Hoeveel is een Roborock dweilrobot/stofzuiger waard?

In slechts een paar jaar tijd heeft Roborock naam gemaakt op de markt voor robotstofzuigers. Voorheen grotendeels gedomineerd door iRobot (onlangs overgenomen door Amazon), is deze markt in Frankrijk booming. Na een groei van 6,5% in 2019 en 10,2% in 2020, registreerde de categorie kleine huishoudelijke apparaten (PEM) voor vloeronderhoud in 2021 +7,8% volgens GfK. Als kleverige stofzuigers nog steeds goed zijn voor bijna 50% van de omzet (353 miljoen euro in waarde in 2021), zijn kleine robots steeds populairder (39 miljoen euro in waarde in 2021, een stijging van 35% ten opzichte van 2020).

Naarmate de concurrentie sterker wordt, moeten fabrikanten hun creativiteit verdubbelen om deze kleine truc toe te voegen die het verschil zal maken. Of speel in op de prijs-kwaliteitverhouding. Het is op dit tweede onderdeel dat Roborock zich heeft gepositioneerd zodra het op de markt kwam. Met de medio dit jaar aangekondigde S7 Pro Ultra biedt de fabrikant een compleet en zelfstandig wasstation aan Voor 899 euro Wanneer de meeste concurrenten boven de 1000 euro uitkomen.

En we maken allemaal duidelijk dat de prijs van 899 euro de prijs is die op het moment van schrijven wordt vermeld. Bij de lancering in de zomer van 2022 was de prijs 1.199 euro.

Wat is de nieuwe S7 Pro Ultra dagelijks waard? Heeft Roborock een bestseller? Antwoord enkele weken na de test.

Roborock S7 Pro Ultra voor de beste prijs
Basisprijs: 1199 euro

Bekijk meer aanbiedingen

Wat we leuk vonden aan Roborock S7 Pro Ultra

Alles-in-één station

De grote kracht van Roborock S7 Pro Ultra, Het is een uitgebreid onderhoudsstation. Ook al is hij gemaakt van zwart en wit plastic, hij is stijlvol. Sinds de oprichting weet Roborock prachtige producten te maken, dus de S7 Pro Ultra is geen uitzondering op de regel.

Het station is opgedeeld in vier delen: Onderaan bevindt zich de opslagruimte van de robot, waar hij zich tussen elke schoonmaakbeurt zal opladen. Bovenaan laten drie dozen de robot onafhankelijk werken.

Aan de rechterkant bevat de mand een stofzak die het door de robot aangezogen vuil opvangt. Deze wordt gemiddeld om de 7 weken vervangen of geleegd. In het midden vult een tank met water waaraan u een vloerreiniger kunt toevoegen de robot, zodat deze oppervlakken gaat reinigen. Roborock raadt aan alleen hun eigen huishoudelijke schoonmaakmiddel te gebruiken. We gebruikten een ander product, zonder schuim en hadden geen problemen. Links is de laatste tank verantwoordelijk voor het opvangen van vuil water.

Dankzij dit complete station zijn de dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden beperkt tot het vullen/leegmaken van de watertanks en het vervangen van de stofzak. Anders kan een simpele druk op de knop of een spraakopdracht de stofzuiger starten. magie.

De zuigkracht is uitstekend

Wil je meer zuigkracht? Het is heel goed en oprecht gedaan.”. Dit is wat we kunnen lezen op de officiële website van Roborock over de S7 Pro Ultra. De fabrikant heeft de zuigkracht van zijn Pro-model al verdubbeld, Geschikt voor het leveren van 5100Pa vs. 2500Pa voor de S7.

Maar het opsommen van de kwaliteit van ambitie in het getal van Pascal is niet voldoende. Het materiaal dat voor de borstels wordt gebruikt, hun positie op de robot en het vermogen om obstakels te overwinnen zijn allemaal andere criteria waarmee rekening moet worden gehouden.

Goed nieuws, de S7 Pro Ultra voldoet aan alle eisen. Krachtig, het absorbeert (bijna) alles op zijn pad. Op harde ondergronden zoals parket of tegels worden bijna alle resten geabsorbeerd. Op laagpolig tapijt verdwijnt 90% van het vuil. Dit cijfer zakt naar 75/80% op hoogpolige tapijten.

Dus deze weergaven zijn uitstekend en zetten de S7 Pro Ultra op zijn plaats Een van de meest efficiënte robotstofzuigers als het gaat om zuigkracht. Misschien soms te veel (we komen hier nog op terug).

Merk op dat de centrale borstel en zijwielen een “zwevend” mechanisme hebben om te voorkomen dat er knopen of haren ontstaan. Als u bijvoorbeeld huisdieren heeft, zou de zuigkracht van de S7 Pro Ultra u tevreden moeten stellen.

De kunstmatige intelligentie (en toepassing)

Roborock S7 Pro Ultra AI-recensie

© Citroenpers

Vanaf de eerste minuten met de Roborock S7 Pro Ultra moet je de Roborock-app downloaden om deze te configureren, maar ook om toegang te krijgen tot een groot aantal interessante functies.

Op zichzelf is de S7 Pro Ultra inderdaad een krachtpatser van kunstmatige intelligentie. De verschillende sensoren worden perfect benut om een ​​volledige scan van uw huis uit te voeren. Dit model is ongetwijfeld een van de meest getalenteerde op de markt in deze oefening.

alarmerend snel, De robot brengt een 2D maar ook 3D plattegrond van je woning in kaart. Het identificeert het meubilair en kan zelfs weten wat voor soort meubilair in de kamer is geïnstalleerd.

De S7 Pro Ultra past zich ook aan aan het zuigen en reinigen van de oppervlakken waarop hij werkt. Zo kan de dweil zich aanpassen aan verschillende vloeren. Dus wanneer de robot een tapijt detecteert, wordt het natte gedeelte 5 mm verhoogd om deze oppervlakken niet nat te maken.

Dankzij de Roborock-app heeft u toegang tot een groot aantal gebruiksmogelijkheden. Ten eerste zijn er die waarmee u het schoonmaken kunt personaliseren. U kunt tijdsperioden kiezen, scenario’s programmeren, selecteren welke oppervlakken u wilt reinigen of vermijden, enzovoort.

De app laat het ook toe Houd de gezondheidsstatus bij van je schoonmaakmaatje. We vinden daar elk element waaruit de robot in zijn staat bestaat. Als er een onderdeel vervangen, gerepareerd of schoongemaakt moet worden, geeft de app dat aan. Het specificeert zelfs stroomopwaarts in hoeveel cycli een element moet worden gewijzigd.

Onder de andere parameters vinden we tapijtbeheer (hoe gedraagt ​​de robot zich wanneer hij dit oppervlak bereikt), kaarten, afstandsbediening of de stem en taal van de robot. De S7 Pro Ultra kan ook met je stem worden bediend Dankzij Google Assistent, Alexa of Siri.

Wat we het minst leuk vonden aan de Roborock S7 Pro Ultra

De dweil is niet effectief genoeg

Roborock s7 pro ultra dweiltest

© Citroenpers

Voor het nat reinigen van vloeren vertrouwt Roborock op VibraRisevibratie technologie. De robot verspreidt water over een bak die een derde van het oppervlak bedekt en is bedekt met een krabkussen.

Dit proces moet worden onderscheiden van rolschaatsen, zoals degene die is geïnstalleerd op de Deebot X1 Turbo die we gewoonlijk gebruiken en die veel efficiënter blijkt te zijn. Inderdaad, de dweil van de S7 Pro Ultra is tevreden om een ​​taak uit te voeren met zeer kleine schrobbewegingen veroorzaakt door trillingen (3.000 per minuut verklaart het doel). Rolschaatsen, dat zijn ze, wrijven met meer kracht over het oppervlak.

De S7 Pro Ultra doet dus op dit gebied onder voor zijn concurrent, maar blijft de meest efficiënte robotstofzuiger met trilsysteem. Concreet kun je van hem verwachten dat hij opruimt Oppervlaktevlekken of vloeistoffen die net zijn gemorst. Aan de andere kant zullen sommige toegewezen taken niet worden uitgevoerd, zelfs niet voor slechts een paar uur.

Voorkom een ​​teleurstellende koppeling

Zonder camera, maar uitgerust met LiDAR, Roborock S7 Pro Ultra Niet de beste in het ontwijken van kleine obstakels. Hoewel het 3D-kaartsysteem effectief is, is het onmogelijk om kleine objecten te detecteren.

Je zult dus de grond goed moeten voorbereiden voordat je het monster loslaat. Want door de zuigkracht neemt de robot alles wat op zijn pad komt. Van de sok tot de kabel, via het vergeten speeltje in de hoek van de woonkamer en zelfs de schoenen (verdomde veters) kan niets weerstaan.

Zo vonden we de robot regelmatig midden in de woonkamer en met een voorwerp vast in de centrale cilinder. De S7 Pro Ultra kan, net als elke andere robotstofzuiger, er zijn om ons de minste moeite te besparen en meerdere keren opstaan ​​om de cilinder te ontgrendelen snel vervelend worden.

Als u geen tijd of zin heeft om de oppervlakken voor elke wasbeurt voor te bereiden, raden we u aan het premiummodel met camera te kiezen. Heb je dieren die hun territorium overal afbakenen, dan heb je weinig aan de S7 Pro Ultra omdat hij geen uitwerpselen kan detecteren. Je bent gewaarschuwd.

Roborock S7 Pro Ultra voor de beste prijs
Basisprijs: 1199 euro

Bekijk meer aanbiedingen

Onze kijk op de Roborock S7 Pro Ultra

Wederom biedt Roborock een product aan met een zeer interessante prijs-kwaliteitverhouding. De S7 Pro Ultra is een zeer compleet wasstation, aangedreven door AI en gebundeld met een app boordevol functies.

Laten we, naast andere sterke punten van deze robotstofzuiger / dweil, de zuigkracht en de autonome werking benadrukken. De wasfunctie verdient meer aandacht, zeker voor bedekte sporen en het vermijden van haken en ogen laat te wensen over. Afgezien van deze twee punten zal de S7 Pro Ultra meer voldoening geven lui bezig met jou.

Als we bij de lancering ongetwijfeld meedogenlozer waren met betrekking tot de prijs (1199 euro), maakt de eind 2022 aangeboden prijs van 899 euro het een product met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Roborock S7 Pro Ultra

899 euro

roborock s7 pro ultra recensie

Ontwerp en onderhoud


9,5/10

Geldwaarde


9,5/10

Liefde

  • zuigkracht
  • kaarten tekenen
  • Goed ontworpen compleet station
  • Goede batterijduur en snel opladen
  • Aantrekkelijke prijs

Wij houden van minder

  • Vloeroppervlakken wassen
  • Er is geen herkenning van kleine obstakels


Leave a Comment