NFT: Instagram zit in de lift!

nieuwsapparaten NFT: Instagram zit in de lift!

Een paar maanden geleden kondigde Meta de komst van non-fungible tokens (NFT) aan op het sociale netwerk Facebook. Sindsdien was het slechts een kwestie van tijd voordat de groep hetzelfde initiatief nam voor zijn andere sociale netwerk: Instagram.

Instagram NFT’s worden in meer dan 100 landen getest

Mark Zuckerberg, CEO van Meta, maakte het nieuws zelf bekend via zijn Facebook-profiel. Verrassend (of niet…) maakte de president van moederbedrijf Meta van de gelegenheid gebruik om een ​​honkbalkaart te delen waarop hij op zo’n jonge leeftijd te zien was.

“Ter ere van het uitbreiden van het bereik van de digitale verzamelbare NFT naar 100 extra landen op Instagram en het lanceren van nieuwe integraties met Coinbase en Dapper, deel ik mijn futuristische Little League NFT-honkbalkaart, die iemand onlangs heeft gevonden en naar mij heeft gestuurd… Een achtergrondverhaal op mijn eigen honkbalkaart’, zei Mark Zuckerberg op zijn Facebook-wall.

Deze exotische kaart zal het onderwerp zijn van een fysieke en virtuele verkoop, aangezien de CEO van plan is deze te gebruiken op zijn eerste batch NFT’s…

Naast deze ongebruikelijke verkoop is Meta van plan om functies met betrekking tot NFT’s op Instagram in honderd landen uit te rollen. Op dit moment is de lijst met “gelukkige” kiezers onbekend.

NFT’s op Instagram, maar in welke vorm?

Het project stelt duizenden Instagram-gebruikers in staat om verzamelobjecten in de vorm van NFT’s rechtstreeks op het sociale netwerk te bekijken en te delen.

Om deze virtuele eigendomsrechten op te slaan in de vorm van een token, is het sociale netwerk een samenwerking aangegaan met de Flow blockchain. Dit initiatief komt als een uitbreiding van de eerste testfase die is uitgevoerd op enkele Instagram-accounts in de Verenigde Staten.

Net als bij Twitter zal Instagram gebruikers van het platform in staat stellen om rechtstreeks in de app naar informatie met betrekking tot de NFT te verwijzen. Zo kunnen makers hun auteursrecht op afbeeldingen of video’s weergeven.

Twitter NFT

Twitter Nft

De makers van het platform zullen ook in staat zijn om NFT’s te verhandelen en te verwerven zonder via een ander platform zoals Opensea te gaan.

Afgelopen juni kondigde Meta ook de lancering aan van NFT’s op haar sociale netwerk Facebook. Het is nu duidelijk dat de groep toepassingen voor Web 3 wil ontwikkelen, ondanks de waardevermindering van de NFT-markt sinds het begin van het jaar.

Afgezien van speculaties over dit fenomeen van NFT, lijkt Meta echter vooral geïnteresseerd in de mogelijkheden die blockchain-technologie biedt. Door gebruik te maken van NFT-functionaliteit op zijn sociale netwerken, kan de groep de economie van de contentcreator van het platform aanzienlijk ontwikkelen. Deze financiële kansen kunnen nieuwe gebruikers naar Instagram lokken en interesse genereren (opnieuw).

Naast het speculatieve aspect is het belangrijk om te specificeren dat deze technologie het ook mogelijk zal maken om de inhoud van het platform te beveiligen en de rechten van makers op sociale netwerken efficiënter te doen gelden.

Met georganiseerde testfasen op Instagram en Facebook kondigt de groep de kleur van de toekomstige metaverse aan. We stellen ons voor dat de volgende stap de implementatie van NFT’s in de Horizon World, Meta Metaverse, zou kunnen zijn.

Over NFT’s

Wat is NFT?

NFT is een acroniem voor Non Fungible Token of Non-Fungible Token in het Frans. NFT’s zijn crypto-tokens die zijn uitgegeven op de blockchain.

Door deze technologie te benutten bij het ontstaan ​​van cryptocurrencies, registreren NFT’s onschendbare eigenschappen in dit virtuele register. Als gevolg hiervan zijn NFT’s een echt bewijs van digitaal eigendom.

Is NFT noodzakelijkerwijs een afbeelding?

Er moet onderscheid worden gemaakt tussen NFT en het bijbehorende object. In feite is het niet-vervangbare token vooral een virtueel eigendomscertificaat en niet het digitale bestand als zodanig. Een NFT wordt meestal geassocieerd met een afbeelding of video, maar het kan ook de vorm aannemen van tekst, muziek of een ander digitaal formaat.

Waar wordt NFT voor gebruikt?

NFT’s worden over het algemeen gebruikt om eigendomsrechten via internet te doen gelden. Zo kan de eigenaar van een virtuele zakelijke token royalty’s innen, zorgen voor respect voor het intellectuele eigendom van zijn digitale onderwerp, enz.

Deze functie heeft NFT met name in staat gesteld om te schitteren in de kunst door waarde en schaarste te creëren in digitale afbeeldingen die op internet beschikbaar zijn. Naast kunst biedt deze technologie veelzijdigheid in verschillende sectoren, zoals videogames, traceerbaarheid van producten, enz.

Hoe wordt de NFT-waarde bepaald?

Deze tokens zijn niet-fungeerbaar, dat wil zeggen dat ze een unieke waarde hebben in tegenstelling tot cryptocurrencies, die kunnen worden uitgewisseld (1 bitcoin = 1 bitcoin).

Daarom wordt de prijs van de NFT willekeurig bepaald door de eigenaar van het token. Deze prijs is meestal in cryptocurrency, meestal in Ether (ETH).

Hoe koopt en verkoopt u NFT’s?

NFT’s worden over het algemeen gekocht of doorverkocht op handelsplatforms zoals Opensea of ​​Foundation.

Wat is NFT Mint?

“Mint”, of staking in het Frans, is de eerste verkoop van het token. Om een ​​permanent onderdeel van het blockchain-grootboek te worden, moeten deze nieuwe tokens een instrument zijn. Via deze procedure komt de gebruiker met zijn vergoeding een transactie voltooien om zijn token live op de blockchain te zien verschijnen.

Leave a Comment