Anonieme internetclaims tegen pyrogenese | “Deze manipulatie moet stoppen.”

PyroGenèse is het doelwit van droevige verklaringen online en het management van het bedrijf uit Montreal wil de auteurs van deze beschuldigingen identificeren om een ​​einde te maken aan wat volgens haar een “strategie” is die erop gericht is deze personen winst te laten maken.

Geplaatst om 7:00 uur

Richard Dufour

Richard Dufour
Journalistiek

zegt Rodaina Kaval, Vice President Investor Relations en Strategic Business Development voor The Montreal Corporation.

“Als we het niet doen, zal niemand het voor ons doen. We doen het om onze aandeelhouders, medewerkers en klanten te beschermen. Deze manipulatie moet stoppen”, zegt ze.

PyroGenèse heeft dinsdag een bevel gekregen van het Hooggerechtshof van Quebec om Stockhouse te dwingen informatie te verstrekken over mensen die zich achter pseudoniemen verbergen om het bedrijf in diskrediet te brengen.

Het identificeren van de auteurs van berichten is de eerste stap die uiteindelijk kan leiden tot juridische stappen.


Foto ingediend door Pyrogenis

Rawda Kaval, Vice President Investor Relations en Strategic Business Development bij PyroGenèse

Het management van PyroGenesis benadrukt dat het ze niets kan schelen louter negatieve feedback of het in twijfel trekken van de aanpak van het bedrijf. “Wat ons zorgen baart, is de lasterlijke en opzettelijk onjuiste informatie die door dezelfde paar deelnemers aan de forums wordt gegeven, keer op keer, met tientallen of honderden berichten per dag, met als enig doel handelingen te destabiliseren om er financieel voordeel uit te halen. ”, legt Rudaina Kaval uit.

Berichten op de Stockhouse-website dit jaar hebben onder andere beweerd dat PyroGenesis geen waarde heeft, dat de aandelen frauduleus waren en dat het management mensen alleen inhuurde om investeerders te manipuleren (Aangedreven pompen).

Rawda Kaval zegt dat het voor kleine Canadese industriële bedrijven al moeilijk genoeg is om zichzelf op de markt te brengen. Het wordt nog erger wanneer potentiële investeerders het bedrijf opzoeken en het soms overspoelen met “opzettelijk onnauwkeurige” berichten. “We zien dat als een probleem”, zegt ze.

“De markt doet wat hij doet. We hebben geen controle over de beurskoers. Maar het is onze plicht om onze investeerders te dienen en het bedrijf te beschermen door de juiste informatie te verspreiden en te proberen de stroom van valse gegevens en laster te stoppen.”

PyroGenèse, met hoofdkantoor in Griffintown, beschrijft zichzelf als een technologiebedrijf dat industriële plasmaprocessen ontwikkelt en op de markt brengt. De aandelen zijn genoteerd aan de Toronto Stock Exchange en Nasdaq.

Het adres van het bedrijf is eind 2020 verhuisd van de TSX Venture Exchange naar de Toronto Stock Exchange.

PyroGenesis-aandelen gingen van minder dan $ 1 in 2020 naar meer dan $ 12 vorig jaar voordat ze terugvielen naar de huidige prijs van minder dan $ 2.


Foto ingediend door Pyrogenis

Peter Pascali, CEO van PyroGenesis

Rawda Kaval zegt dat aandelen van ‘veel’ beursgenoteerde bedrijven onder druk staan ​​door manipulatieve praktijken.

“Small-cap groeibedrijven zijn in het bijzonder het doelwit, gezien het potentieel voor een sterke stijging van de aandelenkoers op basis van potentieel, maar bij gebrek – voorlopig – van wat als tegeninkomen zou worden beschouwd.”

Ze voegt eraan toe dat wanneer de aandelenkoers hoog is, manipulators zich opstapelen om te proberen de aandelen in hun voordeel te duwen, met behulp van allerlei tactieken, waaronder het constant online verslaan van het bedrijf met onware en onrealistische gegevens.


Ze zei dat Canadese bedrijven die genoteerd zijn aan Canadese beurzen al lang worden gezien als toevluchtsoorden voor daders van manipulatieve praktijken, vanwege “veel zwakkere regelgeving en onvoldoende toezicht”.

Roda Kaval zegt dat er veel geschreven is over deze situatie, onder meer in een rapport van advocatenkantoor Macmillan, dat in 2019 een analyse heeft uitgevoerd van het short-sellinglandschap van Canada.

Ze voegde eraan toe dat het Amerikaanse ministerie van Justitie afgelopen december een onderzoek heeft gestart naar manipulatie van de aandelenmarkt, met name short selling en de bijbehorende campagnes voor verkeerde voorstelling van zaken.

“Canadese regelgevers beschouwen dit probleem ook als zorgwekkend, waarbij de Financial Markets Globalization Task Force 2021 specifiek dezelfde zorgen noemt en belooft de vervolgingsbevoegdheden voor verkeerde informatie over openbare bedrijven in verschillende fora uit te breiden”, zegt Rudina Kaval.

Regelgevers hebben zelf de verantwoordelijkheid bij bedrijven gelegd om bewijs van manipulatietactieken te vinden en te presenteren. Dit is wat we doen. »

Leave a Comment