#1 Google Cloud, #2 SAP, #3 Amazon, #4 Microsoft

Terwijl een hogere dollar de totale omzet en groeipercentages in het tweede kwartaal deed schudden, bleef de Cloud Wars Top 10 een aanzienlijk momentum vertonen, waarbij de cloud-inkomsten voor Google met 36% stegen, SAP met 34%, Amazon 33% en Microsoft met 28%.

Voordat je de neiging hebt om je af te vragen of Microsoft 4De tiende De plaats eindigen in Q2 betekent dat het zijn voordeel heeft verloren, houd alsjeblieft twee dingen in gedachten:

Laten we dus eens kijken naar elk van deze vier bedrijven, evenals naar de vijf bedrijven die de hele groep zouden kunnen overtreffen wanneer ze hun laatste cijfers over ongeveer vijf weken vrijgeven.

Adverteren

#1 Google Cloud

Met een omzetstijging van 36% tot $ 6,3 miljard, zet Google Cloud zijn 18 maanden durende reeks als ‘s werelds beste cloudprovider voort. Hoewel 36% een enorme prestatie is voor een bedrijf ter grootte van Google Cloud – dat het jaar zal eindigen met een omzet van ongeveer $ 27 miljard – ligt dat aantal onder de groeicijfers van halverwege de jaren 40 die Google Cloud in elk van de laatste zes kwartalen heeft vrijgegeven . Een belangrijke factor in het tweede kwartaal waren natuurlijk de wisselkoersen die de dollar een boost gaven en leidden tot lagere totale inkomsten voor alle grote cloudproviders. Nou, alles behalve…

#2 PAS

Sève, met hoofdkantoor in Duitsland in plaats van in de VS, heeft al geprofiteerd van fiat-valuta’s en de 34% cloudgroei die het in het tweede kwartaal bereikte, is mogelijk niet houdbaar als de dollar verzwakt. Tegelijkertijd kende SAP een uitzonderlijke groei en een huidige achterstand van S/4HANA Cloud ERP-applicaties (omzetgroei in Q2 van 84%, of 72% in constante valuta; en bestaande cloudapplicaties van 100%, of 87% in constante valuta) .

SAP zei ook dat zijn enterprise-technologieplatform een ​​omzetgroei van 40% liet zien van ongeveer $ 380 miljoen. Bovendien groeide SAP’s Concur-onkostenbeheeractiviteiten met 20% voor het kwartaal, omdat het bleef terugkomen na verwoest te zijn door pandemische reisbeperkingen.

#3 Amazone

Alleen in Cloud Wars kan een premiummerk als AWS een omzetgroei van 33% realiseren tot bijna $ 20 miljard en als derde eindigen bij de snelstgroeiende spelers. AWS genereerde in het tweede kwartaal $ 19,7 miljard aan inkomsten en staat op de tweede plaats in cloud-inkomsten na Microsoft.

Maar zoals we gisteren opmerkten, is AWS in meer dan een jaar veel sneller gegroeid dan Microsoft, en ik denk niet dat het overdreven is dat Nadella’s focus op “engagement” tijdens zijn opmerkingen over Microsoft’s winstoproep van 26 juli een zeer directe en openhartige reactie was op dit momentum van AWS. Nogmaals, je kunt er alles over lezen bij Microsoft, dat een oorlog om marktaandeel lanceert en klanten zullen zeker winnen als Nadella en CFO Amy Hood hun bedrijf weer in het offensief willen zetten.

#4 Microsoft

Over beledigend gesproken, vorig jaar voorspelde het dat Microsoft in 2022 meer dan $ 100 miljard aan cloud-inkomsten zou hebben, en het vermogen van het bedrijf om in het tweede kalenderkwartaal $ 25 miljard te bereiken – ondanks uitdagingen in buitenlandse valuta – getuigt van de enorme marktmacht van Cloud Wars. bedrijven in de afgelopen 3 en een half jaar.

Nadella’s taalgebruik over de winstoproep was directer dan normaal. Aangezien Microsoft de leiding lijkt terug te winnen, kunnen we er 100% zeker van zijn dat AWS en Google Cloud hetzelfde zullen doen. Dit betekent dat commerciële kopers geweldige aanbiedingen kunnen verwachten van zowel deze bedrijven als hun partners in de grootste groeimarkt die de wereld ooit heeft gezien.

inspiratie

Ik zei dat ik het ga hebben over een vijfde bedrijf, Larry Ellison en zijn team bij Oracle. Half juni, toen Oracle zijn financiële resultaten voor het vierde kwartaal en het volledige jaar bekendmaakte, maakte CEO Safra Katz een verbluffende voorspelling voor het eerste fiscale kwartaal van het bedrijf, dat op 31 augustus over minder dan een maand eindigt. Voor het fiscale jaar dat op 1 juni begint, zei Katz, zal de organische groei van het bedrijf in de cloud 30% bedragen, wat op zichzelf al indrukwekkend is. Maar Katz voegde er vervolgens aan toe dat voor het eerste kwartaal van het fiscale jaar dat eindigde op 31 augustus de omzetgroei van Oracle Cloud Inclusief financiële resultaten van Cernerds Tussen 44% en 47%.

laatste gedachten

Als Oracle de benchmarkcijfers van Catz weet te halen, dan wordt Oracle verreweg de snelst groeiende toonaangevende cloudprovider ter wereld.

Is het een wilde markt of zo?


Wil je meer uit Bob Evans halen en gerichte content van de Cloud Wars Expo zien? Er wordt video-on-demand van het evenement gepost, met meer dan 40 uur aan cloudgebaseerde educatieve inhoud – met meer dan 100 sprekers – die de komende dagen beschikbaar zal worden gesteld. Alle content is gratis voor Acceleration Economy-abonnees met een on-demand pas.

Leave a Comment