Elon Musk wil blinden laten zien en verlamden laten lopen

Omdat hij worstelt met TwitterenTwitteren, zijn nieuwe spel, heeft Elon Musk zijn andere innovatieve projecten niet gestopt. Dit is het geval voor Neuralink, en beginbegin die zich wil ontwikkelen plantenplanten cerebraal zodat mensen hun ideeën uiteindelijk kunnen integreren met machines, met name kunstmatige intelligentie.

Het is te danken aan de vorderingen van NeuralinkElon MuskElon Musk Hij deed de show die avond twee uur lang op een conventie. Voor een miljardair is technologie nu perfect. Hij wacht op goedkeuring Food and Drug Administration, Amerikaans gezondheidsbureau, om menselijke proeven te starten. Hij hoopt hiermee binnen een half jaar te kunnen starten. Maar bovenal probeert Elon Musk te verleiden door nogmaals te benadrukken dat deze implantaten bedoeld zijn om het leven van mensen met een handicap radicaal te veranderen.

Neuralink wil blinden het gezichtsvermogen teruggeven en mensen met een dwarslaesie laten lopen. Er zijn al experimenten gedaan op dieren, zoals apen. op mij video- (tweet hieronder), kunnen we dus apen genaamd Sake en Pager zien die tekst typen of pingpongen voorde computerde computer met gedachte. Achter deze actie liepen de audities echter niet altijd goed. Plaats het implantaat er direct in hersenholtehersenholte Het is onomkeerbaar en het is aangetoond dat het dodelijk is voor sommige cavia’s. Wel moet gezegd worden dat de chip ingebouwd is SchedelSchedel Uitgerust met duizendenelektrodenelektroden Dunner dan het haar dat is getransplanteerd in het buitenoppervlak van de breinbrein. Het geheel wordt geregeld door een chip genaamd N1. Hij communiceert draadloos met de buitenwereld en wordt bovendien draadloos opgeladen.

Lopen is uitgeschakeld

Wat betreft het laten lopen van mensen met mobiliteitsbeperkingen, heeft Neuralink geëxperimenteerd met het implanteren van elektroden bij mensen met een handicap BeenmergBeenmerg van een varken. De onderzoekers wisten anders te sturen bewegingenbewegingen Benen met implantaten. Een operatie waardoor mensen met een quadriplegie weer kunnen lopen en hun handen weer kunnen gebruiken. De Neuralink-chip is in staat om bewegingscommando’s van de hersenen te onderscheppen en naar de benen te leiden. Ze weten ook hoe ze sensorische signalen van de ledematen kunnen ontvangen, zodat de hersenen ze kunnen interpreteren. Voor blinden maakte een ander experiment met een aap het mogelijk om door de camera vastgelegde voorwerpen toe te voegen aan zijn gezichtsveld. Met deze technologie hoopt Neuralink een pakpak zicht voor blinden.

In deze video onthult Elon Musk de vorderingen van Neuralink en kondigt hij aan dat de eerste menselijke tests over zes maanden zouden kunnen plaatsvinden. © YouTube, Neuralink

Het bedrijf is van plan het proces te verbeteren door het aantal elektroden te vergroten. Terwijl de eerste generatie 1.024 elektroden bedreef, bereikt de nieuwe generatie 16.000. Dankzij dit netwerk kunnen 32.000 elektroden worden verkregen. pixelspixels Een goed gedefinieerd beeld genereren bij een blinde persoon. Als Neuralink niet het enige bedrijf is vloervloer Op de hersen-machine-interfaces blijft het de enige die het kan implementeren MassaMassa. Hiervoor heeft de startup een RobotRobot R1 kan elektroden in de hersenen brengen zonder bloedvaten te beschadigen. Een nieuwe versie van deze robot is in ontwikkeling. Het kan verder gaan dan dat en het meeste aan chirurgiechirurgie Noodzakelijk voor implantatie, inclusief het openen van de schedel.

invasieve chirurgie

Maar waar Neurolink over zwijgt, is dat het proces blijft bestaan invasiefinvasief En er is geen weg meer terug als de chip eenmaal is geïmplanteerd. Dit is precies wat professionals in de medische wereld zorgen baart. Dit lijkt Elon Musk in ieder geval niet af te schrikken, die verder kijkt dan slechtzienden laten lopen of blinden laten zien. Hij stelt zich voor dat hij profiteert van zijn eigen implantaat en wenst dat iedereen in de toekomst ze kan hebben, zodat ze in de toekomst AI-systemen beter kunnen integreren en controleren.


Het Neuralink-project van Elon Musk baart wetenschappers veel zorgen

Massaal aangekondigd door Elon Musk, zou Neuralink dit jaar verder moeten gaan met de eerste tests van hersenimplantaten op menselijke vrijwilligers. Veel wetenschappers hebben er echter vragen over Bio-ethiekBio-ethieken beveiliging, datagebruik en de toekomst van geïmplanteerde chips als de proef voorbij is.

Artikel van Eduard BokEduard Bok Geplaatst op 2 februari 2022

Een eenvoudige neurale interface is de belofte van Elon Musk om mensen met een handicap te helpen. Terwijl zijn bedrijf Neuralink zich voorbereidt op de eerste menselijke proeven (na testen op varkens en apen), Het dagelijkse beest Ik heb wetenschappers geïnterviewd die hun zorgen over een dergelijk project uitten.

Laura Cabrera, een neuro-ethicus aan de Penn State University, vraagt ​​zich af of de implantaten verwijderd kunnen worden zonder de hersenen te beschadigen. ” Als er iets misgaat, hebben we echt niet de juiste technologie voor hen. “planten”. En wat is het bestand LooptijdLooptijd leven transplanteren? Zal Neuralink daarna promoties aanbieden aan de deelnemers?

Zal Neuralink zijn beloften waarmaken?

Voor Carola Keretmyer, assistent-professor medische geschiedenis en bio-ethiek aan de Universiteit van Wisconsin-Madison, zijn toekomstige commerciële resultaten problematisch. ” Ik maak me zorgen over een ongemakkelijk huwelijk tussen een bedrijf met winstoogmerk… en deze medische interventies die er hopelijk zijn om mensen te helpen. Neuralink zegt een implantaat te ontwikkelen om mensen met een handicap te helpen, maar de markt is erg klein, wat winstgevendheidsproblemen kan opleveren.

Een directe neurale interface kan interessant zijn voor het grote publiek om apparaten met behulp van de hersenen aan te sturen, bijvoorbeeld om een ​​Tesla-auto met een gedachte te besturen. ” Maar dan worden al die mensen – mensen met echte behoeften – uitgebuit en gebruikt in een riskante zoektocht naar andermans commercieel gewin. L. Sid Johnson maakt zich zorgen Centrum voor Bio-ethiek en Geesteswetenschappen van de medische universiteit van Suny Upstate.

Ook spreekt het zijn twijfels uit over de door het bedrijf aangekondigde doelen. ” Als Neuralink beweert dat het zijn apparaten voor therapeutische doeleinden zal kunnen gebruiken om mensen met een handicap te helpen, doen ze onrealistische beloften omdat ze bij lange na niet de mogelijkheid hebben. »

Wat gebeurt er met de verzamelde gegevens?

Wetenschappers maken zich ook zorgen over het gebruik van informatie die door het implantaat is verzameld. Wie krijgt er toegang toe en wat gebeurt er in het geval van een overname van Neuralink? Er is ook de kwestie van apparaatbeveiliging, d.w.z. de risico’s van hacking en ernstige gevolgen voor het slachtoffer als een kwaadwillende persoon de controle krijgt over zijn geïmplanteerde apparaat. Als dit soort technologie zich verspreidt, hoe zit het dan met de conversie door regeringen of bedrijven voor massasurveillance?

De geïnterviewde wetenschappers zijn niet per se tegen de technologie, maar ze maken zich vooral zorgen over de vele mogelijke inbreuken en hopen dat de bekendheid van het project Neuralink zal dwingen om heel voorzichtig te zijn om alles volgens de regels te doen. Het implantaat heeft het potentieel om de levens van verlamde mensen te veranderen, en het bedrijf van Elon Musk is niet de enige die werkt aan neurale interfaces.


Neuralink: Volgens Elon Musk starten de eerste menselijke proeven in 2022

Niets lijkt de dromer Elon Musk, het hoofd van Tesla en SpaceXSpaceX, dat samen met zijn bedrijf Neuralink van plan is om vanaf 2022 chips in de hersenen van mensen te implanteren. In eerste instantie zullen deze hersenimplantaten bedoeld zijn voor mensen met een handicap om hen in staat te stellen een computer te besturen door te denken. De fusiefusie Van een man met de machine aan.

Dit Futura-artikel is gepubliceerd met ETX Daily Up op 10/12/2021

Elon Musk hoopt dat te kunnen, Over Zijn bedrijf Neurolink gaat vanaf 2022 chips implanteren in het menselijk brein. Deze chip, die al is getest op apen, maakt het mogelijk om hersenactiviteit vast te leggen en te activeren. Het is bedoeld voor medisch gebruik. In eerste instantie moeten mensen met een handicap worden toegelaten fysiekfysiek hun bewegingsvermogen herstellen.

Computerbesturing met gedachte wordt werkelijkheid

In een kort interview met Elon Musk op Wall Street Journal Ter gelegenheid van de CEO Summit gaf de Amerikaanse ondernemer een update over zijn Neuralink-project. De CEO kondigde aan dat Neuralink hoopt al in 2022 met proeven op mensen te beginnen. Hij moet echter wachten op goedkeuring Food and Drug Administration Wie geeft licentieorders af voor het op de markt brengen van geneesmiddelen.

De eerste menselijke proeven liepen enkele jaren vertraging op. Eerst gepland voor eind 2020, daarna uitgesteld tot 2021 en nu tot 2022. Neuralink heeft een microchip gemaakt die rechtstreeks in de hersenen wordt geïmplanteerd om digitale apparaten aan te sturen of zelfs om motorische beperkingen te verminderen.

We hopen dit apparaat te kunnen implanteren bij onze eerste mensen – dat zijn mensen met ernstige dwarslaesies, zoals QuadriplegieQuadriplegie of quadriplegie – volgend jaar, onder voorbehoud van goedkeuring door de FDADat zei de CEO van Neuralink. En ik moet zeggen dat onze normen voor apparaatimplantatie veel hoger zijn dan die voor Food and Drug AdministrationFood and Drug Administration. Net zoals onze veiligheidsnormen bij Tesla veel hoger zijn dan wat de Amerikaanse overheid vereist “.

Pager, een 9-jarige aap, speelt pong met zijn geest. © Neuralink

Hersenstimulatie met elektroden

De N1 Link is een apparaat met 1.024 kanalen gemaakt door Neuralink voor gebruik bij therapeutische patiënten. Zodra het apparaat in de hersenen van een patiënt is geïmplanteerd, wordt verondersteld dat het gegevens onzichtbaar verzendt Over Draadloze verbinding. Neuralink test al enkele jaren apen, met bemoedigende resultaten.

Neuralink: Kijk hoe Monkey Pager het videospel Pong speelt door na te denken

Een videoclip laat bijvoorbeeld zien dat een aap genaamd Pager eenvoudig pong kan spelen met zijn geest. Geweldig! Deze chip werkt door elektroden te implanteren in het gebied van de hersenen dat de beweging regelt voordat het verbinding maakt met een groter netwerk. Het systeem zal vervolgens zenuwsignalen verwerken, stimuleren en doorgeven om de beweging te controleren.

Deze chip is zo klein en dun dat mensenhanden er niet mee om kunnen gaan

Deze chip is piepklein en volgens Neuralink te dun voor menselijke handen. Daarom ontwikkelt het bedrijf parallel robots die ze precies op de plaats van de hersenen kunnen plaatsen.

Elon Musk is voorzichtig optimistisch over de toekomst van N1 Link. Er wordt aangenomen dat het Neuralink-apparaat mensen met ernstige dwarslaesies kan helpen. Op de lange termijn zouden deze chips nog meer verbazingwekkende functionaliteit kunnen hebben. Maar voorlopig gaan de beloften verder…

Leave a Comment