De beste manier om Ethereum uit Australië te kopen – Forbes Advisor Australia

Hoewel Bitcoin de leidende cryptocurrency is op basis van de waarde van zijn munten in omloop, is Ethereum ook populair onder crypto-investeerders. Het is de tweede vorm van cryptocurrency en geniet de steun van bedrijfsleiders zoals Mark Cuban, Amerikaanse miljardair zakenman en tv-persoonlijkheid.

Als u in augustus 2015 $ 1.000 in Ethereum zou hebben geïnvesteerd, zou uw investering na ongeveer zes jaar groeien tot $ 2,23 miljoen.

Het daalde echter aanzienlijk in 2022, samen met andere cryptocurrencies, en daalde met meer dan 70% ten opzichte van het hoogste punt ooit van vorig jaar. Alleen al in juni daalde Ether met 45%.

Adverteren

Als u besluit om Ethereum te kopen, ga dan uiterst voorzichtig te werk: zoals de Moneysmart-website van de federale overheid uitlegt, is crypto een vluchtig actief en wordt het niet gereguleerd door de Australian Securities and Investments Commission (ASIC).

Als je nog steeds wilt kopen, kun je als volgt beginnen met het kopen van Ether, de officiële naam van het token dat bekend staat als Ethereum vanwege de associatie met het Ethereum-platform dat het heeft.

Ethereum kopen

Investeren in Ethereum is misschien makkelijker dan je denkt. Zo ga je in vijf stappen aan de slag:

1. Bepaal uw risiconiveau

Er is geen oplossing voor dit probleem – Ethereum kopen is een gok. Hoewel alle investeringen enig risico met zich meebrengen, zijn cryptocurrencies bijzonder kwetsbaar voor prijsschommelingen. Denk maar aan de impact die een paar honderd cijfers kunnen hebben op de prijzen van cryptocurrency: toen Tesla-topman Elon Musk vorig jaar tweette dat zijn bedrijf bijvoorbeeld Bitcoin niet langer als betaalmiddel zou accepteren, daalde de waarde van de munt met 15%.

Hoewel Ether in het verleden indrukwekkende rendementen heeft geboekt, heeft het ook grote crashes gehad, soms in verrassend korte tijdsbestekken. Met name daalde het van een hoogtepunt van meer dan $ 5.000 per munt in mei 2021 tot minder dan $ 2.500 de volgende maand, een daling van meer dan 50%. Dit is een zeer hoge volatiliteit.

Daarom is het belangrijk om rekening te houden met risicotolerantie en de diversiteit en stabiliteit van de rest van uw beleggingsportefeuille voordat u Ether koopt. Experts raden aan om nooit meer in cryptocurrency te investeren dan u zich kunt veroorloven te verliezen.

2. Kies een cryptocurrency-uitwisseling

Ether kopen is ingewikkelder dan alleen aandelen of beleggingsfondsen kopen via uw effectenrekening. Cryptocurrencies worden niet verhandeld op grote beurzen zoals Londen of New York, en veel brokers bieden niet aan om in cryptocurrencies te investeren.

Om cryptocurrencies te kopen, moet je eerst een account aanmaken op een cryptocurrency exchange. In de praktijk is het vergelijkbaar met de brokerage-platforms waarmee u misschien meer vertrouwd bent: Cryptocurrency-uitwisselingen stellen kopers en verkopers in staat om fiat-valuta’s, zoals ponden en dollars, in te wisselen voor cryptocurrencies.Valuta’s zoals Ethereum, Bitcoin of Dogecoin.

Als je nog geen crypto-uitwisseling hebt, bekijk dan onze lijst met de beste cryptocurrency-uitwisselingen om de juiste voor jou te vinden. Hoewel sommige handelsplatforms complex kunnen zijn, bieden de meeste van hen een eenvoudige koopinterface voor beginners, hoewel ze mogelijk hogere kosten in rekening brengen dan het belangrijkste handelsplatform.

Enkele belangrijke punten: Zorg er bij het kiezen van een uitwisseling voor dat ze een crypto-portemonnee aanbieden om uw investeringen op te slaan. De overgrote meerderheid wel, maar als je dat niet doet, zul je er zelf een moeten kopen.

Je kunt er ook voor kiezen om je crypto te kopen via een platform, zoals Paypal, hoewel het gebruik van een van deze vereenvoudigde platforms betekent dat cryptocurrency alleen kan worden ingewisseld op het platform waarop je het koopt. U moet dus geld opnemen van dit platform en ze vervolgens inwisselen op een crypto-uitwisseling om in een aparte portemonnee te bewaren.

3. Stort geld op uw account

Voordat u Ethereum kunt kopen via een crypto-uitwisseling, moet u geld op uw account storten. In de meeste gevallen stort u geld van een bankrekening, zoals uw betaalrekening. U kunt meestal ook een debetkaart gebruiken of geld storten bij een betalingsprovider.

Sommige providers kunnen u toestaan ​​om uw kaart te gebruiken om cryptocurrency te kopen, maar pas op voor kosten die ze kunnen toevoegen aan de transactiekosten.

4. Koop Ethereum

Beleggers die aandelen, beleggingsfondsen/beleggingsfondsen of op de beurs verhandelde fondsen kopen, zijn beperkt door markturen. De Australian Stock Exchange (ASX) is bijvoorbeeld op weekdagen standaard geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Cryptocurrencies zoals Ethereum werken heel anders: aangezien het gedecentraliseerde valuta zijn, kun je ze de klok rond kopen en verkopen.

Om Ethereum te kopen, voert u het tickersymbool – ETH – in het veld “Koop” van de beurs in en voert u het bedrag in dat u wilt kopen. Als je niet het hele Ethereum-token wilt kopen of je hebt niet genoeg geld op je rekening voor de hele munt, dan kun je een klein deel ervan kopen. Als de prijs van Ethereum bijvoorbeeld €2000 is en u investeert €100, dan koopt u 5% van Ether.

5. Bewaar je Ethereum

Zodra uw Ethereum-aankoop is verwerkt, moet u uw cryptocurrency opslaan. Terwijl sommige platforms het voor je opslaan, kiezen sommige mensen ervoor om hun investering zelf op te slaan om de kans te verkleinen dat ze hun crypto kwijtraken door een hack.

Dit is begrijpelijk, maar het is ook belangrijk op te merken dat de meeste grote beurzen de tegoeden van hun klanten beveiligen en vaak het grootste deel van hun activa offline opslaan om massale diefstallen te voorkomen. Bovendien hebben in het verleden gehackte uitwisselingen de verliezen gecompenseerd.

Maar als u gemoedsrust wilt hebben over uw cryptocurrency, kunt u ervoor kiezen om deze over te zetten naar een van de twee soorten wallets van derden:

  • Hot Wallet: De hot wallet is verbonden met internet en is toegankelijk vanaf een computer of smartphone. Ze zijn handig en worden meestal zonder extra kosten aangeboden door cryptocurrency-uitwisselingen, hoewel u ook uw eigen valuta kunt gebruiken als u uw crypto liever niet op de uitwisseling heeft. Omdat ze echter altijd online zijn, lopen ze meer risico op beveiligingsinbreuken.
  • Cold Wallet: Cold Wallets daarentegen zijn externe apparaten die volledig gescheiden zijn van internet. Afhankelijk van het type dat u kiest, kosten ze meestal tussen $ 50 en $ 150, hoewel er duurdere versies beschikbaar zijn. Hoewel cold wallets minder handig zijn dan hot wallets – je moet ze elke keer dat je toegang wilt krijgen tot je crypto handmatig met internet verbinden – ze zijn veiliger en kunnen zinvol zijn als je een grote hoeveelheid Ethereum of Bitcoin en andere cryptocurrencies hebt.

Ethereum verkopen

Om uw Ethereum te verkopen, gaat u gewoon terug naar de cryptocurrency-uitwisseling en voert u het bedrag in dat u wilt verkopen.

Als u een grote hoeveelheid cryptocurrency verkoopt, kunt u een belastingprofessional raadplegen. Ondanks het gedecentraliseerde karakter zijn winsten uit de verkoop van cryptocurrency onderworpen aan vermogenswinstbelasting volgens de Australische wetgeving.

Moet ik Ethereum kopen?

Ethereum is erg populair, met meer dan 116 miljard munten die momenteel in handen zijn van investeerders. Maar alleen omdat het een van de meest populaire cryptocurrencies is, wil nog niet zeggen dat het geschikt voor u is. Alleen u (in overleg met uw financieel adviseur) beslist.

Hoe dan ook, voordat u een volatiele belegging zoals Ether koopt, moet u ervoor zorgen dat u uw onderzoek doet en dat uw fondsen in goede staat zijn. Idealiter zou u een groot fonds moeten hebben voor regenachtige dagen, een minimale schuld hebben en uw pensioenregelingen in goede staat hebben. Hoewel u al deze vakjes kunt aanvinken, is het belangrijk om uw portefeuille te diversifiëren, zodat slechts een klein deel van uw investering in Ethereum of andere cryptocurrencies zou moeten zijn.

Houd ook rekening met de slechte partijen in de crypto-ruimte. Zoals opgemerkt door de Australian Competition and Consumer Commission (ACCC) van de federale overheid, verloren Australiërs tussen 1 januari en 1 mei 2022 meer dan $ 205 miljoen aan fraude, waaronder $ 113 miljoen gerelateerd aan crypto. Cryptocurrency is ook de meest voorkomende betaalmethode voor investeringszwendel, waarschuwt de ACCC.

Dit artikel is geen goedkeuring van een bepaalde cryptocurrency, makelaar of beurs, en vormt ook geen aanbeveling van cryptocurrency als beleggingscategorie.

Leave a Comment