Hoe werkt NFT?

De NFT-markt heeft de wereld bestormd en trekt kunstenaars, makers en investeerders aan. De verkoop van NFT in de eerste helft van 2021 bereikte een geschatte $ 2,5 miljard, en analisten zeggen dat de markt nog niet veel groei heeft gezien.

Ontdek de voordelen van het verhandelen van bitcoins op een cryptocurrency exchange.

Een NFT-token of non-fungible token is een uniek digitaal activum dat het eigendom van fysieke of virtuele activa vertegenwoordigt, zoals kunstwerken, muziekvideo’s, audio-inhoud, onroerend goed en andere verzamelobjecten. NFT’s worden gemaakt en uitgegeven op de blockchain. Eigenaren van NFT-gekoppelde activa kunnen ze ook verkopen, maar ze kunnen niet worden gebruikt als valuta voor transacties.

Er zijn echter online marktplaatsen waar individuen gemakkelijk NFT’s kunnen kopen en verkopen. De eerste stap om met NFT’s om te gaan, is echter te leren hoe ze werken.

Hoe werken niet-vervangbare tokens?

Contentontwikkelaars, artiesten en andere makers maken en bewaren NFT’s op de blockchain.

Hoewel veel blockchain-netwerken niet-fungeerbare tokens ondersteunen, is het Ethereum-netwerk verantwoordelijk voor het grootste deel ervan. NFT’s maken het gemakkelijk om het eigendom van een asset te verifiëren en te volgen, aangezien iedereen de blockchain kan inspecteren. Het zorgt ook voor meer privacy en veiligheid, omdat eigenaren anoniem kunnen blijven.

Niet-fungeerbare tokens kunnen een verscheidenheid aan digitale activa vertegenwoordigen, waaronder illustraties, foto’s of video’s van live-evenementen en muziek. De fysieke activacodering geeft elk bezit een unieke digitale identificator die ook de handtekening van de eigenaar kan bevatten. De gegevens worden ook gevalideerd op de blockchain, waardoor het bijna onmogelijk is om een ​​NFT te vervalsen.

Het kopen van NFT’s gaat volgens de NFT niet altijd gepaard met een auteursrecht- of licentievergoeding. Dit is vergelijkbaar met het kopen van een limited edition-editie die de koper niet noodzakelijk de exclusieve rechten op de afbeelding geeft. De optiek kan in de toekomst echter veranderen naarmate de blockchain-technologie vordert.

Populaire toepassingen van NFT’s

Niet-fungeerbare tokens hebben veel toepassingen in de echte wereld die u ook moet kennen om te begrijpen hoe ze werken. Hieronder staan ​​de meest voorkomende gebruiksscenario’s voor NFT’s.

digitale verzamelobjecten

Veel artiesten, contentontwikkelaars en merken maken nu verschillende soorten digitale verzamelobjecten, waaronder kunstwerken, muziek en video’s, die op open online marktplaatsen aan hun fans en fans worden verkocht.

kaartjes voor evenementen

Veel bedrijven maken, distribueren en verkopen nu tickets voor evenementen met behulp van NFT om problemen met eigendoms- en authenticiteitsverificatie te verminderen en fraude te elimineren. NFT-gebaseerde evenementtickets bieden ook verzilvering na aankoop met exclusieve ervaringen en digitale illustraties.

Klantbinding

Sommige organisaties en merken geven ook NFT’s uit die exclusieve producten, ervaringen, verzamelobjecten of stemrechten vertegenwoordigen om toekomstige producten of diensten te ontwikkelen. Hierdoor kunnen ze interactie opbouwen met hun klanten en fans.

In-game-items

De videogame is nu een ommuurde tuin, waar spelers niet over de middelen beschikken. Met NFT’s kunnen game-ontwikkelaars verschillende digitale items maken en verkopen die spelers gemakkelijk intern of op secundaire markten kunnen kopen voor gebruik op meerdere gameplatforms.

Accreditatie

NFT’s kunnen ook worden gebruikt om identiteitsdocumenten zoals professionele certificaten of rijbewijzen om te zetten in digitale vorm. Deze items worden vervolgens opgeslagen op de blockchain, wat de wrijving vermindert bij het bewijzen van hun authenticiteit. Dit elimineert ook de risico’s van vervalsing van deze artikelen.

opbrengst

NFT’s vergemakkelijken ook het maken en verzenden van slimme contracten. Ze zijn dus handig voor het bijhouden van gedeeltelijke eigendoms- of royaltyrechten voor de specifieke activa die ze vertegenwoordigen.
Iedereen kan NFT maken, kopen en verkopen op online marktplaatsen. De NFT-markt staat echter nog in de kinderschoenen en biedt een aantal unieke potentiële uitdagingen die u moet begrijpen voordat u NFT’s gaat gebruiken.

Leave a Comment