Top 6 van de beste cryptocurrencies die u nu kunt kopen en voor de lange termijn in uw portemonnee kunt bewaren!

Van Bitcoin en Ethereum tot Dogecoin en Tether, er zijn duizenden verschillende cryptocurrencies, wat het verwarrend kan maken als je aan de slag gaat in de cryptowereld. Om u te helpen uw weg te vinden, vindt u hier de top 10 cryptocurrencies op basis van hun marktwaarde, of de totale waarde van alle munten die momenteel in omloop zijn.

1- Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) is in 2009 gemaakt door Satoshi Nakamoto en is de originele cryptocurrency. Zoals de meeste cryptocurrencies, draait BTC op een blockchain, of een grootboek van transacties verspreid over een netwerk van duizenden computers. Aangezien toevoegingen aan gedistribueerde grootboeken moeten worden geverifieerd door een cryptografische puzzel op te lossen, een proces dat proof of work wordt genoemd, blijft bitcoin veilig voor fraudeurs.

Bitcoin-prijs is omhooggeschoten omdat het een begrip is geworden. In mei 2016 kun je bitcoin kopen voor ongeveer $ 500. Op 1 mei 2022 was de prijs van één bitcoin meer dan $ 38.000. Dit betekent een groei van ruim 7500%.

2. Ethereum (ETH)

Ethereum, als cryptocurrency- en blockchainplatform, heeft de voorkeur van softwareontwikkelaars vanwege zijn potentiële toepassingen, zoals zogenaamde slimme contracten die automatisch worden uitgevoerd wanneer aan de voorwaarden wordt voldaan en niet-fungeerbare tokens (NFT’s).

Ethereum heeft ook een enorme groei doorgemaakt. Van april 2016 tot begin mei 2022 ging de prijs van ongeveer $ 11 naar meer dan $ 2.700, een stijging van bijna 25.000%.

In tegenstelling tot sommige andere vormen van cryptocurrency, is Tether een stablecoin, wat betekent dat het wordt ondersteund door fiat-valuta’s zoals de Amerikaanse dollar en de euro en theoretisch een waarde heeft die gelijk is aan een van deze twee coupures. In theorie betekent dit dat de waarde van Tether verondersteld wordt stabieler te zijn dan die van andere cryptocurrencies, en de voorkeur heeft van beleggers die op hun hoede zijn voor de hoge volatiliteit van andere munten.

3. Binance (BNB)

Binance Coin is een vorm van cryptocurrency die u kunt gebruiken om te handelen en vergoedingen te betalen op Binance, een van de grootste cryptocurrency-uitwisselingen (uitwisselingen) In de wereld.

Sinds de lancering in 2017 is Binance Coin verder gegroeid dan alleen het faciliteren van handel op de Binance-beurs. Nu kan het worden gebruikt voor handel, betalingsverwerking of zelfs het boeken van reizen. Het kan ook worden verhandeld of ingewisseld voor andere vormen van cryptocurrency, zoals Ethereum of Bitcoin.

Lees ook Wat is de volgende veelbelovende cryptocurrency die in 2022 in prijs zal exploderen? Hier zijn 8 potentiële kandidaten!

De prijs van BNB in ​​2017 was slechts $ 0,10. Begin mei 2022 steeg de prijs tot ongeveer $ 383, een stijging van ongeveer 350000%.

4. Solana (SOL)

Solana is ontwikkeld om gedecentraliseerd financieel (DeFi) gebruik, gedecentraliseerde applicaties (DApps) en slimme contracten mogelijk te maken. Solana werkt aan een hybride Proof of Stake en Proof of History-mechanisme waarmee transacties snel en veilig kunnen worden verwerkt. SOL, de originele code van Solana, stuurt het platform aan.

Bij de lancering in 2020 kostte de SOL $ 0,77. Vanaf 1 mei 2022 kostte het ongeveer $ 87, een stijging van meer dan 11.000%.

5.XRP (XRP)

Gemaakt door enkele van de oprichters van Ripple, een bedrijf voor digitale technologie en betalingsverwerking, kan XRP op dit netwerk worden gebruikt om de handel in verschillende soorten valuta te vergemakkelijken, waaronder fiat-valuta’s en andere grote cryptocurrencies.

Begin 2017 was de prijs van XRP $ 0,006. Vanaf 1 mei 2022 staat de prijs op $ 0,59, wat neerkomt op een stijging van meer dan 9800%.

6. Cardano (ADA)

Kort daarna werd Cardano in de crypto-scene beroemd vanwege de vroege acceptatie van proof-of-stake-validatie. Deze methode versnelt de transactietijd en vermindert het energieverbruik en de impact op het milieu door het concurrentieaspect weg te nemen en problemen op te lossen bij het verifiëren van transacties op platforms zoals Bitcoin. Cardano werkt ook als Ethereum om slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties mogelijk te maken die worden aangedreven door ADA, de eigen valuta.

Cardano’s ADA-token heeft een relatief bescheiden groei doorgemaakt in vergelijking met andere grote cryptocurrencies. In 2017 was de prijs van ADA $ 0,02. Vanaf 1 mei 2022 heeft het een prijskaartje van $ 0,77. Dit is een stijging van 3750%.

💎 Ontvang je gratis Crypto-horloge

Crypto Watch “Quickly Done, Well Done”: ontvang elke vrijdag om 20.00 uur onze gratis Crypto Watch in uw e-mailinbox. 100% toegevoegde waarde, 0% spam!

🔥 Ontvang uw GRATIS gids als bonus “Vind de goudklompjes van de toekomst”: leer hoe u cryptocurrencies analyseert als een professional, vermijd rode vlaggen en oplichting, om uw avontuur in de wereld van cryptocurrency te beginnen of voort te zetten.

Leave a Comment