van dedicated en shared hosting-oplossingen die traditioneel samen worden gebruikt. Tegenwoordig omvat webhosting shared hosting, cloudhosting, VPS-hosting en dedicated hosting. Als gevolg hiervan zijn de prijzen voor shared hosting ingestort, terwijl dedicated hosting aan de andere kant van de prijsgrafiek blijft.

Decentralisatie en blockchain: is dit de toekomst?

Bij het gebruik van blockchain-technologie om informatie vast te houden, wordt het uiteindelijk in kleine stukjes gesneden, die vervolgens worden gedistribueerd naar meerdere ontvangers of knooppunten. Daarom werkt datawarehousing op dezelfde manier als een gedistribueerd grootboeksysteem. Het feit dat de gegevens in veel knooppunten verlopen, betekent dat ze veilig zijn voor elke inbreuk.

Dit betekent dat zelfs als de hacker toegang krijgt tot een bepaald stuk informatie, hij er geen conclusies uit kan trekken, omdat de gegevens versleuteld zijn. Bovendien krijgt de hacker maar een klein stukje van de puzzel te pakken, waardoor hij de betekenis van de gegevens niet kan achterhalen.

Big data-probleem

De cloud computing-industrie blijft jaar na jaar in een zeer hoog tempo groeien. Voor veel ondernemers is dit een welkome opluchting omdat het hen meer opties geeft, aangezien elk bedrijf ernaar streeft zijn concurrenten te overtreffen. Deze beslissing hangt uiteindelijk af van het type IT-infrastructuur dat in uw bedrijf wordt gebruikt.

Cloudcomputing is voor velen een welkome opluchting, omdat het zoveel mogelijkheden biedt. Bestaande systemen zitten vast in bestanden. Dit zijn de bestanden die moeten worden beveiligd om ervoor te zorgen dat het bedrijf terugkeert naar zijn normale functies. Hier komt big data om de hoek kijken.

Hoewel het nog steeds een nieuwe technologie is, proberen big data-servers asynchrone schrijfmethoden te gebruiken. Technologie is geen uitzondering.

Met welke problemen kunnen hostingdiensten worden geconfronteerd?

Het is essentieel om op te merken dat blockchain en webhosting twee totaal verschillende dingen zijn. Dit betekent dat zelfs als het voor u mogelijk is om een ​​bepaalde service op de website op te slaan die u van plan bent te verbinden met een blockchain-aangedreven API, het nog steeds onmogelijk voor u is om de hele website op een enkel blockchain-platform op te slaan.

En zelfs als het mogelijk zou zijn, zou de oefening duur zijn, aangezien het opslaan van informatie met behulp van deze technologie erg duur is. Ook is het onmogelijk om blockchain-technologie te gebruiken in plaats van webhosting. In feite bevat de blockchain onveranderlijke gegevens, terwijl websites en databasetabellen voortdurend veranderen.

Voorspelling

Het gebruik van de blockchain zal zaken als echte redundantie en decentralisatie, kostenbesparingen in termen van schaal en volledige vertrouwelijkheid mogelijk maken. Dit zijn voordelen die voorheen niet beschikbaar waren in de cloudopslaginfrastructuur van de grote spelers in de branche, zoals Google.

Met dat in gedachten is het slechts een kwestie van tijd voordat de blockchain-opslagmarkt de bestaande infrastructuur volledig overtreft. Bedrijven hebben veel om enthousiast over te worden nu we op weg zijn naar een volledig gedecentraliseerd netwerk.

Leave a Comment