Een door kunstmatige intelligentie geleide politieke partij wil het parlement binnen

Asker Braild Stones, vertegenwoordiger van de groep”Lars computer‘, communiceren ze op de Discord-server van Synthetic Party. James Brooks/AFP

De partij is afgelopen mei opgericht en wordt volledig aangestuurd door kunstmatige intelligentie “Leader Lars”.

Zoals in een sciencefictionroman. Afgelopen mei riep een groep Deense artiestenLars computerCreëerde de eerste politieke partij die volledig werd beheerd door kunstmatige intelligentie (AI). naam van het dingchef LarsNa de meest populaire voornaam in Denemarken, wordt het beheerd door de Mindfuture Foundation. “Det Syntetiske Party‘, oftewel de synthetische partij, wil burgers betrekken bij het collectief denken. Zijn doel:AI en mensen verbinden om te begrijpen wat mensen echt denken over politiek en ingaan tegen het reguliere politieke discours‘, legt uit aan figaro Asker Brail Stones, vertegenwoordiger van de groep kunstenaars. In september vindt de eerste algemene vergadering van de partij plaats ter gelegenheid van het Vestegens Kulturuge Cultureel Festival.

Nog lang niet in staat om in de bloedbaan van het Deense parlement – het Deense parlement – te komen, heeft de Synthetische Partij slechts vier handtekeningen van leden van de benodigde 20182. Terwijl ze wachten op meer steun, mobiliseren de weinige supporters zich al en praten ze rechtstreeks met AI via Discord, een instant messaging-programma waarmee je kunt praten met “chatbot », gespreksagent voor het programma. De partij wil revolutionair zijn in haar perceptie van legitimiteit in de politiek en ze wil onze vertegenwoordiging van de democratie destabiliseren. Maar voor expert Jean-Gabriel Janacea, professor aan de faculteit Wetenschappen van de Sorbonne University en onderzoeker bij LIP6, omvat dit project “Onaangename smaak met grote risico’s“Dus een politieke partij gerund door kunstmatige intelligentie, vooruitgang of gevaar?

“Iedereen kan communiceren”

concreet,”chef Lars” hij is “Een mengelmoes van veel verschillende meningen“Door hun interacties met kunstmatige intelligentie uiten gebruikers hun politieke ideeën en beïnvloeden ze de machine. Tegelijkertijd verzamelt hij ook alle politieke publicaties van randpartijen sinds 1970 om te vertegenwoordigen”Al degenen die niet over de organisatorische middelen beschikken om zich kandidaat te stellen voor het Parlement“.zo wordt het hele politieke spectrum in aanmerking genomen en meningen worden opgelost.”Er is een beetje willekeur, maar het is de enige manier om te passen bij waar we voor staan‘, voegt hij eraan toe. Voor de synthetische partij danIedereen kan communiceren”, dan kan iedereen vertegenwoordigd zijn, vooral 15,46% van degenen die zich bij de parlementsverkiezingen van 2019 van stemming onthielden.

chef LarsHet kan tekst genereren, maar ook afbeeldingen. Door deze operaties kan hij reageren als er een vraag wordt gesteld. Dus als de partij in juni 2023 zetels in het parlement wint, “Mensen vertegenwoordigen de AI namens de partij en nemen deel aan alle besluitvormingsprocessen door met de chatbot te praten“, legt Asker Brild Stoneais uit. Zo heeft de IA al enkele maatregelen voorgesteld, waaronder het creëren van een wereldwijd inkomen van 100.000 DKK (13.440 euro), “die niet door een persoon kan worden voorgesteld“, zegt hij. Een ander stelde voor om de structuur van het parlement te reorganiseren door elke maand willekeurige afspraken te maken. Voor Jean Gabriel Janasya, “Ideeën zoals die van Oracle zullen worden voorgesteldDit is een probleem.

Hoeken op de leider Lars‘: Een AI-gegenereerde foto van de synthetische partij. Dr. Asker Bruidsstenen

verontrustende gronden

Wat AI tot slot het meest zal missen, is een van de pijlers van de politiek: “Leer hoe je kunt beoordelen tussen verschillende itemsAnalyseert Jean-Gabriel Gancia. In feite heeft kunstmatige intelligentie per definitie niet het vermogen om te denken en daarom “Er is niets om voordelen van zijn voorstellen te gevenIn tegenstelling tot een politicus kan hij zijn maatregel niet bespreken of rechtvaardigen, kortom hij heeft geen argument. In een andere context kan haar modus operandi nuttig zijn, maar alleen om het besluitvormingsproces aan te vullen en niet te vervangen. Om het idee van debat zou zijnEen aanfluiting van het parlementaire systeem, en dat is reden tot zorg’”, vervolgt Jean-Gabriel Gancia.

De beperkingen van het proces hebben ook te maken met de betrouwbaarheid ervan. Hoe zorg je ervoor dat je ontsnapt aan pressiegroepen of gewapende groepen? “We kunnen ons goed voorstellen dat groepen investeren in chatbots om bepaalde stukjes informatie te transformeren. Zelfs als het je lukt om een ​​bepaald aantal mensen erbij te betrekken, kan het snel ongelijk worden“Bovendien is AI erg gevoelig voor taalveranderingen. Kortom”, legt professor Janasya uit.We kunnen een heel ander antwoord hebben, afhankelijk van hoe de vraag is gesteld“.


zie ook – Trainen, werken en concerten bijwonen… Laurent Solly beschrijft de mogelijkheden die de metaverse biedt

Leave a Comment