Wat te doen dit weekend? – Nieuws – Nieuws – Estrieplus.com

De herfst is begonnen en de scherpe daling van het kwik herinnert ons daar deze week aan! Maar niet alleen koude temperaturen komen met het begin van de herfst. Heldere kleuren nestelen zich ook door het landschap. We zien nu al de dageraad van rood, geel en warm oranje en dit verwarmt het hart. Dit weekend laten we ons leiden door de herfstkleuren!

Geniet van de kleuren op de fiets

Wat fijn om te trappen in de herfst, in de koude wind. Estrie biedt geweldige fietspaden om van het landschap te genieten.

importeren, Die door Granby en Waterloo loopt, biedt een route voor fietsers van alle niveaus omdat het asfalt is en een semi-vlakke overloop heeft. Geweldig uitzicht dat de moeite waard is om te stoppen bij een kleine halte aan de rand van het meer van Boivin, in de buurt van het natuurinterpretatiecentrum.

het natuurlijke verloop van tomifobie, Het biedt een pad van 24 km tussen Ayer’s Cliff en Stanstead op een rotsachtig fietspad dat langs de Tomifobia-rivier loopt en verschillende wetlands waar u dieren in het wild kunt observeren.

Ga voor meer informatie over de verschillende fietspaden in de omgeving naar www.cantonsdelest.com

Strek je benen tijdens het wandelen

Zeker, ons gebied is ideaal om te wandelen, of het nu gaat om vlakke paden in het bos of in de bergen. Met familie, beginners of experts. Het enige wat u hoeft te doen is een beetje informatie inwinnen en verkennen! Hier zijn enkele suggesties:

Pecan Trail, Mount Orford National Park

Lage drop, rustige wandeling, zonder veel moeite, om van het landschap te genieten. 2 km parcours met kinderen, anders is er een mooi parcours van 9 km beschikbaar. U kunt genieten van het bekijken van Cherry Lake en de Mont Orford-blokken.

Escarpments Trails, Nationaal Park Mont-Mégantic

Matige klim, loofbos, rotswand… 6,7 kilometer aan paden met een hoogteverschil van 180 meter is de moeite waard. Vertrek vanaf het sectorservicecentrum Franceville, via de Promenade de Ruisseau die langs een beekje loopt. Voor liefhebbers van wandelen!

Mohawk Lake Loop, ecologisch natuurpark Sutton

Het begin van dit ongeveer tien kilometer lange parcours loopt door de skihellingen van Mont Sutton, maar je komt al snel in een esdoornbos en beklimt dan Mohawk Lake naar het meer met dezelfde naam. Stop dan bij Abénakis Rock, een natuurlijk uitkijkpunt met uitzicht op de bergen van de Verenigde Staten.

Kotikook George Park

Diverse routes, verrassingen, attracties en vooral… de hangbrug!

Beginner en gemiddeld niveau, lussen van 3, 5, 6 en 10 km

Mount Hereford in East Hereford

Neil Tillotson-pad:
Verschillende bosomgevingen, beekjes, waterval, rijke gevleugelde dieren, uitzicht vanaf de top van de top

niveau Gevorderd middelzwaar, heen en terug 12 km

Burbank-vijver in Danville

De perfecte plek om te bezoeken voor vogelaars. Vergeet uw verrekijker niet, er zijn bijna 220 vogelsoorten in overvloed in deze beschermde natuurlijke omgeving. Er is ook een rustportiek, lange oprijlaan, bouwplaatsen, torens en een kooi.

Beginnersniveau, 4 km loipes

Navigeren per kajak

geniet van afdaling Missiskoye-rivierRustige beekjes kronkelen aan de voet van de bergen. Bootverhuur en een pendeldienst zijn beschikbaar vanaf Canoe & Co en O’kataventures Station. www.canoesutton.com

met Sherb-Geschiedenis door KayakJe ontdekt de geschiedenis van Sherbrooke met een gids tijdens het kajakken op het Lake of Nations en de Magog-rivier. Een origineel uitje om eind oktober te proberen. www.sherb-histoireenkayak.com

Om alle herfstactiviteiten in onze prachtige regio te ontdekken, bezoekt u de zeer complete Tourisme Cantons-de-l’Est op www.cantonsdelest.com

Ik wens jullie een fijne vakantie maatjes!

Leave a Comment