Kameroen nieuws :: Huawei wil de cloud van operators transformeren om de connectiviteit te verbeteren :: Kameroen nieuws

Van 18 tot 21 juli werd de Huawei Win-Win Innovation Week gehouden in Shenzhen, China. Tijdens deze week zullen Huawei samen met wereldwijde carriers, industrieprofessionals en opinieleiders onderwerpen als 5.5G, groene ontwikkeling en digitale transformatie bespreken om wereldwijd succes in de ‘digitale economie’ voor te stellen.

Woensdag 20 juli staat in het teken van het verschuiven van de cloud van operators om de connectiviteit te verbeteren.

Met dit in gedachten sprak Ping Song, Head of Marketing and Solution Sales voor Huawei Carrier BG, over de nieuwe plannen van het bedrijf voor cloudtransformatie voor carriers. Tijdens zijn presentatie liet hij zien hoe enthousiast Huawei is om deze transformaties te ondersteunen door te helpen de netwerkwaarde te vergroten, service-innovatie te versnellen en communicatieactiviteiten te verbeteren om de voordelen van connectiviteit te benutten.
Het moet gezegd dat de cloud een essentieel onderdeel is geworden van de industriële digitale transformatie. Het is de belangrijkste economische motor door zijn vermogen om de economische structuur en het marktlandschap van individuele industrieën te hervormen.

Tegen het einde van 2023 zal naar verwachting 15% van de operators end-to-end cloudstrategieën ontwikkelen en implementeren. Wat zeker zal resulteren in een telecomcloudmarkt van honderden miljarden dollars.

Daarom moeten operators prioriteit geven aan het bouwen van efficiëntere ICT-infrastructuren om deze uitbreiding te ondersteunen en zo te profiteren van de nieuwe markten die deze technologieën met zich meebrengen.

In deze lijn van denken zal Peng Song zeggen dat “de cloudtransformatie van operators moet vertrouwen op communicatietechnologie (CT) en operators moeten profiteren van de unieke sterke punten en cloudtransformatie van de telecommunicatie-industrie om de waarde van hun netwerken en diensten te vergroten.”
Voor hem moeten operators zich concentreren op drie specifieke gebieden.

Ten eerste moeten operators in termen van netwerkwaarde de grenzen van het netwerk uitbreiden met de cloud en de waarde van het netwerk in de B2B-markt verbeteren om ervoor te zorgen dat meer klanten van deze ontwikkelingen profiteren. Netwerken zijn de belangrijkste activa van vervoerders en vervoerders kunnen van deze functie profiteren om de cloudtransformatie synergetisch te bevorderen.

In China biedt Huawei geavanceerde netwerk- en cloudmogelijkheden waarmee carriers hun zakelijke klanten oplossingen kunnen bieden om de productiviteit te verbeteren en hun routeerbare markt met 25% uit te breiden.

Ten tweede moeten operators op het gebied van digitale innovatie cloudplatforms voor digitale service-innovatie bouwen die ze kunnen gebruiken om nieuwe services sneller te lanceren. Collaboratieve cloudplatforms die digitale communicatie en diensten met elkaar verbinden, zullen de innovatie verder versnellen en de mogelijkheden voor klantenwerving verbeteren.

In Europa heeft Huawei operators al geholpen om ontwikkelomgevingen, testomgevingen en honderden services te migreren naar het Huawei Cloud Platform. Hierdoor hebben sommige operators de time-to-market voor nieuwe diensten met 75% kunnen verkorten door gebruik te maken van een flexibel ontwikkelplatform en PaaS-telecommogelijkheden.

Ten derde, als het gaat om telecomactiviteiten, moeten telecomoperators vooraf gebouwde cloudoplossingen gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor de telecomindustrie om de duurzame groei van hun kernactiviteiten te ondersteunen. De cloudtransformatie van telecommunicatie vereist cloudplatforms met een gedistribueerde architectuur die kan voldoen aan de beveiligings- en gegevensbeheervereisten van adaptieve telecommunicatieservicearchitecturen. Een rationele tijdlijn voor cloudtransformatie is ook nodig om te zorgen voor een robuuste migratie van diensten naar de cloud.

In Azië implementeerde Huawei gedistribueerde cloud om verschillende diensten en functies van providers te beheren, en gebruikte Huawei’s gedistribueerde gegevensopslag om gegevensanalyse uit te voeren op verschillende services, waardoor het succespercentage van 5G-pakketmarketing met 180% verbeterde.

Kortom, om te slagen in de cloudtransformatie en om klanten hoogwaardige diensten te bieden, is het belangrijk dat operators strategische partnerschappen aangaan met degenen die de telecomsector grondig begrijpen en weten hoe ze de sterke punten van telecom kunnen benutten. In die zin zet Huawei zich in om meer te investeren in ICT en gebruik te maken van wereldwijde lokale servicemogelijkheden om de cloudtransformatie van operators te versnellen en de voordelen van connectiviteit te ontketenen.

In dit momentum werkte Huawei al in 2021 samen met honderd operators in de wereld in clouddiensten.

Leave a Comment