Voorbereidende les voor functionele economie

De golf van cloud computing blijft groeien. Aangekondigd door majors, gestart door technische giganten en ondersteund door een paar innovatieve spelers (waaronder veel Fransen), bereiden ze zich voor om de goede oude “rust en OS” fysieke computer te verruilen voor diensten in de cloud die leveren, via een eenvoudig internet verbinding en een vaste en veilige werkplek Altijd up-to-date en beschermd tegen hardwarestoringen.

Het is een ophanden zijnde revolutie, net zo meedogenloos als die waarmee onze opslagapparaten online services zoals Drive of Dropbox hebben vervangen met de opkomst van SaaS-technologieën. Dit is vooral de betekenis van geschiedenis in het tijdperk van hybride werken, het bestrijden van veroudering van hardware en toenemende cybercriminaliteit. Volgens Gartner is de markt voor virtuele desktop-cloudservices dus in 2021 met 68% geëxplodeerd tot meer dan $ 2 miljard, en naar verwachting zal de markt in 2023 meer dan $ 3 miljard bedragen.

Gebruik, gebruikerservaring, technologieën, startups … alles ziet er goed uit. Maar bedrijven ook? In een revolutionair land zo oud als Frankrijk, weten we dat het niet voldoende is om de oude orde uit te sluiten om de beloften van verandering te garanderen.

Het is duidelijk dat het vervangen van een tastbaar (en legaal) object dat bij zijn aankomst ceremonieel aan een opdrachtgever is overhandigd door middel van een immateriële dienst, een vooruitgang is. Naar de mening van de grote bedrijven die ik heb geprobeerd, levert virtualisatie onmiddellijke winst op op het gebied van organisatie (met name op het gebied van mobiliteit), prestaties (lagere kosten en minder uitvaltijden), beveiliging (meer gebruikersgerelateerde kwetsbaarheden) en omgeving (uitgebreide hardware leven). Maar de grootste uitdaging ligt vaak ergens anders: overschakelen naar cloudcomputers betekent het leren van de praktijken van functionele economie, die alle klimaatexperts essentieel vinden.

Met de bedrijfswagen en telefoon is de personal computer zelfs het meest individuele dat een bedrijf een werknemer kan bieden. Maar in het geval van de cloud-pc kunnen organisaties het gestandaardiseerde “één model – één abonnement – één gebruiker”-proces doorbreken en efficiëntere deelmodi verkennen, zoals het bundelen van rekenkracht, het beheren van tijdvakken of – het toewijzen van tijd aan middelen volgens zakelijke uitdagingen.

Deze aanpak zorgt voor besparingen op middelen en biedt iedereen de ideale hulpbron voor hun behoeften op dit moment. Schematisch gezien is een goed beheerde cloudcomputer een vrachtwagen die voor uw hut verschijnt wanneer de chauffeur arriveert om aan het einde van de levering te verdwijnen of op een ander parcours te activeren. Door effectief bestuur en transparante tools biedt het het bedrijf optimale wendbaarheid, enorme productiviteitswinsten en milieuvoordelen. Een operationeel probleem Op het eerste gezicht is virtualisatie een echt onderwerp van transformatie en bereidt het ons voor op de uitdagingen van gecontroleerde moderatie.

Vandaag is die verandering een kans voor sommige grote bedrijven, maar morgen zal het voor iedereen een noodzaak zijn. Volgens ADEME in zijn langverwachte rapport “Towards a Functional Economy of High Environmental and Social Value” bevinden we ons vandaag in de tijd van pioniers, maar nuchterheid zal zich vanaf 2026 als referentie opdringen. Op deze datum bestaat het risico van onderscheid tussen drie soorten bedrijven: degenen die zich hebben voorbereid om uitmuntendheid te bereiken, en degenen waarop u met voet en vuist zult moeten vertrouwen, zijn gebonden aan de regels van het GAFAM-management en degenen die … anekdotisch zijn.

Biologisch:
Loc Poujol is sinds 2020 de Associate Director van Weytop. Als voormalig student aan Sciences Po Bordeaux, bekleedde hij verschillende functies zoals Operationeel Directeur van Innovation Structures (Cinet Group, Bottin Gourmand Group, Openbridge) en was ook mede-oprichter van Futurs.io (Maltem Group), een productie- en communicatieadviesbureau dat zich toelegt op tot blockchain en innovatief gebruik. Zijn kennis van nieuwe technologieën, bedrijfsvisie en managementstijl zijn troeven om de strategie van Weytop startups voor digitale en ecologische transformatie van bedrijven te ondersteunen.

Leave a Comment