“GéronTech” ten dienste van ouderen en zorgverleners

Geriatrische technologieën zullen aanwezig zijn op de 10e editie van de Silver Economy Expo: een geconnecteerde robot die ouderen begeleidt in hun dagelijks leven, exoskeletten die werknemers op hun rug houden, automatische valdetectoren, apparaten die virtual reality gebruiken om pijn en angst te verminderen of virtuele excursies. .

“Gérontech” ten dienste van ouderen en zorgverleners

Tot ziens op 29 en 30 november op de Silver Economy beurs, Parijs, Porte de Versailles.

Van de verbonden robot die ouderen begeleidt in hun dagelijks leven, tot de exoskeletten die de ruggen van het personeel beschermen, via automatische valdetectoren, apparaten die virtual reality gebruiken om pijn en angst te verminderen of virtuele reizen, Tower Skyline heeft een aantal verouderingstechnologieën die niet te missen tijdens Dit is de tiende editie van de Silver Economy Exhibition.

Een tentoonstelling van diensten en technologieën voor ouderen om de samenleving voor te bereiden op veroudering en een lang leven. De tiende editie werd gezamenlijk georganiseerd door de Salon des services à la personne et de l’emploi à domicile, op 29 en 30 november 2022 in Parijs, Porte de Versailles.

Sinds 2007 richt het servicesalon zich op particulieren, professionals en werknemers op het niveau van particulieren, professionals en arbeiders in deze sector. Het is het jaarlijkse evenement van de beroepsgroep geworden.

Hieronder een greep uit de noviteiten die op de beurs werden gepresenteerd.

Robots ten dienste van ouderen

Emobot: gedrags- en emotionele monitoring, in de EHPAD, in het ziekenhuis of thuis, door kunstmatige intelligentie.

Emobot, een gedrags- en emotiemonitor voor verpleeghuizen, ziekenhuizen en thuis, helpt bij het identificeren van zwakke signalen van gedragsstoornissen en waarschuwingssignalen van mentale en emotionele stoornissen (depressie, dementie, angst, enz.)

Stand A42

PARO: Hulprobot voor emotionele therapie

PARO kan optreden bij communicatie-, sociale interactie- en gedragsstoornissen of tijdens de dagelijkse zorg. Het moet het mogelijk maken om bij sommige patiënten de medicatie af te bouwen. PARO is uitgerust met talloze actuatoren en sensoren waarmee hij zijn kop kan bewegen, met zijn ogen kan knipperen, met zijn staart kan bewegen en zijn flipper kan activeren.

Stand C16, op stand Gérond’If, Île de France gérontopôle

Vriend: levensgezel, voogd en helper

Buddy helpt het ouder worden goed thuis of in een instelling en is een levensgezel, voogd en helper. Een comfortabel en geruststellend bestaan, veiligheid, sociaal contact, cognitieve stimulatie, entertainment…

New Buddy: Games en animaties, verbinding maken met gezonde verbonden organismen om thuisondersteuning, buddy-plaatsing en cognitieve stimulatie te vergroten, veilig te stellen en uit te breiden.

Stand D06 op de Personal Services Exhibition

Oplossingen voor valdetectie

Elk jaar veroorzaken twee miljoen valpartijen bij ouderen 10.000 doden. Het is de belangrijkste doodsoorzaak door een ongeval voor mensen ouder dan 65 jaar. 50% van de ouderen die vallen, weten niet zelf op te staan.

Viadome: Hulp op afstand zonder knoppen – Automatische valdetectie

Stand E46

MDsense: valdetectieradar

De MDsense-sensor wordt op de wanden in de behuizing gemonteerd. Deze nieuwe generatie sensoren maakt valdetectie onmiddellijk mogelijk zonder iets vast te hoeven houden om de waarschuwing te geven.

Kiosk E 51 van het Silver Economy-programma (Essence SmartCare)

Vayyar Care: geavanceerde technologie voor bewaking op afstand

Eenmaal geïnstalleerd, scant het apparaat de kamer als een radar en weet het of mensen staan, zitten of liggen. Zo worden eventuele valpartijen bepaald.

De innovaties van Vayyar Care gaan verder dan valdetectie. Ze maken het ook mogelijk om het verlaten van het bed, langgerekte stops op de vloer en bewegingen in verschillende kamers te volgen.

Stand E47

Hulp voor professionals en mantelzorgers:

Elk exoskelet is negatief

Elk exoskelet, op de markt gebracht door Exofair, helpt bij alle taken met betrekking tot zwaar tillen of moeilijke posities wanneer de gebruiker zijn rug buigt. Het exoskelet gebruikt handmatig gecomprimeerde lucht om hulp te bieden zonder motoren of elektriciteit.

Stand C16, op stand Gérond’If, Île de France gérontopôle

Japet.W actief exoskelet

Het actieve Japet.W exoskelet is ontwikkeld door startup Japet Medical Devices. Het is gemaakt voor intensieve rugrevalidatie en vervolgens uitgebreid naar industrieel gebruik om veeleisende taken uit te voeren. Het maakt het mogelijk om de moeilijkheid van taken met sterke lumbale beperkingen te verminderen, het optreden van lage rugpijn te voorkomen en de terugkeer naar het werk te behouden en te verbeteren.

Stand C16, op stand Gérond’If, Île de France gérontopôle

Gezondheid

Hyginict: toilet- en doucheset

Watervliegtuig voor persoonlijke hygiëne in volledige onafhankelijkheid voor ouderen of mensen met een handicap. Stand: Silver Valley Village

Praktische innovatie

Bellofia: Professionele elektrische medische dilatator.

Een medisch hulpmiddel dat bedoeld is om het aanmeten van compressiekousen te vergemakkelijken en aandoeningen aan het bewegingsapparaat voor zorgverleners door eenvoudig gebruik te verminderen.

D55 stand

Voorbeelden van innovaties per onderwerp:

  • Ondersteuning van het gezondheids-/zorgtraject: Emobot, Ludenvi en Monka Care
  • Mobiliteitshulpmiddelen: Sporthopéo, Ergoflix
  • Persoonlijke assistent: Hoi Luis, Beste hulp, Ezio
  • Woninginrichting/-apparatuur: Hygiëne, Viadome
  • Sociale banden onderhouden: Bonjour Henry, Easy-Visio, Elpmi, Karevi, Mamie Lucette, Mémorable
  • Intergenerationele oplossingen: Colibree Intergeneration
  • Preventieoplossingen/diensten: Age Impulse, CentinelCare, Belovia, Happy End, Sipad, Zoe Care
  • Fysieke en/of cognitieve stimulatie: Mentia Europe, Sparkdfitness
  • Telegeneeskunde: TokTok Doc

Dorpen en hun toekomstige klompjes van de zilveren economie.

Gerontopolis dorp

Dit dorp verenigt de 4 Gerontopols (Auvergne-Rhône-Alpes, Bourgogne-Franche-Comté, Ile-de-France, Nouvelle-Aquitaine) en de startups die ze ondersteunen. Een gelegenheid voor bezoekers om ondersteunende maatregelen te ontdekken ten gunste van innovatie voor ouderen uitgevoerd door gerontopolen.

dorp Zilvervallei

Silver Valley is Europa’s toonaangevende innovatiecentrum dat zich toelegt op een lang leven.

Dit dorp verenigt een twintigtal bedrijven die lid zijn van Silver Valley, zoals Autonomia, Bonjour Henry, Emobot, HappyVisio, Linkia, 2′ de bonheur….

Beginnend dorp

Omdat ondernemerschap en innovatie bijdragen aan de dynamiek van de sector, heeft de Silver Economy Fair een startup-dorp gecreëerd dat structuren samenbrengt die beloven het leven van senioren te verbeteren. Zoals Artora, Conferentia, Happy End, Immortaliz, Ma Fabrique à Journal en TokTokDoc.

Leave a Comment