Emirates News Agency – Kunstmatige intelligentie zal de saaie taken overnemen, waardoor journalisten achterblijven met basistaken zoals analyse: een expert

Geschreven door Amjad Saleh

ABU DHABI, 16 november 2022 (WAM) – Kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) oplossingen staan ​​klaar om de media-industrie opnieuw vorm te geven, aangezien ze “verlichting bieden aan journalisten”, waardoor ze zich kunnen concentreren op de kwesties die er het meest toe doen, TechCrunch-hoofdredacteur Mike Butcher vertelde Emirates News Agency (Wam).

“Kunstmatige intelligentie en machine learning worden nu gebruikt in zeer eenvoudige financiële rapportages en dat kan erg nuttig zijn, omdat het betekent dat je journalisten kunt vrijmaken om zich te concentreren op interessantere en waardevollere soorten journalistiek, zoals opinie of analyse. En dat, ik denken, zal uiteindelijk positief zijn.

Butcher, een van de meest invloedrijke figuren in de Europese technologie en een doorgewinterde technologiejournalist, zei in een interview aan de zijlijn van de Global Media Conference (GMC), die gisteren van start ging in Abu Dhabi.

“Ik geloof niet echt in het idee dat een machine menselijke verslaggevers of journalisten kan vervangen, want uiteindelijk willen mensen niet dat hun media en journalistiek automatisch door een robot worden geleverd, omdat mensen dat niet doen. willen robots vertrouwen, maar ze vertrouwen allemaal een ander mens.”
De heer Butcher leidde de discussies als onderdeel van GMC’s Future Media Labs, een reeks paneldiscussies van professionals uit de industrie die alleen op uitnodiging toegankelijk zijn en openhartige en eerlijke discussies voeren over de verschillende uitdagingen waarmee de media-industrie wordt geconfronteerd. Media, gericht op hoe de sector vooruit te helpen en een mooie toekomst voor haar veilig te stellen.
De heer Butcher legde de rol uit van de technologische ontwrichter in de veranderende wereldwijde percepties van hoe de media werken en zei: “Uiteindelijk zijn de media nog steeds gebouwd op een bolwerk, de fundamenten van de journalistiek, die probeert de waarheid te achterhalen op een eerlijke en onbevooroordeelde manier, en het moet verschijnen, zelfs als je op TikTok of Instagram zit, je moet altijd inhoud produceren met die waarden in gedachten. Maar vanwege de aard van de platforms moet je het doen Een journalist die op Twitter threads maakt, zal een ander soort verhaal produceren dan hij in een videoformaat zou doen, maar het moet nog steeds inhoud en waarde hebben zoals het is.

Zijn opmerkingen zijn relevant omdat de dominantie van sociale media in deze branche misschien wel een van de meest controversiële kwesties is, zo niet de meest controversiële. Uit de statistieken bleek dat het percentage mensen – vooral jonge volwassenen – dat TikTok heeft leren kennen sinds 2020 is verdrievoudigd, waarbij de gemiddelde Amerikaanse kijker 80 minuten TikTok per dag bekijkt – een gemiddelde dat hoger is dan de gecombineerde kijktijd geregistreerd op Facebook en Instagram.

Op de vraag wat volgens hem het beste model in de journalistiek van vandaag is, noemde Butcher het zogenaamde “digital first”-model als het optimale. Hij legde uit dat “de focusgroepen die we vandaag op de World Media Conference in Abu Dhabi hebben gehouden keer op keer herhaalden dat mediaorganisaties vaak zogenaamde digital first-modellen hebben overgenomen, waarbij digitale platforms op de eerste plaats komen, vóór traditionele platforms zoals uitzending of afdrukken.” “Als je kijkt naar tech-mediajournalistiek, jaren geleden gingen we eerst digitaal voordat dingen als print of uitzending en je hebt dat nu zien gebeuren in traditionele mediaorganisaties. Digital first is dus het nieuwe wachtwoord, sommigen creëren zelfs een privé digitaal hun platforms en niet alleen die geproduceerd door de technische industrie.”

Met betrekking tot de rol die beleidsmakers kunnen spelen bij het ondersteunen van de groei van digitale media en start-ups, merkt de heer Butcher op: “Beleidsmakers blijven hopelijk aan de kant van journalistiek, waarheid en gerechtigheid.” “eerlijkheid”.
“In veel opzichten verwacht de media-industrie van beleidsmakers dat ze technologieplatforms onder druk zetten om zich eerlijker te gedragen, zodat mediaorganisaties zichzelf goed kunnen financieren en niet worden afgesneden van hun financieringsbronnen. Het is ook erg belangrijk voor landen, vooral voor de ontwikkeling van democratie, om vrije en eerlijke journalistiek te hebben. Als dit wordt uitgebuit door technologische platforms, kan het een slepend effect hebben, een rimpeleffect op democratische instellingen, dus het is belangrijk dat beleidsmakers hier veel aandacht aan besteden en de pers en de media onafhankelijk opereren.”

Het is noodzakelijk om de aandacht op dit onderwerp te vestigen in de context van het toenemende monopolie van grote technologiebedrijven in tal van sectoren, zoals sociale media. Het is absoluut noodzakelijk voor regelgevers om buitenstaanders, startups en onafhankelijke makers van inhoud te ondersteunen die moeite hebben om financiering en groei veilig te stellen vanwege de macht van grote technologiebedrijven op de markt.

Butcher vertelde over zijn ervaring bij TechCrunch, een Amerikaans onlinemagazine dat wordt beschouwd als een pionier en disruptor in de technologiejournalistiek. Butcher bood eerlijke en inzichtelijke verslaggeving over activiteiten in technologie, startups en financiering via durfkapitaal en Silicon Valley. om snel nieuwe soorten inhoud en nieuwe soorten formaten te produceren. “Het is een revolutie geweest in de journalistieke industrie, en het is erg opwindend.”

franse wam

http://wam.ae/en/details/1395303102475

Leave a Comment