Ontdek de belangrijkste stappen die u moet nemen om succes te behalen

De meeste gebruikers zijn het erover eens dat IoT-implementatie veel voordelen biedt. Maar waarom slagen sommige bedrijven er niet in om het internet der dingen op de juiste manier te adopteren?

Volgens Terri Foudray, oprichter en CEO van Rumble, wegen de pogingen om het internet der dingen te omarmen veel zwaarder dan de prestaties. De belangrijkste redenen voor de moeilijkheden zijn het gebrek aan beschikbaar talent en het enorme en complexe aantal potentiële leveranciers. Het ontbreken van een gedegen haalbaarheidsstudie verklaart ook de redenen voor het mislukken.

Het internet der dingen adopteren: meer dan een technologie-initiatief

ik’Industrieel internet der dingen de komende jaren wijdverbreid. hoewel, Bepaalde beperkingen belemmeren organisaties. Om dit aan te pakken, moet worden geïnvesteerd in training en betrokkenheid om gewoonten te veranderen en comfort te garanderen.

Sterker nog, om IoT-bedrijven met succes te adopteren We moeten ons realiseren dat het implementeren van deze oplossing een commercieel, cultureel en technologisch initiatief is. Deze aanpak vereist de steun van externe middelen. Deze kunnen ook helpen om moeilijkheden te overwinnen dankzij hun grote ervaring.

Aan de andere kant hoeven sommige organisaties hun IoT-initiatief niet met dezelfde strategie te starten. Ze moeten echter Begrijp dat welke benadering ook wordt gekozen, het doel is om capaciteiten te ontwikkelen om de waarde van het internet der dingen te maximaliseren.

De sleutel tot het succes van elke strategie ligt in de constante focus op de voordelen die het internet der dingen het bedrijf met zich meebrengt. Inclusief het verhogen van de productiviteit of het verlagen van de kosten door middel van voorspellend onderhoud. Elk Internet of Things-initiatief Het is niet beperkt tot IT-projecten, elke afdeling van het bedrijf moet deelnemen En in staat om het platform te gebruiken.

Drie sleutelelementen van succesvolle IoT-adoptie

Betrokkenheid op C-niveau

Om het internet der dingen te adopteren, heb je nodig: Betrokkenheid op C-niveau en voortdurende ondersteuning. Sterker nog, als het initiatief niet de steun krijgt van een of meer leden van het managementteam, krijgt het niet de prioriteit die het nodig heeft. Ook zal de bereidheid om de veranderingen die nodig zijn om het project te voltooien te accepteren, niet overal in de organisatie zichtbaar zijn.

Leiders kunnen helpen bij het opbouwen van relaties binnen de organisatie om een ​​project te ondersteunen dat net zo belangrijk is als het implementeren van het internet der dingen. Dat zouden ze ook moeten doen De geest van “fail fast and repeat” bijbrengen.

Dit concept stelt voor om te testen of een idee een goed idee is of niet zonder angst om te verliezen door de mogelijke gevolgen van mislukking te beperken. In feite zal elke mislukking resulteren in een nieuwe test die rekening houdt met deze fout om succes te behalen.

Hoe meer IoT-initiatieven een bedrijf neemt, hoe groter de kans dat het succesvol zal zijn, omdat het:

  • Enthousiasme wordt gegenereerd door het hele bedrijf,
  • vergroot de kans op succes van sommige initiatieven,
  • Het getuigt van een bredere visie dan één benadering.

Change agents in het hele bedrijf

Het IoT-ecosysteem evolueert voortdurend en is sterk gefragmenteerd. Kennis wordt in hoog tempo gegenereerd. In deze dynamische omgeving is het niet voldoende om alleen te werken. Het bedrijf moet Creëer een multifunctioneel en geïntegreerd team van Change Agents. Dit team van professionals komt naar voren als een drijvende kracht achter de toekomst van het bedrijf. Het harde werk dat ze doen om het internet der dingen te omarmen, verdient alle lof.

Deze pioniers hebben een handvest, structuur en autoriteit nodig om de implementatie van het internet der dingen te stimuleren. Dat zouden ze ook moeten doen Toon diplomatie met hun diensten Om toewijding aan middelen en culturele acceptatie van het nieuwe paradigma te krijgen.

Systeembreed IoT-framework

Leiders op C-niveau en de IoT-commissie hebben nodigEen raamwerk waarbinnen het Internet of Things op systeemniveau wordt benaderd. Dit raamwerk definieert het projectprioriteringsproces voor een groep van best-in-class leveranciers. Het specificeert ook hoe proofs of concept moeten worden behandeld en beheerd.

Voor de meeste bedrijven: succes en versnelling Vereist een gekwalificeerde externe leverancier met een bewezen staat van dienst om de weg te wijzen.

Waarom zijn sommige bedrijven nog steeds terughoudend om het internet der dingen te omarmen?

Internet of things-technologie wordt geïntegreerd in verschillende industrieën. Vooral in productie, landbouw, detailhandel, gezondheidszorg en logistiek.

dit is de oplossing Laat machines en mensen met elkaar communiceren, waardoor de bedrijfsvoering soepeler dan ooit tevoren. Maar veel bedrijven tVind het nog steeds moeilijk om te adopteren.

Hier zijn de top vijf obstakels.

1. Beveiligingsproblemen

Het belangrijkste doel van het Internet of Things is om apparaten via internet met elkaar te verbinden. Omdat veel apparaten connectiviteit krijgen, De risico’s van digitale diefstal, malware-opname en datalekken zijn zeer hoog.

Hackers zijn voortdurend op zoek naar gegevens van eindgebruikers. Daarom moeten industrieën moderne technologieën toepassen. Inclusief biometrie of encryptie. Ze helpen hen zelfs IoT-oplossingen te creëren en hun gegevens te beschermen tegen mogelijke beveiligingsrisico’s.

2. Netwerkverbindingsproblemen

Een van de grootste uitdagingen bij het omarmen van het internet der dingen is: Sluit meerdere randapparatuur aan. De meeste organisaties die IoT hebben geïmplementeerd, hebben een centraal server-/clientmodel om de verschillende knooppunten in het netwerk te authenticeren, autoriseren en verbinden. Dit model is echter voldoende voor het huidige IoT-ecosysteem waar er ongeveer tientallen, honderden of duizenden apparaten zijn.

Aan de andere kant, wanneer het netwerk miljarden apparaten bereikt, kan het bovengenoemde gecentraliseerde systeem een ​​obstakel worden. In feite zijn deze faciliteiten Vereisen enorme investering Om cloudservers te onderhouden die een enorme hoeveelheid informatie-uitwisseling kunnen verwerken.

Tegenwoordig proberen organisaties IoT-netwerken te decentraliseren. wat betekent dat ze Gebruik van geavanceerd computergebruik Om dringende operaties uit te voeren en cloudservers Om gegevens te verzamelen en te analyseren.

Dit model heeft echter ook zijn eigen uitdagingen. En daarom , Slechte internetverbinding is een van de vele uitdagingen Industrieën worden geconfronteerd met het omarmen van het internet der dingen.

3. Compatibiliteitsproblemen

Het Internet of Things ontwikkelt zich op allerlei manieren steeds meer. Er is geen specifieke internationale norm voor naleving waaraan bedrijven die Connected Objects ontwikkelen zich moeten houden. Dit probleem vereist meer hardware en software om de apparaten te verbinden, waardoor het moeilijk is om een ​​IoT-oplossing te implementeren.

Daarnaast investeren bedrijven in toestellen van verschillende fabrikanten. Er is dus een mogelijkheid Compatibiliteitsproblemen tussen tools. Zo zullen bedrijven IoT-producten exclusief bij één fabrikant moeten kopen, totdat er een internationale standaard is vastgesteld.

Enkele andere compatibiliteitsproblemen komen voort uit:

  • gebrek aan gestandaardiseerde M2M-protocollen,
  • Uniforme clouddiensten,
  • Een verscheidenheid aan firmware en andere besturingssystemen onder IoT-apparaten.

4. Gebrek aan middelen en infrastructuur

Internet of Things-apparaten Verzamel een enorme hoeveelheid gegevens. Het vereist echter een krachtige analysetool en bekwame middelen om bruikbare inzichten te verkrijgen. Organisaties kunnen dus geen end-to-end IoT-oplossing implementeren zonder het juiste talent aan te nemen.

Ze hebben ook nodigEen haalbare oplossing voor gegevensopslag terwijl deze blijft groeien. Het gebruik van centrale dataopslag voor realtime dataopslag kan niet worden gecontroleerd. Bedrijven moeten dus vanuit centrale dataopslag overstappen naar een gedistribueerd cloudplatform.

Bovendien moeten bedrijven ervoor zorgen dat ze over de juiste infrastructuur beschikken die IoT-verbonden apparaten, sensoren en de gegevens die daaruit voortkomen naadloos beheert.

5. Kies de beste IoT-platformprovider

De meeste bedrijven die IoT willen implementeren, kiezen ervoor hun IoT-oplossingen uit te besteden. In werkelijkheid, Het vinden van de juiste IoT-serviceprovider is een van de belangrijkste taken. Elk bedrijf wil een IoT-platform dat een hoge schaalbaarheid, een uitgebreide infrastructuur voor noodherstel en verbeterde resultaten biedt, zonder afbreuk te doen aan nauwkeurigheid en efficiëntie.

Zoeken naar de juiste IoT-leverancier die de beste IoT-oplossingen biedt, is echter zoeken naar een speld in een hooiberg.

Zal adoptie van het Internet of Things leiden tot toekomstig zakelijk succes?

De pandemie dwong bijna elk bedrijf om zijn bedrijfspraktijken en prioriteiten binnen enkele weken te wijzigen. Degenen die het internet der dingen hebben omarmd, hebben inderdaad een versnelling van het tempo van hun projecten laten zien.

Bovendien is het grootste voordeel van dit initiatief dat het een holistische kijk op de waardeketen biedt, in plaats van traditionele silo’s. Dit concept verwijst naar een communicatiekader Biedt een geïntegreerd overzicht van het activum gedurende de gehele levenscyclus van de productie. Zo maakt het op data gebaseerde interventies en improvisaties mogelijk.

Zo gaat het internet der dingen door Genereer waarde en rendement op investering voor gebruikers. 87% van de respondenten gaf toe dat hun kernbedrijfsstrategie is verbeterd als gevolg van de invoering van IoT.

Naast het verbeteren van de operationele efficiëntie en het creëren van nieuwe verbonden producten en diensten, zorgt IoT-implementatie voor een hogere productiviteit en een verbeterde klantervaring.

Leave a Comment