Wat zijn de initiatieven in het toerisme? – Tom

Tweet insluiten

De afgelopen maanden hebben veel bedrijven in de toeristische sector geëxperimenteerd met het gebruik van NFT’s voor distributie en loyaliteit. Gebruik dat nog in de kinderschoenen staat maar interessant kan zijn om jongere generaties toekomstige reizigers te verleiden.

Afgelopen april kondigde Air Europa, de op twee na grootste luchtvaartmaatschappij van Spanje, haar samenwerking aan met technologiebedrijf TravelX om ‘s werelds eerste serie NFT-vliegtickets te creëren. De luchtvaartmaatschappij verkocht een reeks van 10 NFT’s. Elk bevatte een speciaal vliegticket naar Miami op 29 november, digitaal artwork en inzendingen voor verschillende evenementen als onderdeel van de MIAM ART-week die in december plaatsvindt.

Het voordeel van het verkopen van deze tickets in de NFT is dat ze de mogelijkheid aan hun koper kunnen overlaten om ze door te verkopen, wat tegenwoordig niet mogelijk is met het klassieke ticket. Na de deadline wordt het ticket uitgegeven en geeft het de mogelijkheid om naar de laatste koper te reizen. Een nieuwe praktijk die zou kunnen leiden tot de opkomst van de markt voor tweedehands vliegtickets.

Het zal de distributieregels in het toerisme die nog niet ontwikkeld zijn, veranderen. We hebben nu de kans om onszelf opnieuw uit te vinden. We zijn ervan overtuigd dat deze technologie een grote stap voorwaarts kan betekenen voor het toerisme om de klantervaring voor passagiers te verbeteren. Wij willen er deel van uitmaken.” zegt Bernardo Botella, directeur van de wereldwijde verkoop voor Air Europe. De luchtvaartmaatschappij is voornemens deze samenwerking met TravelX op lange termijn voort te zetten om de NFT’s te kunnen blijven verkopen.

NFT’s om toegang tot voordelen te bieden

Travala, een online reisbureau op basis van de Ethereum-blockchain, experimenteert met NFT’s om klantloyaliteit op te bouwen. Het bedrijf heeft 1.000 Travel Tigers te koop aangeboden, NFT’s die toegang geven tot de Smart Diamond-status. Naast het profiteren van 10% korting op tarieven, kunnen kopers profiteren van exclusieve deals voor vliegtickets en vliegtickets en genieten van uitnodigingen voor evenementen in het echte leven en in de metaverse. Met deze NFT-verkoop wil Travala een community rond haar platform creëren door het te belonen.

Dit is ook wat ze koos om Travel Prime te proberen, het eerste platform voor toerismeabonnementen. Geïntroduceerd op de IFTM Top Resa-tentoonstelling, zal dit nieuwe platform gebruikers in staat stellen te besparen op hun toekomstige reizen. Als ze zich aanmelden, krijgen ze aanbiedingen tegen voordeligere tarieven dankzij het gebruik van de blockchain en het principe van geen bemiddeling.

Voor zijn vrijlating zal hij een reeks van 5.000 NFT’s met zeldzame indicaties in de handel brengen. Elke acquirer profiteert van gratis levenslange abonnementskosten. “Je moet profiteren van de NFT’s en dat is wat we proberen te doen in het toerisme,” Michael Ruiz, Chief Marketing Officer, Travel Prime, zei tijdens een video-interview met TOM.travel. Deze community van early adopters kan worden geraadpleegd wanneer er wijzigingen worden aangebracht in de Service.

Institutionele spelers zijn ook geïnteresseerd in non-fungible tokens. Duinkerken Tourist Office is een samenwerking aangegaan met het jonge bedrijf WYTLAND om een ​​collectie NFT’s te creëren voor jongere generaties. Deze NFT’s, gemaakt door lokale kunstenaars, zijn verzamelobjecten die exclusief voor de regio voordelen opleveren.

De afkorting NFT komt van het Engelse non-fungible symbol, een non-fungible symbol in het Frans. NFT is uniek en niet uitwisselbaar. Het is een digitaal certificaat geschreven op de blockchain dat een digitaal object certificeert (een digitale kopie van een kunstwerk, tweet, afbeelding, audiobestand, enz.). Deze NFT’s kunnen worden gekocht en verkocht op cryptocurrency-markten. Wanneer het eigendom van een NFT verandert, wordt een nieuw gegevensblok gemaakt en opgeslagen in een grootboek dat een “gedistribueerd grootboek” wordt genoemd. Aangezien deze geschiedenis op veel computers is opgeslagen, niet op slechts één, kan iedereen met toegang tot internet zien wie de eigenaar is.

Lees ook:

Leave a Comment