Hive, een gedecentraliseerde cloud om al je foto’s en bestanden onbeperkt op te slaan

Hive is gebaseerd op gedistribueerde technologie (peer-to-peer), end-to-end encryptie en blockchain. ipopba / stock.adobe.com

Het project, gelanceerd door de Franse ondernemer David Gurl, maakt gebruik van de ongebruikte kracht van computers om het grote publiek een groener, soeverein alternatief voor iCloud of Dropbox te bieden.

Wie heeft zich niet moeten abonneren op de superopslagoptie van iCloud of Dropbox om de steeds groter wordende hoeveelheid foto’s en andere documenten te kunnen bewaren? Hive stelt voor om dit probleem anders te beantwoorden, door de ongebruikte capaciteit van sommige computers te benutten om aan de opslagbehoeften van andere te voldoen. Om dit alternatieve cloudproject te implementeren, heeft de Franse ondernemer David Gurle zojuist € 7 miljoen opgehaald bij investeringsfondsen Global Ventures en OneRagtime, evenals bij verschillende particuliere investeerders. De oplossing zal in het najaar in bèta beschikbaar zijn en begin 2023 voor het grote publiek.

Delen en back-up

Hive vertrouwt zowel op gedistribueerde peer-to-peer-technologie, gepopulariseerd door Napster of Skype, die het personeel van een netwerk van gedecentraliseerde computers deelt, als op end-to-end data-encryptie en op blockchain-technologie, die garanties biedt op het gebied van bewijs van opslag.

David Gurle, oprichter van het Franse Licorne Symphony Communication, Microsoft en Skype, creëerde Hive nadat hij zag dat hij te veel afhankelijk was van gecentraliseerde cloudproviders, terwijl de behoefte aan deze diensten snel groeide.
Het adres van het grote publiek of de kleine ondernemingen, de logica Bijenkorf permettra het deel van de beveiligde bestanden zonder beperking van de poids, de sauvegarde de données securie (“back-up”) van de voorraad van documenten “de modus van de koffie” krachtig”. “We hebben onze blockchain ontwikkeld om wiskundig bewijs te leveren dat gegevens inderdaad op een harde schijf zijn vastgelegd en dat ook in de loop van de tijd blijven.David Gurle, legt uit, is zich er terdege van bewust dat vertrouwen de bouwsteen is voor het succes van een project. Het bedrijf is ook op zoek naar certificering van het National Agency for Information Systems Security (Anssi) om het op te lossen. Gebruikers van de Service kunnen ervoor kiezen om niet te willen dat hun gegevens worden opgeslagen in een bepaalde regio van de wereld. “We hebben onze oplossing ook ontworpen met het oog op de vereisten van soevereiniteit en het milieu, die een grote zorg zijn geworden voor gebruikers. We gebruiken bestaande middelen, besparen energie en financiële kostenDavid Gerl voegt eraan toe.

veel uitdagingen

Wanneer de service start, levert Hive de benodigde kernel voor de computers die op het netwerk moeten worden aangesloten. Hij hoopt snel individuen of bedrijven te overtuigen om hun onbenutte werkcapaciteit aan te bieden in ruil voor een (financiële) stimulans. Het bedrijf schat dat er ongeveer 100.000 computers nodig zijn om aan specifieke beschikbaarheids- en prestatievereisten te voldoen. Aan de andere kant van het spectrum zal de dienst gratis zijn, met een paar voorzorgsmaatregelen om mogelijk misbruik te voorkomen. “Het economisch model zal evolueren. We zullen concurrerende prijzen kunnen bieden omdat we niet dezelfde infrastructuurkosten zullen maken als een centrale cloudserviceproviderVoegt de ondernemer toe, een fervent voorstander van de ‘deeleconomie’. Volgens onafhankelijke gegevens van The Brainy Insights wordt verwacht dat de wereldwijde markt voor cloudopslag in 2028 $ 353,8 miljard zal bereiken. David Gurle is zich terdege bewust van de vele uitdagingen om het publiek te overtuigen van het vermogen van Hive om cloudservices op grote schaal te decentraliseren. “Hoop dat het een verschil maaktconcludeert.

David Gurle, oprichter van Hive, is een pionier op het gebied van Internet Protocol (IP)-communicatie en gedistribueerde netwerken. winter

zie ook Eric Pelion: “Elke navigator is noodzakelijkerwijs een ondernemer.”

Leave a Comment