Stadia verdiende beter: de 3 fouten van Google

Laten we beginnen met één ding duidelijk te maken: Stadia werkt geweldig. Van alle cloud-gamingplatforms die ik heb geprobeerd, was het zelfs de meest solide en betrouwbare in termen van prestaties, ondanks Youtubers die bij de lancering negatief klikten, soms zonder het zelfs maar te proberen. Dit is natuurlijk niet ideaal, omdat de prestaties inherent afhankelijk zijn van de kwaliteit van de internetverbinding. Als Stadia dood gaat, heeft dat niets te maken met technologie, en gaat het allemaal over de miscommunicatie en marketing van Google.

Afbeelding tegoed: Google

Het is erg moeilijk om de mislukte verbinding bij het opstarten op te vangen. Dit wordt bewezen door Nintendo’s Wii U, die er niet in slaagde de mogelijkheden van de Gamepad over te brengen en het feit dat het de echte opvolger van de Wii was, en Microsoft’s Xbox One, die te lijden had onder de communicatie die enigszins arrogant en doof was voor kritiek. Nintendo en Microsoft putten nu uit de lessen die zijn getrokken uit mislukte lanceringen en keren terug naar succes.

Stadia is een goed idee en heeft wat publiek gevonden, maar het is niet genoeg in de ogen van Google. Uiteraard waren Stadia-verbindingen niet gericht op diegenen die geïnteresseerd waren in het cloud-gamingplatform. Dit zijn de drie Google-fouten:

1 – Stadia proberen te verkopen aan hardcore pc-gamers

Tijdens de eerste presentatie van Stadia was ik erg enthousiast dat we het hadden over het democratiseren van pc-gaming… maar dat was niet zo. Nee, de CEO van Google heeft opgeschept over het vermogen van het platform om 4K-resolutie en 60fps frame-passing te leveren. Maar over wie had hij het? Aan de vurige pc-gamers die al geweldige machines hebben die dit en meer kunnen doen zonder afhankelijk te zijn van een geweldige internetverbinding? het slaat nergens op. Deze spelers tolereren zelfs geen fractie van een seconde latentie.

De wachtwoorden hadden moeten zijn: toegankelijkheid, directheid, flexibiliteit… allemaal dingen die Stadia biedt, maar ze communiceren niet effectief.

Stadia was bedoeld om te worden verkocht aan casual gamers, maar ook aan mobiele gamers die hunkeren naar de AAA-ervaring, of zelfs ouders die niet veel tijd hebben om te spelen en hun geest niet willen vermoeien. Algemene console of snijden wat ze nodig hebben voor een gaming-pc. Samen vertegenwoordigen deze mensen een kritische massa die Stadia succesvol had kunnen maken, maar Google probeerde liever meer van het voorheen verloren nichepubliek aan te trekken.

Wat een verlies.

2- Een raadselachtig bedrijfsmodel

Voor sommige spelers betaalt het al de rekening om hun digitale games voor dezelfde prijs te verkopen als de fysieke. Dus stel je nu voor dat je games voor de volle prijs wilt verkopen die alleen toegankelijk zijn via livestreaming. Als Google crasht, hebben we er geen toegang toe. Als ons internet uitvalt, hebben we er geen toegang toe.

Iedereen verwachtte een businessmodel als Netflix of Xbox Game Pass; Eenvoudig abonnement met toegang tot de hele bibliotheek.

In plaats daarvan heeft Google gewed op een hybride model waarbij spelers afzonderlijk games kunnen kopen, maar ook een Stadia Pro-abonnement kunnen betalen om bepaalde games gratis te krijgen… en toegang tot betere streamingkwaliteit. Dus ik heb $ 79,99 betaald voor mijn game, maar de kwaliteit is niet geweldig omdat ik geen Pro-abonnement heb?

Persoonlijk had ik een Stadia Pro-abonnement en was blij met de enorme bibliotheek met gratis games die ik elke maand kon ontgrendelen. Maar elke keer dat ik met iemand over Stadia sprak, moest ik duidelijk maken dat het niet nodig is om de games te kopen en dat het Pro-abonnement op zich een goede optie was.

Stadia had het potentieel om de Netflix van gaming te worden, maar Google slaagde er niet in om dat potentieel te communiceren.

In plaats daarvan moet Google nu alle games terugbetalen die per stuk zijn gekocht.

Opluchting.

3- Google moet wedden op MMO-spellen

Dit lijkt misschien tegenstrijdig met mijn eerste punt, omdat de MMO meestal wordt gespeeld door hardcore pc-gamers, maar het is nog steeds een bepaald segment van gamers. De meest gespeelde game op Stadia is Elder Scrolls Online. waarom? Omdat ik dus toegang had tot een enorme MMO op elk van mijn schermen, terwijl ik platformonafhankelijk was met de pc-versie van de game.

Het is een erg leuke toevoeging voor MMO-spelers om meteen toegang te hebben tot hun spel, zonder te installeren of te updaten, zelfs als het op een secundair platform is. Elder Scrolls Online en Destiny 2 kwamen snel uit, en dat brengen we naar Google, maar het MMO-aanbod had diverser kunnen zijn met Eve Online, Star Trek Online, Warframe en waarom niet, Final Fantasy XIV.

Maar nu kondigt Google, dat ondanks veel gehypte advertenties en studio-acquisities geen tijd nam om de handdoek in de ring te gooien met betrekking tot zijn first-party aanbod, nu eenvoudig aan dat de service wordt afgesloten in plaats van te proberen deze opnieuw uit te vinden door naar spelers te luisteren .

Iets zegt me dat, in tegenstelling tot Nintendo en Microsoft, Google niet leert van zijn fouten.

Lees ook: Het einde van Stadia verraste ontwikkelaars en medewerkers

Leave a Comment