Emirates News Agency – ADNEC en “WAM” kondigen het concept van exclusieve medialabs aan voorafgaand aan de World Media Conference

ABU DHABI, 30 september / WAM / De World Media Conference, die van 15 tot 17 november 2022 in Abu Dhabi wordt gehouden, is versterkt door de toevoeging vaninnovatief concept,Media Labs. Deze rondetafelgesprekken op uitnodiging zullen zich richten op een diepgaande discussie over belangrijke onderwerpen met betrekking tot de toekomst van de media-industrie.

Deze exclusieve sessies verwelkomen maximaal 50 mensen uit verschillende regio’s, landen en disciplines, worden gemodereerd door een ervaren professional uit de branche en bieden een wereldwijd perspectief op de branche. Een selecte groep media en overheidsfunctionarissen mag in het publiek zitten tijdens de gesprekken, die plaatsvinden onder de Chatham House-regels.

Na het evenement zal Global Media Congress een witboek publiceren met een anonieme samenvatting van de discussies van deelnemers en de belangrijkste bevindingen van Media Labs.

Onder het beschermheerschap van Zijne Hoogheid Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan, vice-premier en minister van de presidentiële rechtbank, en georganiseerd door de ADNEC Group in samenwerking met het Emirates News Agency (WAM), zal de World Media Conference zich richten op de nieuwste ontwikkelingen in de mediasector en zal zijn toekomst vormgeven. De conferentie biedt mediaorganisaties de mogelijkheid om partnerschappen en samenwerkingen te bespreken die de ontwikkeling van de industrie zullen ondersteunen, de duurzaamheid ervan op lange termijn en de continue levering van robuuste, betrouwbare en geloofwaardige inhoud zullen garanderen.

Met de toevoeging van Media Labs, gesponsord en gereguleerd door WAM, zal GMC een voortrekkersrol spelen op het gebied van trends in de sector op een kritiek moment voor de mediasector. De technologische transformatie van de hele industrie versnelt en verandert fundamenteel de manier waarop consumenten over de hele wereld toegang krijgen tot verhalen en ze vertellen. Onderwerpen die in de laboratoria worden besproken, zijn onder meer het benutten van nieuwe technologieën, veranderende consumenteneisen, bijscholing en training, regelgevers en desinformatie, blockchain en NFT’s, OTT en streaming media, investeringen, fusies en overnames, beïnvloeders en het potentieel van de creatieve economie.

Mohammed Jalal Al Raisi, Managing Director van Emirates News Agency (WAM), zei: “Media Labs maakt deel uit van GMC met als doel het genereren van duurzame ideeën om de toekomst van de media-industrie vorm te geven. De sessies zullen leiden tot openhartigheid en eerlijke discussie over de verschillende uitdagingen waarmee de mediasector wordt geconfronteerd, met een focus op hoe de industrie vooruit te helpen en een mooie toekomst ervoor te verzekeren. en ervoor te zorgen dat Labs-deelnemers een zo divers mogelijk scala aan media-ervaringen vertegenwoordigen.”

Hij voegde eraan toe: “We zijn verheugd onze vooraanstaande gasten te verwelkomen in de Media Labs van de wereldwijde conferentie om ideeën te verkennen, te bespreken en te ontwikkelen die de toekomst van de sector zullen vormgeven.”

Saeed Al Mansouri, CEO van Capital Events, een dochteronderneming van de ADNEC Group, zei: “ADNEC Group is verheugd de conferentie te openen die de reputatie van de VAE en Abu Dhabi zal waarmaken. Een platform voor deelnemers om nieuwe leermogelijkheden te verkennen en de toekomst van de media-industrie te bespreken. “

In zijn commentaar hierop zei hij: “Media Labs zullen de media van onschatbare waarde voorzien en een platform bieden voor het uitwisselen van standpunten en openhartige ervaringen tussen verschillende regionale en internationale media.”

Met meer dan 150 aanwezige merken in de media- en productie-industrie, is het congres ook een podium van wereldklasse waar kopers en verkopers elkaar kunnen ontmoeten, leren, netwerken, zaken kunnen doen en nieuwe producten, oplossingen en technologieën kunnen ontdekken. Dit is een onmisbare kans om de mediasector gezamenlijk vooruit te helpen in de regio en over de hele wereld.

Als onderdeel van het programma zal de conferentie een conferentie organiseren, de eerste in zijn soort in het Midden-Oosten, over het onderwerp “De toekomst van de media-industrie vormgeven”. Deze driedaagse conferentie heeft tot doel de hele media-industrie samen te brengen om innovatieve ideeën en geavanceerde oplossingen te delen die de toekomst van de industrie vorm zullen geven. Het zal een uniek platform bieden om de status van de media in het Midden-Oosten te benadrukken, en tegelijkertijd een wereldwijd publiek aan te trekken en innovatieve inzichten en samenwerkingen aan te wakkeren die de sector vooruit helpen.

wam frans

http://wam.ae/en/details/1395303088674

Leave a Comment