6 op de 10 Fransen vinden het belangrijk dat de website ook een fysieke winkel heeft

In het tijdperk van digitale en sociale netwerken is digitaal voor veel Fransen een online shopping tool en een echte hefboom voor de groei van bedrijven. La dernière enquête Cofidis, réalisée en collaboration avec CSA Research, dévoile que les achats en ligne font désormais plemente partie de la vie des Français, en que les e-commerçants on su physi adapter leurs digit de points vente faire, face aux the demand.

De hoofdpersonen:

  • 96% van het Frans in de afgelopen 12 maanden ten minste één online aankoop hebben gedaan;
  • 175 euro: Het gemiddelde bedrag dat 24% Frans Besloten werd om een ​​bestelling op een computer te plaatsen in plaats van een smartphone;
  • 1 op 2 Frans (51%) Maakt minimaal één keer per maand gebruik van professionele markten;
  • 6 van de 10 Frans Je vindt het belangrijk dat de website ook een fysiek verkoopargument heeft;
  • Voor 64% van de e-handelaarsDe gezondheidscrisis van Covid-19 heeft de ontwikkeling van hun omnichannel-oplossingen aanzienlijk versneld (34% hiervan, waardoor dit aanzienlijk wordt versneld).

Online winkelen is een integraal onderdeel van het dagelijks leven van de Fransen, gedreven door de vrijheid van planning en keuze

Als direct gevolg van de gezondheidscrisis die verband houdt met Covid-19, zijn consumptiepatronen geëvolueerd. Tegenwoordig winkelt of winkelt meer dan een kwart van de Fransen (28%) één of twee keer per week online en 96% heeft in de afgelopen 12 maanden ten minste één online aankoop gedaan. Ze kopen eerst levensmiddelen (31% van de Fransen), Kleren (26%) en culturele producten (24%) meerdere keren per maand.

Door constant op zoek te zijn naar snelheid tijdens aankopen, vinden consumenten veel voordelen bij online winkelen: Meer dan 1 op de 2 Fransen doet online aankopen omdat ze dit kunnen doen wanneer ze maar willen – Inclusief openingstijden van de buitenwinkel – en De helft van de Fransen omdat ze een breed assortiment hebben in vergelijking met winkels.

Een mening die breed wordt gedeeld door e-handelaars, die deze kwaliteiten in overweging moeten nemen om hun bedrijf te ontwikkelen:

  • 83% van de e-retailers kan worden aangemoedigd om hun online verkoop te ontwikkelen om snellere aankooptijden aan hun klanten te bieden;
  • 80% om hun klanten aankopen te laten doen buiten hun winkelopeningsuren;
  • 79% om hun merkimago te verbeteren.

Hoewel de smartphone voor bijna de helft van de Fransen (43%) een echte winkelgenoot is geworden, blijft de computer het populairste hulpmiddel (met 83%). Dit kan met name worden verklaard door het grotere vertrouwen dat de Fransen hebben als het gaat om het kopen van grotere hoeveelheden: in feite Zodra een winkelwagentje hoger is dan € 175, geeft een kwart (24%) van de online shoppers er de voorkeur aan om hun bestellingen op een computer te plaatsen.

Het gebruik van mobiele applicaties door e-merchants is nog beperkt

Aangezien het gebruik van smartphones nog niet volledig is ingeburgerd, zijn de mobiele applicaties van e-merchants niet volledig geïntegreerd in hun kooptraject. In feite, terwijl een De meerderheid van de e-handelaars (52%) heeft al hun eigen mobiele apps ontwikkeld, terwijl de helft van de Fransen (54%), echter minder dan drie online verkoop-apps op hun smartphone heeft staan. Bovendien beweren de meeste Franse respondenten dat een persoonlijke winkelervaring essentieel is om deze mobiele applicaties de harten van de consument te laten veroveren: het is 56% verwacht dat een app voor mobiel winkelen exclusieve aanbiedingen voor hen krijgt En de 49% voor bezorgfaciliteit.

Markten stijgen met de Fransen en het verkoopargument biedt weerstand

Aan de andere kant, als er een koopkanaal is dat populair is bij de Fransen, dan zijn het wel de markten. 1 op 2 Fransen (51%) gebruikt professionele markten in Minder dan één keer per maand. Op deze platforms waren de topverkopen cultureel (67%), kleding (63%) en hightech (59%).

Ondanks alles negeren de Fransen fysieke tekens niet. voor 6 Frans op 10, het is belangrijk dat de website ook een fysiek verkoopargument heeft. Een aantal dat zelfs stijgt tot 73% onder 18-24-jarigen, ondanks dat ze digitale enthousiasten zijn.

Omnichannel: de oplossing voor moderne, toegankelijke en snelle handel

In het licht van de toenemende online aankopen door consumenten, hebben e-merchants hun aanbod en websites moeten aanpassen en ontwikkelen. Terwijl de gezondheidscrisis de ontwikkeling van omnichannel-oplossingen voor 64% van de e-merchants, ze versnellen het veel voor 34% van hen. Ze hebben ook gekozen voor een omnichannel-ontwikkelingsstrategie en hebben hun fysieke merken nodig. In feite wordt slechts 15% van hun verkopen op hun handelssite gedaan en de rest komt van aankopen op het verkooppunt.

“We weten dat de Fransen minder tijd hebben om hun aankopen te doen en ze willen kunnen betalen zoals ze willen. Dit is een van de redenen waarom veel e-merchants overwegen hun betalingsoplossingen te diversifiëren. Uit dit onderzoek blijkt dat 42% van de Fransen heeft al gesplitste betaling gebruikt op een handelssite, 30% op een winkel-app en 14% wanneer u een aankoop doet op sociale netwerken. Zoals we kunnen zien, winkelen de Fransen op nieuwe platforms en het is aan e-handelaars Bij Cofidis hebben we 40 jaar ervaring met het transformeren van commercie. Met ons organisatiemodel rond customer journeys, onze expertise in meerdere markten en meerdere kanalen, weten we hoe we omnichannel-inkoopoplossingen voor onze partners moeten implementeren en implementeren, zodat ze kunnen leveren de best mogelijke aankoopreis voor hun klanten.”

Arnaud Le Gall, Director of Partnerships bij Cofidis Frankrijk


Enquêtemethodologie:

Een zelf in te vullen online-enquête van 2-17 juni 2022 over de CSA Engagement Board voor het grote publiek en een telefonische enquête onder e-handelaars. Een steekproef van 1005 Fransen uit een representatieve nationale steekproef van 1050 Fransen. De representatie van de steekproef werd verzekerd door de quotamethode die werd toegepast op de volgende variabelen: geslacht, leeftijd en beroep van de geïnterviewde na stratificatie per regio en clustercategorie. Plus een steekproef van 300 e-handelaars, alle sectoren en maten bij elkaar.

Leave a Comment