Met Huawei Cloud kunnen operators profiteren van de voordelen van connectiviteit

Ping Song spreekt op de Carrier Cloud Transformation Summit tijdens Huawei’s Win-Win Innovation Week

Ping Song, Head of Marketing and Sales Solutions, Huawei Carrier BG, sprak op 3 augustus 2022 over de nieuwe plannen van het bedrijf voor de cloudtransformatie van carriers tijdens de Carrier Cloud Transformation Summit, gehouden als onderdeel van Huawei’s win-win-innovatieweek.

Hij legde uit hoe Huawei deze transformaties graag ondersteunt door te helpen de netwerkwaarde te vergroten, service-innovatie te versnellen en communicatieactiviteiten te verbeteren om de voordelen van connectiviteit te benutten. De cloud is een belangrijk onderdeel geworden van de industriële digitale transformatie en wordt nu gezien als een belangrijke economische motor vanwege het potentieel om de economische structuur en het zakelijke landschap van elke branche opnieuw vorm te geven.

De telecommunicatie-industrie is al in een cruciale fase van zijn private cloudtransformatie beland, wat veel nieuwe kansen en uitdagingen met zich meebrengt. Naar verwachting zal tegen het einde van 2023 15% van de telecombedrijven een alomvattende cloudstrategie ontwikkelen en volledig implementeren, wat resulteert in een telecomcloudmarkt van honderden miljarden dollars. Om deze uitbreiding te ondersteunen en te profiteren van de nieuwe markten die deze technologieën creëren, moeten operators prioriteit geven aan het bouwen van een efficiëntere en veerkrachtigere ICT-infrastructuur.

Peng is van mening dat de cloudtransformatie van telecombedrijven moet worden aangedreven door communicatietechnologie (CT) en dat carriers de unieke sterke punten van de telecomindustrie en cloudtransformatie moeten benutten om de waarde van hun netwerken en diensten te vergroten. Hij merkte op dat er drie gebieden zijn waarop operators zich moeten concentreren om de kansen die zich voordoen te grijpen.

AllereerstIn termen van netwerkwaarde moeten operators de grenzen van het netwerk verleggen met de cloud en de waarde van het netwerk in de B2B-markt verbeteren om ervoor te zorgen dat meer klanten profiteren van deze ontwikkelingen. Netwerken zijn de belangrijkste activa van vervoerders en vervoerders kunnen van deze functie profiteren om de cloudtransformatie synergetisch te bevorderen. In China biedt Huawei geavanceerde netwerk- en cloudmogelijkheden waarmee carriers hun zakelijke klanten oplossingen kunnen bieden om de productiviteit te verbeteren en hun routeerbare markt met 25% uit te breiden.

ten tweedeAls het gaat om digitale innovatie, moeten operators cloudplatforms bouwen om digitale services te innoveren die ze kunnen gebruiken om nieuwe services sneller te lanceren. Collaboratieve cloudplatforms die digitale communicatie en diensten met elkaar verbinden, zullen de innovatie verder versnellen en de mogelijkheden voor klantenwerving verbeteren. In Europa heeft Huawei operators al geholpen om ontwikkelomgevingen, testomgevingen en honderden services te migreren naar het Huawei Cloud Platform. Hierdoor hebben sommige operators de time-to-market voor nieuwe diensten met 75% kunnen verkorten door gebruik te maken van een flexibel ontwikkelplatform en PaaS-telecommogelijkheden.

DerdeAls het gaat om telecomactiviteiten, moeten telecomoperators vooraf geïntegreerde cloudoplossingen gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor de telecomindustrie om de duurzame groei van hun kernactiviteiten te ondersteunen. De cloudtransformatie van telecommunicatie vereist cloudplatforms met een gedistribueerde architectuur die kan voldoen aan de beveiligings- en gegevensbeheervereisten van adaptieve telecommunicatieservicearchitecturen. Een rationele tijdlijn voor cloudtransformatie is ook nodig om te zorgen voor een robuuste migratie van diensten naar de cloud. In Azië implementeerde Huawei gedistribueerde cloud om verschillende diensten en functies van providers te beheren, en gebruikte Huawei’s gedistribueerde gegevensopslag om gegevensanalyse uit te voeren op verschillende services, waardoor het succespercentage van 5G-pakketmarketing met 180% verbeterde.

Ping besloot door te zeggen dat het voor het bereiken van cloudtransformatie en het leveren van hoogwaardige diensten aan klanten belangrijk is voor operators om strategische partnerschappen aan te gaan met degenen die de telecomindustrie goed begrijpen en weten hoe ze kunnen profiteren van de sterke punten van de sector. Tegen het einde van 2021 heeft Huawei uitgebreid samengewerkt met meer dan 120 operators wereldwijd aan clouddiensten. Huawei zet zich in om meer te investeren in ICT en gebruik te maken van wereldwijde lokale servicemogelijkheden om de cloudtransformatie van operators te versnellen en de voordelen van connectiviteit te benutten.

Leave a Comment