De bewijswaarde van Blockchain, 4 informatie om te weten volgens Archipels »PACA economisch en politiek discours

Archipels neemt eventuele twijfels weg over de demonstratieve waarde van deze technologie en het gebruik van Blockchain voor zakelijke behoeften.

Als de betrouwbaarheid van gedecentraliseerde netwerken al lang wantrouwen heeft gewekt, heeft Blockchain-technologie een technologisch antwoord kunnen bieden dat geloofwaardig genoeg is, niet alleen om veel industriële use-cases te ondersteunen, maar ook om de interesse van juridische professionals te wekken.
?

  • Blockchain wordt al erkend als bewijsmechanisme

Blockchain-technologie is een wereldwijd bewijsmechanisme. Meer specifiek zijn de technische middelen voor het produceren en verkrijgen van bewijs wereldwijd gestandaardiseerd, dus buiten het enige kader van nationale grenzen en regelgeving. Vertrouwen in technologie. Vanuit regelgevend oogpunt wilden sommige landen deze technische realiteit omzeilen om verder te gaan met de erkenning van deze technologie.

  • Steeds meer rechtsgebieden omvatten blockchain

Op dit moment en in Frankrijk is de wettelijke erkenning van Blockchain nog steeds sectoraal. Steeds meer rechtsgebieden omvatten echter blockchain en volgen daarmee de trend van formele erkenning van de bewijskracht van deze technologie: monetair en financieel recht of PACTE-recht. In Blockchain wordt bewijs gecreëerd door elektronische handtekeningen, stempels, elektronische tijdstempels en hash-functiebewerkingen. Ondertekende, van een tijdstempel voorziene of gehashte gegevens zijn nuttig bewijs in de context van rechtszaken of om naleving van een regelgevende instantie aan te tonen. ?

  • De juridische waarde van elektronische certificaten

Veranderingen in de regelgeving zijn aan de gang en zullen de demonstratieve waarde van blockchain-technologie en aanverwante diensten, zoals de uitgifte van elektronische attributencertificering, vergroten. In Europees recht voorziet de voorgestelde EUid-verordening in een nieuwe vertrouwensdienst voor het verstrekken van elektronische attribuutcertificaten. Een attribuut wordt hierin gedefinieerd als een kenmerk of kenmerk van een persoon of een natuurlijke of rechtspersoon, in elektronische vorm. Een elektronisch certificaat dat gekwalificeerd is met de attributen zal naar verwachting dezelfde rechtsgevolgen hebben als certificaten die legaal op papier zijn uitgegeven. Zo zal tegen 2023 het verstrekken van een gekwalificeerd elektronisch certificaat dezelfde juridische waarde hebben als het papieren certificaat in het KYC-bestand. De veranderingen in de regelgeving die op Europees en Frans niveau aan de gang zijn, zullen dus de rechtszekerheid die wordt geboden door de Archipels-blockchain verder verbeteren.

  • De kloof tussen vandaag en morgen overbruggen

Aangezien blockchain-bewijs legaal in de rechtbank kan worden gepresenteerd, zal een rechter de bewijskracht ervan moeten beoordelen, zonder het te kunnen verwerpen alleen omdat het digitaal is. De sluiting van de Evidence Agreement maakt het echter mogelijk om het werk van de rechter te vergemakkelijken, maar ook om rechtszekerheid voor de actoren te waarborgen voordat de EUid-verordening wordt aangenomen. Met als doel altijd de rechtszekerheid te vergroten, maakt het gebruik van de blockchain het mogelijk om voldoende specifieke governance te bieden voor het sluiten van een bewijsovereenkomst tussen zijn gebruikers. Alleen geautoriseerd gebruik van de blockchain maakt het mogelijk om deze contracttool op te zetten. Blockchain is een universeel bewijsmechanisme en zal binnenkort in de wet worden erkend met al zijn bewijskracht, waardoor gegevensverificatie op klantreizen in overeenstemming is met de wettelijke bepalingen die van toepassing zijn op het bedrijf.
rond de archipel

Archipels maakt een digitale identiteitsportefeuille waarmee burgers volledige controle hebben over de gegevens die ze delen. Hiervoor heeft Archipels een slim identiteitsplatform gecreëerd op basis van de geautoriseerde blockchain. Het maakt het echt mogelijk om voor alle gebruikers online diensten aangeboden door bedrijven en organisaties te verifiëren (identiteit, documenten en transacties), authenticatie (gegevens en documenten met bewijswaarde) en te vereenvoudigen (uniforme gebruikerservaring, snelle klantinteractie). Het slimme identiteitsplatform van Archipels, gedecentraliseerd en onveranderlijk, gebaseerd op de gemeenschappelijke consensus om transacties te valideren (“Proof of Authority”), is soeverein, inclusief en respecteert privacy. Archipels is een startup opgericht door een consortium van Franse vertrouwde derde partijen (EDF, Engie, La Poste en Caisse des Dépôts et Consignations). De spelers in dit consortium garanderen de identiteit van individuen en bedrijven in Frankrijk en Europa.

Leave a Comment