Wat is NFT? – Begrijp onvervangbare symbolen

Het eigendom en de authenticiteit van deze goederen zijn echter voornamelijk bepaald via op papier gebaseerde en gecentraliseerde systemen, die grotendeels ondoeltreffend zijn en veel ruimte voor fraude laten. NFT’s bieden een unieke manier om een ​​revolutie teweeg te brengen in de identificatie, eigendom en overdracht van digitale activa.

De belangrijkste kenmerken van niet-vervangbare tokens

Non-fungible tokens zijn virtuele activa op de blockchain, met unieke metadata en identificatietokens die hen onderscheiden. In tegenstelling tot cryptocurrencies, die gebruikers gemakkelijk kunnen verhandelen op platforms zoals bitiq.org/en/, kunnen mensen geen NTF’s verhandelen voor andere activa. Inwisselbare tokens, zoals virtuele valuta, zijn daarentegen identiek en kunnen door individuen als betaalmiddel worden gebruikt.

Onvervangbare tokens hebben het cryptografische paradigma veranderd, waardoor elk token uniek en onvervangbaar is. Dit betekent ook dat de ene NFT in waarde niet gelijk kan zijn aan de andere. NFT’s zijn echter schaalbaar, wat betekent dat artiesten en makers twee verschillende NFT’s kunnen combineren om één NFT te creëren.

Niet-fungible tokens worden gemaakt en onderhouden in de blockchain. Daarom kunnen individuen ze alleen identificeren door te coderen. Het is ook zeer uniek en zeldzaam, wat de presentatie van hoge waarde beïnvloedt. NFT heeft de originele cryptografische handtekeningen in de blockchain waarop het is gemaakt en uitgegeven. Met deze individuele handtekeningen kunnen gebruikers snel de activa en huidige eigenaren van specifieke activa die aan NFT’s zijn gekoppeld, identificeren.

NFT’s maken

Artiesten, contentontwikkelaars of licentiehouders maken niet-vervangbare tokens via een proces dat ‘mining’ wordt genoemd. Dit proces omvat het ondertekenen van een transactie op de blockchain en het beschrijven van de basisdetails van het token. De gegevens worden vervolgens naar de blockchain gestreamd om een ​​slim contract te maken, en het token wordt gegenereerd en toegewezen aan de eigenaar.

Elk token bevat een unieke identifier of token identifier die is opgeslagen in het contract. Dit maakt het gemakkelijk om het eigendom van het token te verifiëren en het opnieuw toe te wijzen aan een nieuwe eigenaar wanneer de oorspronkelijke eigenaar activa moet overdragen.

Use cases voor niet-vervangbare tokens

Dankzij de hoogwaardige constructie kunnen NFT’s een breed scala aan gebruiksscenario’s ondersteunen. Het kan verschillende fysieke, digitale en metafysische activa vertegenwoordigen. Blockchain is de basis voor niet-fungible tokens, het elimineert ook tussenpersonen van deelname aan transacties en verbindt artiesten en makers rechtstreeks met hun publiek. Blockchain vereenvoudigt ook transacties en stelt contentontwikkelaars en artiesten in staat om effectief nieuwe wereldwijde markten te veroveren en te betreden.

Het maken van NFT’s vertegenwoordigt voornamelijk digitale kunst, virtuele verzamelobjecten en delen van inhoud zoals audio, video en kaartjes voor evenementen. De eerste geweldige use-case voor NFT’s was een digitaal collagekunstwerk gemaakt door kunstenaar Beeple in 2021. De NFT’s werden verkocht voor $ 69 miljoen en werden een duur digitaal kunstwerk.

De huidige NFT-markt is voornamelijk gericht op verzamelobjecten, waaronder digitale kunst, sportkaarten en zeldzame kostbaarheden. NBA Top Shot is een van de meest populaire platforms voor NFT-verzamelaars. Biedt niet-vervangbare NBA-momenten als digitale kaarten.

Waarom zijn NFT’s belangrijk?

Experts beschrijven NFT’s als eenvoudige concepten van cryptocurrencies die de digitale weergave van fysieke activa vergemakkelijken, en zo een revolutie teweegbrengen in de moderne financiële infrastructuur.
Een van de belangrijkste voordelen is het verbeteren van de marktefficiëntie. Het omzetten van fysieke activa in digitale activa vereenvoudigt het proces van het identificeren, bezitten en overdragen ervan door tussenpersonen te elimineren. Hierdoor kunnen artiesten, makers en contentontwikkelaars rechtstreeks met hun publiek communiceren. NFT’s verbeteren ook de bedrijfsvoering en democratiseren investeringen. Het stelt de verschillende actoren in de toeleveringsketen in staat om ermee te communiceren en de bron, creatie en transformatie van activa te traceren.

Net als cryptocurrencies zijn NFT’s een relatief nieuw concept. Niet-fungeerbare tokens hebben echter een enorm potentieel om verschillende kernbedrijfsprocessen te transformeren en nieuwe markten en investeringsstromen te creëren voor artiesten, contentontwikkelaars en investeerders over de hele wereld.

Leave a Comment