U kunt de temperatuur beter beheren door Home Assistant te gebruiken

Over het merk hebben we je al verteld SchakelbotMarkeerstiftverbonden objecten Het is vooral beroemd om zijn roem botDeze sleutels zijn in staat om Automatisering van apparaten werkelijk Gewoon zonder iets elektrisch te hoeven doen. We hebben ook gezien hoe je het beheer van een VMC, een apparaat dat onder het plafond vaak moeilijk toegankelijk is, kan automatiseren… Op de schakelaar kunnen werken, zonder je te moeten bemoeien met de elektrische bedrading, is dan een uitkomst. We hebben nog een schoolvoorbeeld gezien waarin een Switchbot uiterst nuttig kan zijn, met de automatisering van het Nespresso-koffiezetapparaat.

Maar Schakelbot Het heeft ook een breed scala aan andere interessante randapparatuur. Dit is een voorbeeldgeval meter En de meter plusdeze Slimme temperatuur- en vochtigheidssondes die ze ook heeft LCD scherm In één oogopslag de metingen zien, dus praktisch, maar ook en vooral een koppeling om de waarden bij te houden in een bestand domotica systeem bijvoorbeeld. En in dit geval kunnen deze kleine praktische en economische onderzoeken gemakkelijk bondgenoten van een experiment worden verwarming Verbonden.

SwitchBot Meter en Meter Plus – © domo-blog

Home Automation SwitchBot en Home Assistant

Allereerst moet u weten dat randapparatuur Schakelbot Het werkt via het protocol Bluetooth. Een protocol dat zijn beperkingen heeft, voornamelijk in termen van afstand en openheid tot andere systemen, maar het merk biedt een brug die verantwoordelijk is voor het maken van de verbinding tussen het protocol Bluetooth en de Draadloze, om de bediening vanuit de cloud te ontgrendelen. Er is echter een interessant punt dat ik ontdekte en dat me ertoe bracht wat te testen en je deze gids te geven, dat het ook mogelijk is om zonder de Switchbot-brug te gaan en de sensorwaarden direct in te verzamelen Home assistant domotica systeem. Het volstaat om op deze waarden af ​​te gaan om bijvoorbeeld de verwarming intelligent te regelen vanuit het domoticasysteem.

SwitchBot-integratie

Er is al SwitchBot-integratie in Home Assistant, dus ga naar Integraties en start de installatiewizard voor integratie om deze te vinden.

Let op, daarvoor is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er een controller is Bluetooth Verkrijgbaar. Als uw systeem het heeft, zoals het oorspronkelijk deed met de Frambozentaart bijvoorbeeld, Bluetooth-integratie De lopende configuratie wordt automatisch gedetecteerd in de lijst met integraties.

U hoeft dan alleen nog maar de configuratie uit te voeren om in twee klikken te zien welke actieve Bluetooth-controller uw domoticasysteem ondersteunt.

Als u klaar bent, zoekt u naar SwitchBot-integratie en uw apparaten worden ook onmiddellijk gedetecteerd.

Bevestig vervolgens de nieuwe sensorconfiguratie.

Vervolgens bevestigt het systeem op zijn beurt dat alles klaar is.

Meter SwitchBot is heel eenvoudig toe te voegen aan je Home Assistant domotica en is een perfecte vervanger van de merkaansluitbrug.

Domotica-scenario en gebruik van tellerstanden en redundante teller

Het is dan aan jou, zoals altijd automatisering Laat uw fantasie de vrije loop om deze sensoren te gebruiken in uw domotica-scenario’s. U kunt vertrouwen op de onafhankelijke metingen van de sondes om bepaalde scènes te activeren, maar u kunt ook een functie creëren die u dat geeft Gemiddelde temperatuur Verschillende sondes als volgt:

{{((float(states('sensor.meter_be3f_temperature')) +
    float(states('sensor.meter_plus_32aa_temperature'))) / 2)
}}

Een functie die handig kan zijn als onderdeel van een bestand Scenario verwarmingsregeling Bijvoorbeeld door hem te combineren met Zigbee Moes thermostaatkoppen en een aangesloten thermostaat.

conclusie

Ik ontdekte integratie Schakelbot Willekeurig uit configuratie in thuis tovenaar En het leek me interessant om deze kleine ontdekking te delen. Vanwege de lage prijs van de sensoren meter En de meter plus Van Schakelbot En aan de praktische kant van de laatste met zijn scherm, merk ik opnieuw dat dit merk zeer eenvoudige maar zeer krachtige en interessante aangesloten kleine randapparatuur biedt. Bovendien zijn het zeer betrouwbare producten omdat ik nog een badkamerteller heb die dateert uit een oude handleiding over vereenvoudigde VMC-bediening. Deze teller is niet alleen zeer nauwkeurig, maar blijft vandaag de VMC foutloos besturen met de ondersteuning van een bot op de switch van laatstgenoemde.

SwitchBot Thermometer Hygrometer Plus – Digitale indoorthermometer met Precision Swiss Chip, …

SwitchBot Hygrometer Plus - Digitale binnenthermometer met nauwkeurige Zwitserse chip, app-bediening, thermometer-hygrometer voor thuis slaapkamer koelkast kantoor wijnkelder, 3 inch groot display

1649 euro

29,99 euro

in de winkel

Laatst bijgewerkt op 21 november 2022 om 19:13 uur.

Switchbot Binnenthermometer – Digitale thuisthermometer, hygrometer, hygrometer…

SwitchBot Indoor Thermometer - Digitale thuisthermometer, thermometer voor kleine kamers met APP-bediening, gegevensopslag, nauwkeurige bureauthermometer (wit)

16,99 euro

19,99 euro

in de winkel

Laatst bijgewerkt op 21 november 2022 om 19:13 uur.

Switchbot 2-delige binnenthermometer, slimme digitale thermometer met microchip …

SwitchBot 2-delige binnenthermometer, slimme digitale thermometer met Zwitserse chip, thermische hygrometer voor thuis slaapkamer koelkast kantoor wijnkelder, 68 dagen gegevensopslag

2549 euro

29,99 euro

in de winkel

Laatst bijgewerkt op 21 november 2022 om 19:13 uur.

SwitchBot Hub Mini slimme afstandsbediening, infraroodpoort, Wi-Fi-compatibel, bediening …

SwitchBot Hub Mini slimme afstandsbediening, IR-poort, Wi-Fi-compatibel, klimaatregeling, compatibel met Alexa, Google Home, Siri, IFTTT

26,25 euro

35,00 euro

in de winkel

Laatst bijgewerkt op 21 november 2022 om 19:13 uur.

Mis onze andere SwitchBot-producten niet die deze Black Friday in de uitverkoop zijn

SwitchBot-assortiment tegen scherpe prijzen voor de Black Friday-week

We ontdekten de reikwijdte van de SwitchBot tijdens onze hardwaretests in het domolab. Stel je onze verbazing voor toen we Bot ontdekten, dit kleine ding dat…


Leave a Comment