Online gekochte hulpmiddelen, tandbederf… Wat u moet weten (en vermijden) voor succesvol tanden bleken

Een mooie glimlach, in de stijl van een Hollywood-ster, is eenvoudig: dit zijn zeer witte, goed uitgelijnde tanden. Maar in de praktijk kunnen ze met de tijd en sommige slechte gewoonten een lelijke grijs-geel-bruine kleur aannemen. “Er is een intrinsieke verkleuring van de tanden, waardoor ze van nature min of meer wit worden. De oppervlakteverkleuringen zijn gerelateerd aan onze levensstijl. Consumptie van koffie, thee, frisdrank, tabak, looiwijn, rood fruit, kruiden of industriële voedingsmiddelen die rijk zijn aan kleurstoffen zullen leiden tot het verlies van tandwitheid. Gezondheid (UFSBD). Een veel voorkomend fenomeen dat zo ingewikkeld kan zijn dat je niet durft te glimlachen.

Vandaar het groeiende succes van technieken voor het bleken van tanden, die steeds meer aanhangers krijgen. Als een kit die online, bij smile-bars of in tandartspraktijken is gekocht, wordt het bleken van tanden tegen alle prijzen uitgevoerd, maar niet in dezelfde mate van effectiviteit of veiligheid. 20 minuten Het onthult de geheimen van een ultrazuivere glimlach zonder de tandgezondheid in gevaar te brengen.

Tanden bleken voor poppen

Hoe kan de vergeling van de tanden hun witheid terugkrijgen? “Het is simpel, er is maar één product dat tanden lichter kan maken door hun kleurpigmenten te oxideren, en dat is waterstofperoxide”, zegt Dr. Likert. “De Europese regelgeving is heel duidelijk: de maximale concentratie van een product dat kan worden gebruikt op kantoor is 6% waterstofperoxide aanwezig of afgekeurd.” Een afgeleid product, carbamideperoxide, wordt ook vaak gebruikt. Aan de andere kant, in smile bars zoals in vrij verkrijgbare bleekkits, is de maximaal toelaatbare concentratie is 0,1%. Het is onvermijdelijk dat we niet dezelfde resultaten kunnen bereiken.”

In de praktijk “gebruiken we meestal de ambulance-methode: we maken een afdruk op de mond van de patiënt om goten te maken, waarbij we waterstofperoxidegel aanbrengen, zoals Dr. Likeart beschrijft. Ze moeten gemiddeld drie uur per dag worden gedragen gedurende maximaal drie weken afhankelijk van de kleur van de tanden en het resultaat Aan de andere kant werken deze producten alleen op natuurlijke tanden, niet op armaturen, kronen en veneers.”

Qua prijs: “de prijzen zijn gratis en kunnen variëren van 400 tot 1200 euro, zoals de kaakchirurg aangeeft. Verschillen die kunnen worden verklaard door de locatie van de praktijk of de slechte reputatie van de behandelaar.”

Te nemen voorzorgsmaatregelen

“Voordat je begint met bleken, moet je ervoor zorgen dat je mond in goede gezondheid verkeert”, benadrukt Dr. Likeart. In het geval van cariës wordt de beschermende barrière doorbroken en zelfs met een geconcentreerd product van 0,1% dringt waterstofperoxide diep in de tand door, met dodelijke afloop. Idem bij ontstekingen of tandvleesaandoeningen, waterstofperoxide kan het verergeren. Vandaar het belang om dit vooraf aan te pakken. Dan kunnen we het bleekproces doen, wat een cosmetisch tandheelkundig werk is.”

Wat u niet moet doen

Geen zin om honderden euro’s bij de tandarts uit te geven om wittere tanden te vinden? “Pas op voor oma’s remedies, zoals het gebruik van alleen citroensap of zelfs met zuiveringszout, waarschuwt Dr. Lecoart. Citroensap, dat erg zuur is, kan zeker onmiddellijk een witter uiterlijk geven, maar het zal mineralen verwijderen en het tandglazuur verzwakken, waardoor het een kalkachtig uiterlijk krijgt.Als we bovendien de baking soda, die een relatief hoge deeltjesgrootte heeft met een schurend effect, wrijven, zullen we een deel van de glazuurlaag verwijderen, wat onomkeerbaar is: het verloren glazuur trekt nooit terug.Terwijl met tandpasta die het bevat , het zal een fijn poeder zijn dan bicarbonaat, dat is veel fijner, en zal een polijstend effect hebben, zonder het glazuur te beschadigen.”

En pas op voor de verleiding om online een bleekset te kopen. De kaakchirurg waarschuwt dat “een groot probleem bij online aankopen is dat de producten van de andere kant van de wereld kunnen komen en concentraties bevatten die niet voldoen aan de Europese regelgeving.”

ik heb het getest

Tips Lisa heeft gehoord en toegepast. “Met mijn enigszins gele tanden wilde ik ze witter maken. Maar het was onmogelijk om goedkope producten op internet te kopen! Dus ging ik naar mijn tandarts om het te doen, om zelfverzekerd te zijn”, zegt de jonge vrouw, die “400 euro betaalde” “. Ik had stylisten die ik twee weken lang elke avond moest dragen. En enkele bijwerkingen: gevoelige tanden en roodheid van het tandvlees. Deze tandgevoeligheid is “terugkerend, maar het is niet systematisch, en het varieert van persoon tot persoon, maar het is tijdelijk”, stelt Dr. Likeart gerust. Om dit te voorkomen, is het aan te raden om tijdens de behandeling tandpasta voor gevoelige tanden te gebruiken: na het dragen van de goten met peroxidegel, maak ze schoon en doe deze tandpasta erin, laat de goten vijf minuten open staan, alvorens ze af te spoelen”, zegt de behandelaar.

Een jaar na het bleken is Lisa hier nog steeds tevreden over: “Het resultaat is onberispelijk en mijn tanden zijn nog steeds perfect wit.” En om je glimlach superzacht te houden: “Na het drinken van thee, koffie of een andere drank die je tanden geel maakt, drink je onmiddellijk een kopje water om de tannines weg te spoelen”, raadt Dr. Likeart aan. Het is als een kopje: als je spoel hem dan gelijk uit, van thee of koffie is geen spoor meer, maar wacht je te lang, dan moet je hem schoonmaken tot hij weer schoon is.”

Leave a Comment