De zes vrouwen om volledig te volgen in de nieuwe wereld van NFT

Ondernemers, kunstenaars en activisten: wijzen ons de weg naar een meer betrokken en gelijkwaardig web3.

Yam Karakai, Women’s World Foundation

Empowerment door kunst. Als pionier was deze kunstenaar in 2021 mede-oprichter van World of Women (WoW), een gemeenschap die ook dienst deed als platform en meer dan 10.000 NFT’s van vrouwenwerk samenbrengt. Wees veruit de grootste verzameling virtuele kunst ter wereld! Yam Karakai richt zich op empowerment van vrouwen en viert “vertegenwoordiging, inclusiviteit en gelijke kansen voor iedereen”. Via WoW kocht Reese Witherspoon haar eerste NFT, die meteen haar profielfoto maakte.

Een tweede verkoop van NFT-foto’s uit de World of Women wordt voor het einde van het jaar verwacht. Vrouwenwereld

het effect: De samenwerking met Reese Witherspoon stopte daar niet sinds het productiebedrijf van de actrice, Hello Sunshine, een samenwerking aanging met WoW om de visuals van het platform om te zetten in personages voor series en films. Het product is gebaseerd op de volgende verklaring: «Alle cryptovaluta’s en NFT-codes hebben een belangrijke rol gespeeld in de wereld van de leiders die geïnspireerd zijn door de World of Women die in de gemeenschap van vrouwen zijn gemaakt om de technologie te veranderen. “

Ina Modja, voorzitter van Code Green

NFT’s ten dienste van de planeet. Dit Franse financiële meisje heeft meer dan één draad in haar boog. Nadat ze model was geworden, demonstreerde ze haar talenten als singer-songwriter door middel van drie succesvolle albums, terwijl ze actief deelnam aan klimaat en vrouwenrechten. In 2019 maakte ze de documentaire The Great Green Wall over de strijd tegen de opmars van de Sahara in de Sahelregio van Afrika. Daarna richtte ze Code Green op, een platform dat kunstenaars, programmeurs en medewerkers verbindt die actie willen ondernemen voor de planeet.

Code Green verdubbelt de samenwerking met NFT-actoren om hun bewustzijn van de bescherming van de aarde te vergroten. Christy Sparrow/AFP

het effect: Code Groen organiseert NFT-veilingen met als doel de financiering van milieuprojecten. Maar de groep treedt ook op als adviseur voor NFT-artiesten en -platforms over hoe ze “terug kunnen geven aan de planeet”. Op de laatste Internationale Vrouwendag organiseerde Code Green samen met Vinci en de World of Women de eerste NFT-kunsttentoonstelling van 22 kunstenaars, te zien op meer dan 20 luchthavens over de hele wereld. Ook Ina Modja is voor haar inzet benoemd tot VN-ambassadeur.

Lisa Meyer, oprichter van Boss Beauties

Generatie Z. Het NFT-platform “Ontworpen door meisjes, voor meisjes”, is wat Lisa Meyer wilde creëren toen ze Boss Beauties lanceerde. In haar eerste collectie van 10.000 NFT’s nodigde deze ruimdenkende ondernemer New Generation (“GenZ”) kunstenaars uit om portretten te maken van vrouwen die ze willen “zijn of zien bestaan ​​in de wereld”. De serie, die in acht weken werd geproduceerd, was binnen een uur uitverkocht en werd de eerste NFT-set die werd vertoond op Wall Street, de New York Stock Exchange…een absoluut icoon! Vervolgens maakte Boss Beauties naam door samenwerkingen aan te gaan met toonaangevende merken, zoals Barbie, Hugo Boss en Neiman Marcus.

het effect: Lisa Meyer heeft ook een stichting opgericht die zich ten doel stelt om mentorprogramma’s en stages voor jonge meisjes te bieden, maar ook om studiebeurzen voor vrouwelijke studenten te financieren.

Video: Vrouwen in de digitale wereld: de hoofdpersonen

Stacy Yael, oprichter van Visible Women

De belofte van gendergelijkheid. Deze Amerikaan werd een waar figuur in de empowerment van vrouwen toen ze Visible Women lanceerde, een gemeenschap die gendergelijkheid in NFT wil bevorderen. Het maakt selfies voor zijn leden, publiceert een feministische nieuwsbrief met nieuws over het onderwerp en heeft als doel 100.000 vrouwen te integreren in de veelbelovende NFT-sector. “Het is duidelijk dat de virtuele wereld de echte wereld overlapt en dat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn. Vandaag hebben we de mogelijkheid om NFT’s gelijk te maken en de echte wereld te beïnvloeden. Geïnspireerd door Gloria Steinem (een belangrijk icoon van het Amerikaanse feminisme, noot van de redactie), de leidende principe van Visible Women is dat vrouwen een plek moeten hebben aan de NFT-tafel.

Stacy Yale, een assertieve feministe, streeft ernaar om het voor vrouwen gemakkelijker te maken om toegang te krijgen tot de wereld van Web 3.0. Instagram screenshot / @stacey_yael

het effect: Afgelopen juni organiseerde Visible Women de eerste NFT-bijeenkomst in New York City met CryptoMondays Group, in een gloednieuwe ruimte gewijd aan cryptocurrency aan de Lower East Side, EmpireDAO.

Maliha Abedi, voorzitter van Women Rise

Diversiteit 3.0. Op slechts 26-jarige leeftijd is ze een van de toonaangevende diversiteitsfiguren op NFT. Geboren in Karachi, een Pakistaans-Amerikaanse die op 14-jarige leeftijd in Californië aankwam, zei ze dat ze leed onder het ontbreken van een voorbeeld voor een vrouw als zij. “Ik ontdekte dat er een duidelijk gebrek aan vertegenwoordiging was, vooral uit het deel van de wereld waar ik vandaan kom,” zei ze. Dankzij een crowdfundingcampagne heeft ze haar eerste boek gepubliceerd, Pakistan voor vrouwenHet is duidelijk van hem. Succes stelt hem in staat een tweede werk te publiceren, opstaanover 100 creatieve vrouwen, maar ook om Women Rise te lanceren, NFT’s collectie van 10.000 unieke afbeeldingen van vrouwen, die diversiteit in al zijn vormen viert.

Het derde boek van de kunstenaar is deze zomer uitgebracht en is opgedragen aan “het inspireren van immigranten” in de Verenigde Staten. militaire meester

het effect: In elke verkoopfase doneert u een deel van de winst aan verenigingen die gendergelijkheid en toegang tot onderwijs bevorderen. Het doel op lange termijn: een school bouwen die gewijd is aan de scheidslijn voor “no girl left by the way”, en de 258 miljoen kinderen die niet naar school gaan met deze technologieën opvoeden. Ze richtte ook The Story of Mental Health op, een organisatie die zich inzet voor de geestelijke gezondheid van vrouwen in Pakistan, India, Bangladesh en Nepal.

Emily Yang, kunstenaar

beïnvloeder. Beter bekend onder haar bijnaam Ppleasr (“mensen behagen”, letterlijk en ironisch “iemand die anderen gelukkig maakt”, verwijzend naar het personage dat ze altijd is geweest), werd Emily Yang per ongeluk een NFT-artiest, maar is nu een van de grootste namen vandaag. Nadat ze tijdens de pandemie haar baan als digitale artiest bij Apple was kwijtgeraakt, begon ze virtuele NFT-animaties te maken om wat geld te verdienen… en werd al snel opgemerkt. Met name gerangschikt in de beroemde “30 under 30”-lijst van ForbesNFT geproduceerd voor behuizing Vogue tijdschrift Taiwan en nog een op de omslag van het tijdschrift geluk.

Serendipity, een video van 30 seconden gemaakt door Ppleasr met DJ en producer Steve Aoki, ging in de herfst van 2021 in de verkoop door Sotheby’s. Steve Aoki x ppleasr-Serendipity.Sothebys

het effect: Zijn beroemdste werk over NFT, ontworpen voor het Uniswap-platform, bracht 525 duizend dollar op, en hij gebruikte dit geld om de Stand with Asians-gemeenschap op te richten, die tot doel heeft Aziatische makers te promoten. Onlangs heb ik, in samenwerking met Skillshare, een online training gelanceerd om kunstenaars te leren hoe ze hun eigen NFT’s kunnen samenstellen en proberen hun brood te verdienen met digitaal artwork.

Leave a Comment