Illumo Robotics test een bot om pijn in e-commerce te verminderen

In de magazijnen van Amazon pakken medewerkers ongeveer vier online bestellingen per minuut in. Als ze een paar seconden pauzeren buiten hun geplande rustperiodes, benadeelt dit hun prestatie-indicatoren. Door een razend tempo lopen ze het risico spier- en skeletaandoeningen te ontwikkelen. Uit een onderzoek uit 2019 in een Amazon-magazijn in New York bleek zelfs dat 66% van de ondervraagde werknemers fysieke pijn voelde bij het uitvoeren van hun gebruikelijke taken, en 42% zei dat ze pijn bleven voelen als ze niet aan het werk waren.

Tarbais HMT onthult exoskelet voor rugverlichting

In Toulouse wil startup Illumo Robotics de meest repetitieve en vervelende stappen automatiseren om bestellingen voor te bereiden. Het jonge bedrijf, opgericht in 2019, ontwikkelt drie jaar lang een software-oplossing en kunstmatige-intelligentie-algoritmen om een ​​robotarm met meerdere camera’s te besturen die in staat is om zelf bestelde producten online vast te leggen en te deponeren.

De robot die is uitgerust met meerdere camera’s is in staat om zelf de bestelde producten online op te halen en af ​​te zetten. (Credits: Remy Benoit)

Als u tegenwoordig bijvoorbeeld online een pakket pasta koopt, is de orderpicker verantwoordelijk voor het ophalen van uw product uit de gangpaden van het magazijn en het in een container plaatsen met honderden andere bestellingen, dit kan kleding of ander voedsel zijn producten … Deze tank wordt gebracht waarin hij is gemaakt. Meng alle materialen naar het injectiestation. Daar moet de operator elk item één voor één op een transportband leggen, oftewel een loopband die de producten sorteert. Deze laatste stap is erg repetitief en voegt geen waarde toe, daarom willen we dat deze automatisch wordt uitgevoerd. Onze robot kan spullen één voor één op de lopende band plaatsen en neerleggen »Andrea Inglis legt uit.

Een robot die zich kan aanpassen aan miljoenen referenties

Deze Spaanse ingenieur die afstudeerde aan Estaca in Toulouse, werkte eerst in de industrie als robotica-consultant voordat hij bij Rémy Saintobert kwam, een computeringenieur om Illumo-robots te maken.

De innovatie is dat de robot in staat is om miljoenen producten en items van elk formaat te hanteren en een paar gram tot ongeveer 5 kg weegt. We hebben het niet langer over de use case van traditionele robots die bijvoorbeeld worden gebruikt in auto’s waar een robot al twintig jaar altijd dezelfde taak heeft gedaan met alleen zijn software te verbeteren, zodat deze zo nauwkeurig en aanpasbaar mogelijk is »bevestigt Andrea Inglis.

Illumo-robots

De bot kan artikelen in alle formaten uploaden. (Credits: Remy Benoit)

De robotica-oplossing van Illumo wordt getest in een e-merchant en in een grote supermarktketen. Buiten magazijnen gaan de doelen van de startup naar supermarkten. “Tijdens een autorit is een medewerker verantwoordelijk voor het oversteken van schappen om de aankopen van tientallen klanten in dozen te deponeren. Door de barcode van een artikel te scannen, kan onze bot elke bestelling deponeren en sorteren “gaat de president van Illumo Robotics verder.

De startup heeft zichzelf als langetermijndoelstelling gesteld dat de robot 600 items per uur kan sorteren. Het is voldoende om de e-commercespelers aanzienlijke winstgroei te bezorgen, maar ook om hun bedrijf robuuster te maken.

Vandaag de dag worden bestellingen deels voorbereid door uitzendkrachten die van de ene op de andere dag hun baan kunnen verlaten. Ofwel omdat ze elders een beter betaalde baan hebben gevonden, wat we bijvoorbeeld zien in Parijs waar veel banen in de logistiek zijn, of omdat ze beseffen dat de taken erg moeilijk zijn. Het is erg moeilijk om de productie in een dergelijke omgeving te beheren »wijs naar Andrea Inglis en Remy Santobert.

Uitgebreide examens in Daher

Voordat de oplossing werd ontwikkeld, kregen Illumo-robots regionale assistentie om grootschalige tests uit te voeren in het nieuwe Logistics Innovation Centre in Daher, dat deze week in de buurt van Toulouse werd geopend. dit is De open proefopstartplaats is uitgerust met stellingen, containers en heftrucks. ” Momenteel voeren we tests uit in onze kantoren. Daar zullen we de robot in een echt magazijn kunnen testen, waardoor we dichter bij de echte omstandigheden kunnen komen “groet de zakenman.

De startup zal ook profiteren van € 50.000 hulp van Airbus Development voor werving tijdens de opstartfase. Vandaag telt het vijf medewerkers en tegen 2025 zal het bedrijf ongeveer dertig banen hebben.

Daher opent een innovatiecentrum voor futuristische logistiek in de buurt van Toulouse

“Airbus geloofde in ons en dit is een gamechanger”