Man die $ 800.000 aan cryptocurrency stal klaagt Google aan • The Record

Afgelopen oktober downloadde de in Californië gevestigde Jacob Perlman een Android-versie van een cryptocurrency-portemonnee-app genaamd Phantom uit de Google Play Store.

Het was vier maanden Voordat Het in San Francisco gevestigde Phantom Technologies heeft een Android-versie van zijn digitale portemonnee uitgebracht. De gratis Phantom Wallet-app die Pearlman aanvankelijk van Google Play had gedownload, was nep. En toen hij zijn echte Phantom-portemonnee aan de app koppelde, kostte dat hem een ​​klein fortuin.

Minder dan 24 uur na het downloaden van de nep-app “Phantom Wallet” van Google Play, werd de echte Phantom Wallet van Pearlman leeggemaakt met meer dan $ 800.000 aan virtuele valuta, waaronder SAMO, USDC, ORCA en SOL, evenals vier NFT’s extra”. Advocaten zeggen in een rechtszaak dat ze gestolen geld van Google willen terugvorderen in plaats van de nep-app-launcher.

Adverteren

klacht [PDF]in een hogere rechtbank in Santa Clara County, met het doel Google aansprakelijk te stellen voor schending van zijn garantie met betrekking tot zijn beveiligingspraktijken en servicevoorwaarden.

Uit het procesdossier blijkt echter ook dat Phantom 11 oktober 2021 Geef een algemene waarschuwing dat de Google Store producten van lage kwaliteit weergeeft. Destijds introduceerde de echte Phantom zijn crypto-portemonnee als een extensie voor Chrome, Brave, Firefox en Edge. Tegenwoordig biedt het iOS- en Android-versies samen met browser-add-ons.

“Phantom is niet beschikbaar op iOS of Android”, tweette het bedrijf vorig jaar. “Als je een neppe mobiele Phantom-app gebruikt, wordt je geld gestolen. Help ons door deze apps te melden als je ze in de appstores ziet.”

Gebruikers reageerden op deze waarschuwing met spijt dat ze waren opgelicht, en de volgende dag zei Phantom: “Alleen al deze week hebben we acht verschillende apps verwijderd. We kunnen ze alleen zo snel verwijderen als Google reageert op verwijderingsverzoeken.”

Het lijkt er echter op dat Google de nep-crypto-stelende apps niet uit Google Play heeft kunnen weren.

“Ondanks de inspanningen van Phantom om nep-Android-apps uit de Google Play Store te blokkeren, en ondanks de scherpe waarschuwing van Google dat het frauduleuze ‘Phantom Wallet’-apps aanbood om te downloaden, kon Pearlman een paar dagen later, op 21 oktober 2021, downloaden en doe ze,” zei Pearlman’s klacht.

De rechtbank stelt dat door de apps via Google Play aan te bieden, The Chocolate Factory deze apps als veilig vertegenwoordigt en via de servicevoorwaarden garandeert dat het haar services met redelijke zorg modereert.

Volgens de klacht: “Google heeft zijn eigen garantie en servicevoorwaarden geschonden door een frauduleuze app in te dienen, heeft Pearlman niet gewaarschuwd dat de app gevaarlijk kan zijn en heeft niet voorkomen dat Pearlman de app downloadde.”

Op een verzoek om commentaar heeft Google niet direct gereageerd.

Google vroeg om meer tijd om te reageren en de rechter besloot dat de zaak complex was en meer tijd vergde. Volgende week staat er een casemanagementconferentie gepland.

Als Perelman $ 800.000 van Google kan terugkrijgen, lijkt de rechtszaak tot nu toe een betere investering dan de gestolen cryptocurrency-mix. Sinds 21 oktober 2021: SOL is met bijna 80% gedaald ten opzichte van $ 196,43; ORCA-prijs is met ongeveer 92% gedaald van $ 12,42; SAMO is met bijna 55% gedaald ten opzichte van het prijskaartje van $ 0,029. De USDC, die aan de dollar is gekoppeld, is nog steeds min of meer hetzelfde.

Als Phantom bekend klinkt, is dat omdat het deze week in een slop-portemonnee-aanval viel, waarbij miljoenen dollars aan cryptocurrency werden gestolen uit bijna 8.000 portefeuilles. ®

Leave a Comment