Yadik, Sorari van de Franse rap ontwikkelt een kaartspel in de vorm van NFT

Het project, dat binnenkort in bèta wordt gelanceerd, biedt een videospel met kaarten in de vorm van digitale tokens. De Franse rapmarkt zal het hart van de investeringen vormen.

Hij is een fan van Franse rap en Magic Card. Paul Wallaert, oprichter van Yadeck, wilde zijn twee passies combineren. Over een paar dagen wordt dit Franse rapkaartspel gelanceerd in een demoversie die gereserveerd is voor een aantal geselecteerde spelers die zich op de site kunnen registreren.

Deze kaarten zijn eigenlijk NFT’s, deze niet-fungible digitale tokens. Afhankelijk van de waardering van de rappers voor het beste album van elke week en hun getuigenissen, variëren de waarde, sterkte en prijs van de kaart. Een bekende en gewaardeerde rapper zal aan het begin van zijn carrière een sterkere energie belichamen dan een minder bekende rapper. Maar de interesse is er ook: wedden op een ontluikende artiest is een kans om een ​​beetje te investeren in iemand die kan ontploffen. Het is mogelijk om kaarten te verzamelen, in te wisselen, door te verkopen of deel te nemen aan competities waarbij twee spelers strijden in een duel met een “kaartspel”, een pakket van 5 kaarten. Elke aankoop zal worden geveild. Voor elk niveau wordt een minimumprijs vastgesteld. Basiskaarten genaamd “collectors” worden bijvoorbeeld op de markt gebracht vanaf € 2.

Een digitale rapcompetitie voor iedereen

Toen we zagen dat Sorare NFT’s als hulpmiddel gebruikteEn deWe vonden het echt een interessant technologisch onderdeel.”Paul Walt legt uit. Samen met zijn broer Yann lanceerde hij in 2021 het Yadeck-project. De investeringsmaatschappij Athéna Family steunde hen met € 2 miljoen. Sindsdien werken zo’n twintig medewerkers aan de ontwikkeling. Ze vormden snel een team met Amadou Ba en Florian Lecerf, twee medewerkers van Booska-P, een rapmagazine. “Ze kennen de mensen in de industrie, de platenmaatschappijen, en ze hebben ons goede eerste contacten gegeven.”. Yadeck kon contact opnemen met Warner Music France, met wie een samenwerking is aangegaan om de rechten op hun artiesten te verkrijgen. Maar de site wil ook de rechten op onafhankelijke rappers, van wie velen in de Franse scene en onder opkomend talent. “We willen de FIFA van de Franse rap worden. Elke voetballer droomt er ooit van om zijn personage in het spel te hebben. Voor ons zou hetzelfde model en dezelfde rap de enige muziekstijl moeten zijn die de confrontatie goed belichaamt.”.

Voor kunstenaars is er een reële interesse in communicatie. “Ze zullen een breder publiek kunnen bereiken, een publiek van investeerders die de rapwereld niet per se kennen”. Er wordt een commercieel argument gecreëerd: “Elk productiehuis, en dus door herverdeling, krijgt elke artiest royalty’s op een gekocht ticket, zonder dat hij iets hoeft te betalen”. Het is ook een kans om de gemeenschap te verenigen, aangezien elke verkochte kaart gepaard gaat met een beloning: cadeaus, aangeboden cd’s, bijeenkomsten en previews van concertkaartjes.

Kaarten met verschillende niveaus van zeldzaamheid en kracht worden in golven gepresenteerd aan spelers en verzamelaars. je vader

De CEO dringt aan op het idee van toegankelijkheid. “We wilden de polygon-blockchain gebruiken. De kosten voor Ethereum waren te hoog en we wilden eenzame kopers van veel geld vermijden. Iedereen zou de kaarten kunnen kopen en de markt kunnen volgen om hun waarde te begrijpen.Dankzij een samenwerking met Snep, Syndicat national de l’édition phonographique, kent Yadeck de verkopen van artiesten en zal het spelers achtergrondinformatie geven. Aan elk album zullen 1100 kaarten worden toegevoegd door een artiest van verschillende niveaus van zeldzaamheid. Om de eigenschappen in evenwicht te brengen , zullen ze in golven worden verdeeld.

Het project, dat eind 2022 volledig van start gaat, wil zich van alle kanten ontwikkelen. “We zullen het recept veranderen. Er zullen zeker kaarten van een ander type worden toegevoegd, zoals beat-makers – zij die instrumenten voor raptracks componeren – of ex-rappers die de productie hebben stopgezet. Vanaf 2023 komt er een singleplayer-modus aangeboden voor nieuwsgierigen, zonder enige aankoop. Card Er is ook een mobiele applicatie in ontwikkeling.. In de verre toekomst wil Paul Wallart zijn recept ook exporteren naar rapmarkten in andere landen, met name de Verenigde Staten, meesters van het genre of Duitsland.

Leave a Comment