Vonage, de wereldleider in cloudcommunicatie, werkt samen met financiële dienstverlener Mollie om de Jumper.ai-oplossing in heel Europa te ondersteunen – Persberichten

Onderstaande tekst is afkomstig uit een persbericht en geeft op geen enkele manier de mening van de redactie weer.

Gent, 20 september 2022 – Mollie, een van Europa’s snelst groeiende financiële dienstverleners, heeft vandaag aangekondigd dat het door Vonage, ‘s werelds toonaangevende cloudcommunicatiebedrijf, is geselecteerd als strategische betalingsprovider voor het Jumper.ai Vonage-product in heel Europa.

Jumper.ai is een handelsoplossing van Vonage. Het stelt merken van elke omvang in staat om gesprekken om te zetten in verkoop, via de meest populaire e-mails, sociale media en andere platforms. Met Mollie helpt Jumper.ai bedrijven om hun klanten aan te trekken en de verkoop te vergroten.

Dankzij de integratie van Mollie met Vonage kunnen bedrijven klanten naar hun favoriete producten leiden via multi-channel chats, zoals Facebook Messenger en WhatsApp. Samen zullen Vonage en Mollie bedrijven helpen de verkoop te verhogen en chatgesprekken te stimuleren met Mollie’s betalingsoplossingen om een ​​naadloze winkelervaring voor klanten te creëren. Betaalverzoeken kunnen ook direct via chat met klanten worden gedeeld om ze door te verwijzen naar de betaalpagina.

“Jumper.ai, Vonage’s conversational commerce-oplossing, stelt bedrijven in staat om aan de huidige en toekomstige behoeften van hun klanten te voldoen met geïntegreerde commerce-functies die de manier vereenvoudigen waarop ze producten aan klanten bedienen, communiceren en verkopen, waar ze ook zijn en op elk kanaal”uitleggen Yash Kotakdirecteur productbeheer bij Vonage en oprichter van Jumper.ai. “Vonage is verheugd om samen te werken met Mollie om bedrijven in heel Europa de mogelijkheid te bieden om klanten te betrekken bij hun favoriete kanalen, gesprekken om te zetten in verkoop en tegelijkertijd de beste betalingsoplossingen te leveren.”

Klantadviseurs kunnen gemakkelijk producten of diensten verkopen tijdens het door de klant geïnitieerde gesprek. Bij online betalingen kunnen adviseurs betalingen accepteren tijdens een gesprek. Ze kunnen potentiële kopers ook terugbellen nadat ze een winkelwagentje hebben verlaten, hen op de hoogte stellen om de voorraad aan te vullen, ze terugbetalen voor beschadigde artikelen of hen toestaan ​​een aanbetaling te doen voor een leveringsopdracht. Zo kunnen gebruikers geld verdienen met deze momenten en met hun klanten communiceren via één-op-één gesprekken, waarbij het hele betalingsproces soepel verloopt.

“We zijn erg blij dat we zijn geselecteerd als strategische betalingsprovider voor de Jumper.ai-oplossing van Vonage en om onze aanwezigheid in de conversatiehandel uit te breiden”, zegt Michaela Webber, Vice President of Partnerships. “Conversational commerce heeft een enorm potentieel om rechtstreeks met klanten te communiceren en de verkoop te verhogen. We kijken ernaar uit om met Vonage samen te werken om verkopers te helpen zich te onderscheiden en de best mogelijke gebruikerservaring voor shoppers te bieden.”

Over Vonage

Vonage, een wereldleider in cloudcommunicatie, helpt bedrijven hun digitale transformatie te versnellen. Het communicatieplatform van Vonage is volledig programmeerbaar en maakt de integratie van video, spraak, chat, berichten, kunstmatige intelligentie en verificatie in bestaande producten, workflows en systemen mogelijk. Met de conversational commerce-app van Vonage kunnen bedrijven AI-aangedreven multi-channel ervaringen creëren die de verkoop stimuleren en de klanttevredenheid verhogen. Gebouwd op het Vonage-platform, stellen Vonage’s unified communications, callcenter en volledig programmeerbare zakelijke chat-applicaties bedrijven in staat om de manier waarop ze communiceren en werken vanuit kantoor of op afstand te transformeren, wat de flexibiliteit biedt om zinvolle verplichtingen aan te gaan.

Vonage, met het hoofdkantoor in New Jersey en kantoren in de Verenigde Staten, Europa, Israël en Azië, is een volledige dochteronderneming van Ericsson. Om Vonage op Twitter te volgen, ga naar www.twitter.com/vonage . Ga naar www.facebook.com/vonage om Facebook-fan te worden. Ga naar www.youtube.com/vonage om je te abonneren op YouTube.

Over Molly:

Moly is een toonaangevende betalingsindustrie en een van de snelst groeiende financiële dienstverleners in Europa. Het bedrijf, opgericht in 2004, helpt bedrijven van elke omvang groeien en bloeien met snelle, flexibele financiering, een gebruiksvriendelijke betalingsoplossing en meerdere betalingsmethoden. De missie van Mollie is om complexe financiële diensten te vereenvoudigen om ‘s werelds meest vertrouwde financiële dienstverlener te worden. Mollie heeft meer dan 130.000 klanten en een internationaal team van meer dan 750 medewerkers. Het heeft kantoren in heel Europa, waaronder Amsterdam, Lissabon, Londen, München en Parijs.
Molly | groeien op jouw manier.
www.mollie.com

Vonage, de wereldleider in cloudcommunicatie, werkt samen met financiële dienstverlener Mollie om de Jumper.ai-oplossing in heel Europa te ondersteunen.

Leave a Comment