De eerste NFT-tentoonstelling van Afrikaanse kunst wordt in oktober 2022 in Frankrijk gehouden

(NEUVIEMETOIT) – Neuvième Toit, een groep Franstalige makers, en AKAA, een galerie voor hedendaagse kunst in Parijs gewijd aan de artistieke landschappen van Afrika en zijn diaspora, zullen voor het eerst in Frankrijk werken van Afrikaanse kunst tonen in een ” NFT” (niet-vervangbaar symbool).

Dit project maakt deel uit van het AKAA 2022 Artistiek Programma, over beweging – een multi-betekenis idee met een ruimtelijk-temporele, artistieke en sociaal-politieke dimensie. Het zal de vorm aannemen van een meeslepende kunstshow, met ondersteuning zowel fysiek (houten schijven, wollen tapijt) als digitaal (NFT, virtual reality (VR) en augmented reality (AR)).

Onder leiding van Neuvième Toit verwelkomt deze tentoonstelling haar eerste bezoekers van 20-23 oktober, in de Carreau du Temple (Parijs), ook wel bekend als Afrika (AKAA), de eerste Franse tentoonstelling van hedendaagse kunst en design rond Afrika – ook een projectpartner.

In deze eerste editie zal Neuvième Toit het werk van de Frans-Ivoriaanse kunstenaar Willow Evann presenteren, in samenwerking met 31 Project Paris Gallery en met bureau NFT4All en Makom, met een meeslepend artistiek voorstel dat real-world visualisatie combineert. en de standaard spiegel.

Drie fysieke werken worden voorgesteld door Willow Evann (Google BlackEn de scheurde hetEn de Zawley) in een ruimte die ook hun versies in Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) zal huisvesten. Bezoekers hebben er toegang toe met een VR-headset of een tablet met een AR-app.

Kunstenaar Willow Evan zei: : “Ons artistiek voorstel maakt deel uit van een reflexief proces over wat de ‘zwarte en Afrikaanse wereld’ is, de percepties die rond deze concepten draaien en de constructie van de symbolen en stereotypen die ze oproepen, vaak ondanks zichzelf. In dienst hiervan idee hebben we verschillende technologische oplossingen (NFT, VR, AR) gemobiliseerd om onze bezoekers aan te moedigen hun eigen vooroordelen en voorstellingen in twijfel te trekken.”

Voortzetting van zijn aanpak gericht op het democratiseren van Afrikaanse kunst en het bijdragen aan de onafhankelijkheid van kunstenaars van het continent en zijn diaspora, zal Neuvième Toit een collectie van 500 NFT’s presenteren op basis van werken Google BlackEn de scheurde het En de Zawley Kunstenaar: Willow Evan.

Judit Abali, voorzitter van Ninth Toit zei: “In een context die wordt gekenmerkt door een groeiende waardering voor Afrikaanse kunst, die contrasteert met de voortdurende moeilijkheden waarmee de makers worden geconfronteerd om er duurzaam van te leven; we willen het enorme potentieel laten zien dat de techniek van onvervangbare symbolen vertegenwoordigt voor kunstenaars op het continent Het is een echte trots om ons project te kunnen presenteren in een tentoonstelling AKAA en we bedanken uiteraard onze partners voor hun vertrouwen en steun.”

Op vrijdag 21 oktober organiseren de Neuvième Toit en de AKAA, als onderdeel van de AKAA-bijeenkomsten, een rondetafelgesprek waar kunstenaar Willow Evann en Frédéric Jonchet (medeoprichter van NFT4ALL en mededirecteur van Makom) zullen spreken over het volgende onderwerp : “Tussen beloften en tastbare prestaties: hoe kan Afrikaanse kunst profiteren van NFT-innovatie?”

Op 22 september zal ook een persconferentie worden gehouden om de laatste vooruitgang in dit ongekende project te demonstreren. Geïnteresseerde journalisten kunnen informatie verkrijgen en zich inschrijven door te schrijven naar het volgende adres: [email protected]

Over het negende dak:

Neuvième Toit is een groep Franstalige creatievelingen, actief op het gebied van schilderkunst, muziek, fotografie, mode, design en audiovisueel. Het is gevestigd in Parijs en bestaat met name uit Alexandre Ilenga (illustrator en grafisch ontwerper), Lucy Blattner (ontwerper), Shane (rapper), Axel Gaspard (regisseur) of zelfs Christy Hach (fotograaf).

Over AKAA – ook bekend als Afrika:

AKAA – ook bekend als Afrika, is de eerste op Afrika gerichte hedendaagse kunst- en designbeurs in Frankrijk. Het biedt alle kunstenaars een verbinding in hun praktijk met het Afrikaanse continent. Neem een ​​eigentijdse kijk op deze artistieke scènes die geografische grenzen overschrijden. Voor meer informatie: akaafair.com

Ongeveer 31 projecten:

Gallery 31 PROJECT is gewijd aan het promoten van de scènes van hedendaagse Afrikaanse kunst door middel van interdisciplinaire tentoonstellingen van kunstenaars van het continent en de diaspora. Een doordringende blik in de Parijse ruimte en op tentoonstellingen in Frankrijk en in het buitenland.

Voor meer informatie: 31project.com

Over NFT4ALL

NFT4ALL is een advies- en ontwikkelingsbureau voor blockchain en NFT’s dat inspeelt op de uitdagingen van het nieuwe Web3 voor bedrijven, organisaties en artiesten door hen te ondersteunen bij hun rationele, innovatieve en efficiënte gebruik van blockchain en NFT’s.

Leave a Comment