Nvidia vertrouwt op IaaS- en SaaS-services

Nvidia heeft al laten zien dat het samenwerkingstools wil aanbieden in Omniverse-omgevingen. Toen ging het om de verkoop van fysieke hardware en software bedoeld voor de ontwikkeling van 3D-applicaties.

De ontwerper zet zijn momentum voort. Ten eerste breidt het het bereik van zijn OVX-systemen uit. De tweede generatie van de OVX zal GPU’s hosten die zijn gebouwd op de Ada Lovelace-architectuur. Elke server (of node) wordt uitgerust met acht L40 GPU’s, drie SmartNIC ConnectX-7 netwerkadapters, twee Intel Xeon Platinum 8362-processors en 16 TB NVMe-opslag. Deze servers worden geïnstalleerd in POD- of SuperPOD-mounts (één SuperPod kan maximaal 32 nodes bevatten). Lenovo, Inspur en Supermicro bieden vanaf begin 2023 als eersten servers aan. Jaguar Land Rover en de BMW Group hebben al een bestelling geplaatst.

Gigabyte, H3C en QCT zullen hun met Nvidia uitgeruste apparaten later in 2023 introduceren.

Omniverse Cloud: ‘Belangrijke aankondiging’

Dit is niet alles. Met Omniverse Cloud zal de uitgever een IaaS- en SaaS-platform aanbieden dat is gebouwd op OVX en HGX. Ter herinnering: volgens Nvidia is OVX toegewijd aan grafische en fysieke simulatie, terwijl HGX de rol speelt van een HPC-architectuur voor AI-workloads. De Omniverse-cloud is als preview beschikbaar voor een klein aantal gebruikers.

Communicatiebureau WPP, de jonge autofabrikant Rimac en Siemens behoren tot de eerste klanten van de dienst.

“Omniverse Cloud maakt het heel eenvoudig om samen te werken in verschillende landen en verschillende kantoren en om gegevens te delen tussen programma’s van derden”, zegt Richard Kerris, Vice President van Omniverse bij Nvidia.

Bovenal benadrukt Nvidia de software waaruit de Omniverse-portemonnee bestaat. “De Omniverse-cloud is ons SaaS-aanbod geworden. Dit is een belangrijke aankondiging voor Nvidia. Het betekent dat we onze technologieën naar meer bedrijven en op verschillende platforms zullen brengen”, zegt Richard Kerris.

De eerste tool in deze suite heet Nucleus Cloud. Dit is een omgeving voor makers en ontwikkelaars om scènes of 3D-modellen te delen. In het bijzonder moet Nucleus Cloud samenwerking toestaan ​​vanuit Universal Scene Description (USD)-bestanden.

Dollar is een open source framework gecreëerd door de Pixar Studios-teams om “schaalbare, hiërarchisch gestructureerde, statische en time-previewed gegevens te versleutelen, met als primaire doel het uitwisselen en vergroten van gegevens tussen toepassingen voor het maken van digitale inhoud.”

“De Amerikaanse dollar is de basis van het Omniversum en maakt het mogelijk om via een API te creëren, bewerken, zoeken, presentaties uit te voeren, samen te werken en 3D-omgevingen te simuleren”, vat Nvidia van zijn kant samen. Bovendien biedt de editor connectoren voor veel tools, waaronder Autodesk Revit, Maya, Trimble, Sketchup, SideFX of zelfs Houdini.

Daarnaast breidt Nvidia zijn samenwerking met Siemens’ CAD/PLM-groep, Xcelerator, uit. De Duitse uitgever is van plan de integraties tussen Omniverse Cloud en zijn tools uit te breiden zonder de natuur te beperken. In augustus kondigden de twee spelers al aan dat Nvidia het JT Data Format zou ondersteunen, een ISO-standaard ontworpen door Siemens voor het delen van gegevens die verband houden met 3D-assets. Nvidia en Siemens zorgen ervoor dat de combinatie van de USD- en JT-frameworks het mogelijk zal maken om “industriële metaverses” te ontwikkelen.

Omniverse App Streaming is een VDI-oplossing waarmee u ‘referentie’-applicaties, waaronder Ominverse Create, View en Isaac Sim, kunt streamen op ‘niet-RTX’-computers.

Synthetische data voor simulatie en deep learning

Replicator is ongetwijfeld de tool waarin de meeste autofabrikanten en leveranciers geïnteresseerd zijn. In feite is deze SDK ontworpen om synthetische 3D-gegevens te genereren. Deze “nep”-gegevens die door een algoritme worden gegenereerd, kunnen worden gebruikt om deep learning-modellen te trainen, waaronder beeldherkenningssystemen die worden gebruikt in zelfrijdende auto’s. Replicator is compatibel met verschillende bestandsindelingen (USD, PhysX, MDL).

In dit geval is de Replicator een component die toegankelijk is in Nvidia Isaac Sim, een robotica-ontwerp- en simulatietool, en in Nvidia Drive Sim, een “uitgebreid simulatieplatform” voor het simuleren van zelfrijdende voertuigen en hun omgevingen.

Om deze workloads aan te drijven, biedt Nvidia de Omniverse Farm aan. Omniverse Farm is een platform dat is gebouwd op een architectuur die is gericht op microservices voor het verdelen van workloads over verschillende systemen. “Het is een systeemlaag die fungeert als een motor voor het schalen van 3D-workloads, zoals het genereren van synthetische gegevens”, beschrijft Richard Kerris.

Vereist IaaS, Farm, Replication en Isaac Sim zijn beschikbaar als containers via Nvidia NGC en kunnen worden geïmplementeerd op AWS via Amazon EC2 G5-instanties, inclusief de Nvidia A10G GPU.

De bovengenoemde software is 200.000 keer gedownload en er zijn meer dan 700 grote bedrijven “die Omniverse regelmatig gebruiken of momenteel evalueren”, aldus Richard Kerris.

Betere samenwerking, maar kosten moeten worden geëvalueerd

Volgens analisten is dit nog maar het begin. Zij zijn van mening dat Omniverse Cloud de toegang tot de verschillende door Nvidia ontwikkelde tools moet vereenvoudigen.

“Omniverse Cloud draagt ​​en maakt enkele van de beste onderdelen van de Omniverse-portemonnee online beschikbaar”, zegt JP Thubder, Forrester-analist bij SearchEnterpriseAI. [propriété de Techtarget, également propriétaire du MagIT]. “Dit zou het vervolg moeten democratiseren”, vervolgt hij. “Het zou het ook goedkoper en schaalbaarder moeten maken, maar het zal waarschijnlijk niet alles doen wat je verwacht.”

De Omniverse-cloud bevat enkele van de beste elementen van de Omniverse-portemonnee en maakt deze online beschikbaar. »

JP ThobderAnalist, Forrester Corporation

Voor Tuong Nguyen, een analist bij Gartner, moet Omniverse Cloud de toegang tot simulatie- en 3D-tools voor het maken van inhoud verbeteren.

Bedrijven hoeven zich niet per se uit te rusten met krachtige maar dure stationaire werkstations om snel de activa te creëren die ontwerpers en ingenieurs zich voorstellen.

Met Omniverse Cloud “moeten bedrijven echter de kosten wegen om de toegankelijkheid van deze tools en technologieën te vergroten”, waarschuwt de Gartner-analist, met name de kosten van het gebruik van cloud en connectiviteit. Op dit moment heeft het bedrijf onder leiding van Jensen Huang geen prijzen bekendgemaakt voor zijn IaaS- en SaaS-services. Omdat het platform individuele ontwerpers en teams moet huisvesten, moet het prijsmodel minimaal twee verschillende opties bieden.

Van zijn kant lijkt elektrische autofabrikant Rimac een economisch belang te realiseren. In de autowereld vereisen modellering en simulatie over het algemeen HPC-apparatuur. Aan de andere kant doen ingenieurs veel iteraties om duizenden componenten en onderdelen te ontwikkelen.

“Omniverse Cloud zal vergelijkbare efficiëntie en flexibiliteit bieden, waardoor onze engineeringteams zich kunnen concentreren op het ontwerpen van het voertuigmodel zelf en minder tijd hoeven te besteden aan de fijne kneepjes van complexe 3D-ontwerppijplijnen”, zegt Rimac-oprichter Matty Rimac in een persbericht.

De fabrikant is met name van plan om een ​​3D-component voor auto’s te ontwerpen. “Met deze 3D-voertuigconfiguratie-ervaring ontsluiten we veel aanpassingsmogelijkheden zonder dat we elke laag handmatig hoeven te bekijken, wat tijd en geld bespaart”, voegt hij eraan toe.

Leave a Comment