Amazon’s nieuwe plan zorgt ervoor dat je de Astro .Home Robot adopteert

Binnenkort zullen er grote updates worden aangebracht aan Astro, de thuisrobot van Amazon, om een ​​heel specifiek doel te bereiken: het meer integreren in onze huizen en het dagelijks leven. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf op 28 september bekend. Over het algemeen zullen nieuwe functies zorgen voor een betere thuismonitoring. Zo kan Astro bijvoorbeeld huisdieren houden en een videofeed van hun activiteiten naar de eigenaren sturen. Astro kan ook door het huis lopen om kamers en toegangspunten te controleren.

“Monitoring begint met deuren en ramen, zodat Astro je kan waarschuwen als er iets niet open mag blijven”, zei Ken Washington, Amazon’s vice-president van consumentenrobotica, tijdens een presentatie van Amazon’s nieuwe hardware en diensten.

Los daarvan kondigde Amazon een nieuwe samenwerking aan met Ring’s huisbeveiligingscamerasysteem, Virtual Security Guard genaamd. Dit laatste zou de externe delen van het huis moeten beschermen tegen mogelijke schendingen. Amazon, dat Ring in 2018 kocht, prees de samenwerking aan als een manier om kleine bedrijven beter te beschermen tegen inbraken, inbraken te fotograferen en de politie te bellen (hoewel huiseigenaren die optie ook lijken te hebben).

Lees ook

Hoe robotica en kunstmatige intelligentie bijdragen aan de ontwikkeling van beter presterende batterijen

Rings benadering van surveillance heeft voor enige controverse gezorgd. Zoals mijn collega Elaine Jo vorig jaar meldde, presenteerde Ring zichzelf als een instrument om slachtoffers van huiselijk geweld te beschermen, maar gaf Ring tegelijkertijd toegang tot informatie over deze slachtoffers. Ring is ook bekritiseerd vanwege raciale profilering en inbreuken op de privacy. Het is redelijk om je af te vragen of de combinatie van Astro’s vermogen om door het huis te zwerven en het monitoringsysteem dat door Ring is gebouwd, meer monitoringproblemen zou kunnen veroorzaken dan beide producten in eerdere iteraties.

De evolutie van Astro als bewaker is opmerkelijk. Hij werd ongeveer een jaar geleden aan het grote publiek voorgesteld en sindsdien zijn er nogal wat recensies van deze thuisrobot geweest. Dit wordt vooral verklaard door het feit dat de eerste potentiële klanten een uitnodiging van Amazon moesten krijgen om het te testen. (Amazon bood deze kopers een Astro aan voor ongeveer $ 1015. Nu is het beschikbaar voor ongeveer $ 1.500.) De robot was ongetwijfeld schattig. Zijn grote ogen en bouw deed veel denken aan R2-D2 – een robot star Wars. De feedback van een paar zeldzame klanten was echter gemengd. Velen vonden dat Astro niet veel meer kon doen dan dingen van kamer naar kamer verplaatsen. Hij had ook problemen met het in kaart brengen van bepaalde delen. Andere gebruikers vonden zijn intense focus op het volgen van iemand bijna intimiderend.

Vorig jaar was het verkoopidee echter dat Astro je leven thuis beter en leuker zou maken – als een gekke sidekick. Dit jaar heeft Amazon Astro een serieuzere missie gegeven: om u te helpen uw huisdieren, uw huizen en uw bedrijf in de gaten te houden.

Zoals met elke monitoringtechnologie die u in uw leven uitnodigt, heeft Astro uw vertrouwen nodig. Maar deze keer stelt u dat vertrouwen in een robot die zich door uw huis kan bewegen. Het lijkt misschien een kleine verandering, maar het maakt in feite een enorm verschil in hoe mensen omgaan met en kijken naar thuisrobots en hoe Amazon deelneemt aan ons privéleven. (In een verklaring zei Amazon dat privacy is ingebouwd in het ontwerp van Astro: “We weten dat het vertrouwen van de klant van het grootste belang is, daarom hebben we een privacybenadering gekozen van ons ontwerp en de ontwikkeling tot ons Astro”-product.)

Maya Kakmak, een assistent-professor aan de Universiteit van Washington en hoofd van het mensgerichte roboticalab, gelooft echter dat Astro’s compatibiliteit met andere producten in Amazon’s thuismonitoringsysteem – Ring en Alexa bijvoorbeeld – hem succes zou kunnen garanderen. “Astro kan deze diensten zonder problemen leveren”, zegt Maya Cakmak.

Amazon maakt geen geheim van zijn ambities: zoveel mogelijk informatie verzamelen over je dagelijkse leven als onderdeel van zijn visie op een huis vol ‘ambient intelligence’. Ken Washington van Amazon vertelde Wired dat het bedrijf begrijpt dat standaard beveiligingscamera’s alarmerend en bedreigend lijken. Astro is misschien anders, benadrukt hij: “Als je een bewegende robot hebt, is het degene die het slimme cement van deze visie van de toekomst kan invullen.” Als het aan populariteit wint, zal deze visie onze relatie met onze huizen zeker veranderen. Astro zit halverwege tussen de alwetende Eyes of the Ring en de vriendelijkheid van Alexa, waardoor het de krachtigste thuisrobot is die ooit is geproduceerd.

Artikel door Tania Basu, vertaald uit het Engels door Cosy Pastakia.

Lees ook

De kunstmatige intelligentie van deze startup is slim genoeg om verschillende soorten autonome voertuigen te besturen

Leave a Comment