Emirates News Agency – Hamdan bin Mohammed lanceert Dubai Metaverse-strategie

DUBAI, 18 juli, WAM / Volgens de richtlijnen van Zijne Hoogheid Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Vice President en Premier van de VAE en Heerser van Dubai, Zijne Hoogheid Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Kroonprins en Voorzitter van de uitvoerende macht. De Raad heeft vandaag de Metaverse-strategie gelanceerd die tot doel heeft van Dubai een van de 10 grootste economieën ter wereld te maken, evenals een wereldwijde hub voor de metaverse-gemeenschap.

Zijne Hoogheid Sheikh Hamdan bin Mohammed benadrukte het belang van het consolideren van de positie van het emiraat als centrum dat het meest geavanceerde ecosysteem van metaverses biedt en een pionier in het wereldwijd toepassen van digitale oplossingen, wat de ambitieuze visie van Zijne Hoogheid Sheikh Mohammed bin Rashid weerspiegelt. Al Maktoum om het emiraat om te vormen tot een wereldwijde hoofdstad van geavanceerde technologieën, met name kunstmatige intelligentie (AI) en Web3.

De strategie is bedoeld om voort te bouwen op het succes van Dubai, dat meer dan 1.000 blockchain- en metaverse-bedrijven heeft aangetrokken. Het stimuleert ook de ambities van Dubai om tegen 2030 meer dan 40.000 virtuele banen te ondersteunen. Dit zou de economie een boost geven en de visie van de regering van de VAE ondersteunen om het huidige aantal blockchain-bedrijven te vervijfvoudigen.

Sheikh Hamdan zei dat Dubai grote vooruitgang boekt om zijn positie als wereldwijd testplatform voor metaverse technologie te versterken, terwijl het verstandig investeert in het opbouwen van capaciteiten en talent om het meest robuuste en belangrijkste ecosysteem van de regio voor deze gemeenschap te creëren. Zijne Hoogheid voegde eraan toe dat de invoering van nieuwe technologieën als uitgangspunt zal dienen in Dubai’s visie om toekomstige technologieën te gebruiken om nieuwe modellen te creëren voor het werken in vitale sectoren en om de impact van de metaverse op regionale en mondiale economieën te vergroten.

Bij de lancering van de Metaverse-strategie in Dubai benadrukten de minister van Staat voor Kunstmatige Intelligentie, Digitale Economie en Toepassingen voor Werken op Afstand, en Executive Vice President van de Dubai Future Foundation, Omar bin Sultan Al Olama, het belang van het ontwerpen van de toekomst met behulp van nieuwe digitale strategieën om Metaverse te adopteren in vitale sectoren. Hij voegde eraan toe dat deze nieuwe technologie de inspanningen van de VAE en Dubai zal bevorderen om innovatieve oplossingen te bieden, het leven van mensen positief te beïnvloeden en van de stad een van de slimste centra ter wereld te maken, met nieuwe economische kansen.

De heer Al Olama zei dat deze strategie in overeenstemming is met de doelstellingen van de kunstmatige-intelligentiestrategie van de VAE, die tot doel heeft de positie van het land als een van ‘s werelds leiders in toekomstige sectoren te versterken door te investeren in nieuwe initiatieven en talent in staat te stellen de digitale transformatie te leiden en toekomstige technologieën overnemen.

Het heeft tot doel innovatie aan te moedigen, de economische bijdragen van de metaverse te vergroten door middel van onderzoeks- en ontwikkelingssamenwerkingen en geavanceerde ecosystemen te promoten met behulp van versnellers en incubators die bedrijven en projecten naar Dubai aantrekken.

De Dubai Metaverse-strategie ondersteunt de ontwikkeling van Web3-technologie en zijn toepassingen om nieuwe modellen te creëren voor overheidswerk en de ontwikkeling van vitale sectoren, waaronder toerisme, onderwijs, detailhandel, telewerken, gezondheidszorg en de juridische sector. Het is ook bedoeld om wereldwijde normen te ontwikkelen voor het creëren van veilige en beveiligde platforms.

De belangrijkste pijlers van de strategie richten zich op extended reality (die de fysieke en virtuele wereld vermengt), augmented reality (AR), virtual reality (VR), mixed reality en digital twins (een virtuele weergave van een object of systeem). Het heeft tot doel realtime gegevens te benutten, machine learning en het internet der dingen te gebruiken en kunstmatige intelligentie en blockchain-simulaties te gebruiken om menselijke denkprocessen te verbeteren.

Gegevens, netwerken, cloud en edge computing zijn de technologische pijlers van de metaverse-strategie die zich richt op real-world gegevens die worden verkregen, gevalideerd, opgeslagen, verwerkt en beheerd. Andere pijlers zijn onder meer het bevorderen van de volledige inzet van 5G-netwerken om edge computing mogelijk te maken en het beschikbaar stellen van on-demand computersysteembronnen. Met edge computing kunnen gegevens lokaal worden verzameld, opgeslagen en verwerkt via slimme apparaten en lokale netwerken in plaats van via de cloud.

Virtual reality en augmented reality zijn twee belangrijke enablers van de metaverse, verantwoordelijk voor 6.700 banen en een bijdrage van $ 500 miljoen aan de economie van de VAE, die naar verwachting in de toekomst exponentieel zal groeien. Wereldwijd werd durfkapitaal en private equity-financiering in 2021 gewaardeerd op $ 13 miljard, terwijl de verkoop van onroerend goed vorig jaar meer dan $ 500 miljoen bedroeg.

Second Life – een virtuele wereld waar deelnemers prachtige landschappen kunnen verkennen en hun eigen huizen kunnen bouwen – zal in 2021 meer dan $ 650 miljoen bijdragen aan het wereldwijde BBP. De metaverse heeft ook 200 strategische partnerschappen gesloten met Sandbox, een virtuele wereld van gedecentraliseerde games, waaronder de lancering van Warner Music Group ingesteld als een virtuele wereld met een muziekthema in de metaverse.

Analisten schatten dat de metaverse tegen 2030 tot $ 5 biljoen aan de wereldeconomie zal bijdragen. De marktwaarde van NFT’s zal naar verwachting $ 80 miljard bedragen, terwijl de consumentenuitgaven voor de aankoop van videogames tegen het jaar 2025 $ 75 miljard zullen bedragen. Recente studies laten zien dat het aantal dagelijkse actieve gebruikers van Roblox, een van ‘s werelds toonaangevende metaverse gemeenschappen, is gestegen tot 55 miljoen. Tegelijkertijd wil 59% van de wereldwijde consumenten ten minste één van hun dagelijkse activiteiten naar de metaverse verplaatsen.

Zijne Hoogheid Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum gaf de regeringsteams de opdracht om 60 dagen voor de lancering te beginnen met het formuleren van de Dubai Metaverse-strategie. Deze strategie stimuleert het gebruik van een onderling verbonden netwerk van virtuele ruimtes om het welzijn van de gemeenschap te verbeteren en versterkt initiatieven die van deze stad een model maken voor metaverse technologieën met een robuuste digitale infrastructuur.

Vertaling: Jihan Fawzy.

http://wam.ae/en/details/1395303067141

Leave a Comment