Hoe een belegger lessen uit de meme-aandelengekte toepaste op blockchain en NFT’s

Bijna twee jaar geleden, tijdens de eerste winter van de COVID-pandemie, maakte Roman Tirone kennis met de wereld van meme-aandelen.

“Ik denk dat een paar vrienden contact met me hebben opgenomen en ik heb een kijkje genomen”, vertelde de in New York gevestigde investeerder aan CNET. “Er was een sterke gemeenschap die er absoluut zeker van was dat het de voorraad zou opheffen.”

Dat waren echt coole dagen voor de geliefde AMC Entertainment Holdings Inc. AMC,
+ 1,54%
Beleggers duwden het aandeel op 2 juni 2021 naar $ 72,62. AMC sloot woensdag op $ 18,21, ruim onder het 52-weekse hoogste punt van $ 52,79, dat 13 september 2021 bereikte. Game Stop Corp.
+ 1,94%
Het steeg naar het hoogste punt in 52 weken van $ 63,92 op 3 november 2021, maar eindigde de woensdagsessie op $ 37,93.

Gelanceerd in het momentum van de meme-aandelengemeenschap, heeft Tirone aanzienlijke investeringen gedaan in AMC en Game Stop. “In het begin was alles geweldig, maar toen begon het bergafwaarts te gaan”, vertelde hij aan GameSpot.

kijk nu: AMC was misschien de lieveling van meme-aandelen, maar zwakte in sommige belangrijke gebieden heeft het bedrijf op wankele grond gebracht

Hij was echter in staat om het geleerde elders toe te passen. “Uiteindelijk nam ik wat ik leerde over digitale gemeenschappen, online beleggen en nieuwe speculatieve activa, en paste ik dat toe op blockchain-investeringen en NFT”, zei hij.

NFT, of niet-fungible token, is een uniek digitaal activum dat blockchain-technologie gebruikt om eigendom te verifiëren of tokens uit te wisselen. Steeds meer bedrijven nemen deel aan NFT’s. eBay Inc. ebay,
-5,47%En de
Zo lanceerde het onlangs zijn eerste collectie NFT’s, met animaties van atleten op de covers van Sports Illustrated.

Blockchain, dat de afgelopen jaren in populariteit is gegroeid, is een gedecentraliseerd digitaal grootboek van transacties. De technologie wordt gebruikt om cryptocurrencies zoals Bitcoin te ondersteunen.

“Ik heb veel geleerd over hoe je momentum kunt lezen, begrijpen hoe en wanneer een gemeenschap een signaal is, of het goed of slecht is, en hoe de algemene niveaus binnen de gemeenschap zijn… of het nu iemand is die een levenslange investeerder is of iemand die gewoon passeren, “voegde Tyron eraan toe. Intern enthousiasme voor de ideeën van andere mensen als het gaat om beleggen.”

Nadat hij wat hij zag heeft toegepast op de wereld van meme-aandelen, beschrijft Tyrone zichzelf nu als een NFT-verzamelaar. Tirone richt zich met name op NFT-verzamelobjecten, kunst en Play-2-earn-games, waarbij spelers worden beloond met NFT’s of cryptocurrencies.

De markt voor NFT’s, of niet-fungible tokens, is de afgelopen jaren enorm gegroeid, maar is dit jaar enigszins gekalmeerd te midden van de cryptocrash.

kijk nu: AMC “geperst”, GameStop-aandelen bereikten het hoogste niveau van meerdere maanden

Tyrone zegt echter dat zijn overstap naar de blockchain en investeren in NFT “levensveranderend” is geweest.

Ondanks het omschakelen naar een nieuwe investeringsstrategie, behoudt de belegger een kleine positie in AMC. “Ik heb nog steeds een beetje AMC – het is een klein deel van wat ik oorspronkelijk had”, vertelde hij aan GameSpot. “Het is op dit moment emblematisch voor de kwestie.”

En Tyrone legde uit dat de reden te maken had met de jongeman. “Op het hoogste niveau is het een underdogverhaal waarin mensen die verliezen meestal een kans hebben om te winnen”, zei hij.

George Berkes, een analist bij Bespoke Investment Group, vertelde CNET dat de enorme bullish volatiliteit in Mimi’s aandelen begint te verschijnen. Hij beschreef meme-aandelen echter als “meer consistent in exits”, waarbij sommige beleggers niet bereid waren de aandelen te laten vallen. “De instroom komt heel groot en snel binnen, en dan komt de uitstroom binnen,” zei Birx.

kijk nuDit is de onbekende reden waarom Cathy Wood’s Ark Innovation zo’n slecht jaar heeft

Om zijn punt te illustreren, verwees Birx naar de “uitdagende reis” gemaakt door de ARK Innovation ETF ARKK,
-0,84%
Het is actief sinds het hoogtepunt in 2021, waarbij wordt opgemerkt dat sommige beleggers nog steeds vastbesloten zijn om de ETF te bezitten. “Het is standaard beleggersgedrag en ik denk dat het ook van toepassing is op Mimi-aandelen”, zei hij.

De ARK Innovation ETF is sinds het begin van het jaar met 48,7% gedaald. AMC-aandelen zijn in 2022 met 33% gedaald en Game Stop is met 2,2% gestegen. S&P 500 SPX-index,
-0,16%
Het daalde in dezelfde periode met 12,8%.

AMC maakt de resultaten over het tweede kwartaal bekend nadat de markt donderdag sluit.

Leave a Comment