Hoe ik kunstmatige intelligentie heb verwerkt in mijn werk als grafisch ontwerper. #IA – Grafisch en interactief

Achter deze titel schuilt een vraag die me al heel lang bezighoudt met betrekking tot digitale technologie: hoe gebruik ik de tools die ik tot mijn beschikking heb, op mijn eigen manier van creëren? Sinds mijn studie design heb ik altijd een ongebruikelijke relatie gehad met de creatieve tool. Toen ik een student schone kunsten was (Voordat je in de decoratieve kunsten in Parijs bent), het simpele feit dat ik steenkool voor een project gebruikte, bracht me ertoe om het potentieel van het gereedschap op een klassieke en academische manier te onderzoeken en vervolgens mijn eigen manier te vinden om het te doen, op een ongebruikelijke of soms vreemde manier. Hetzelfde gold voor digitale dingen (Voorbeeld van laserprinters die ik in de klas gebruikte om op canvas te printen, USB-toetsenborden die ik uit elkaar haalde om muziekinstrumenten te makenEn de enz.), of toen ik HTML-code aan het leren was (Ik was webtools aan het herzien toen het bouwen van showcase-websites toen meer traditioneel was). Ik deed het ook met sociale netwerken (Ik wachtte bijvoorbeeld om een ​​echt idee te krijgen voor het gebruik van Instagram door mezelf uit te dagen om bijvoorbeeld elke dag een tekening te maken…). Sommigen zullen zeggen dat het komt door mijn passie voor hacken en afleiding? 😉

Kortom, vandaag geniet ik net zoveel van het gebruik van AI als ieder ander, maar ik maak zeer realistische beelden.” op een manier… “Het kan me niet schelen. Dus ik heb gegraven, getest, aangepast en ik wilde je 3 voorbeelden laten zien van hoe ik het gebruik van AI in mijn werk als grafisch ontwerper integreer. Het wordt niet ” cool’ of ‘indrukwekkend’ omdat ik denk dat ik de drempel voorbij ben om verblind te worden door deze miljoenen. De gemaakte afbeeldingen, de ene esthetischer dan de andere. Ik moet doen 🙂

1. Om pictogrammen te maken

Dit is waarschijnlijk het gebruik dat mij het meest dient: pictogrammen maken met Midjourney is een andere manier om concepten weer te geven. Momenteel teken ik zelf vaak pictogrammen (Ga sneller), of ik gebruik NounProject (waarvoor ik een abonnement betaal). Met Midjourney heb je bibliotheken met iconen met betrekking tot het universum kunnen maken. Uiteraard maak ik het opnieuw in Illustrator, in vector corrigeer ik de rondingen, ik geef alles door in zwart-wit of in kleur. Ik waardeerde ook dat ik Midjourney in zijn gedegradeerde versie kon gebruiken. Laat het me uitleggen: voordat je een ultragedetailleerd en realistisch beeld krijgt, maakt Midjourney enigszins wazige beelden, met minder details. Dit is perfect voor mij en dit illustratiewerk. Hier zijn enkele geparafraseerde voorbeelden:

2. Maak fotomontages.

Voor sommige klanten maak ik posters, banners en andere visuele communicatiemiddelen. Soms moet ik fotomontages of snapshots maken die ik vervolgens bewerk in Photoshop. Met Midjourney kan ik deze beelden gemakkelijker maken, en ook al vind ik hun esthetiek op het eerste gezicht niet mooi, ik ben ze duidelijk aan het herwerken. Nogmaals, ik probeer een klant geen kant-en-klaar AI-beeld te geven, want ik heb gemerkt dat deze beelden de geur van machinehersenen hebben… je kent de geur van hypergedetailleerde geïllustreerde sciencefiction met een ietwat onhandige sfeer die onvermijdelijk een cliché en barokke karikatuur wordt van door AI gegenereerde kunstmatige beelden. Hieronder staan ​​foto’s gemaakt voor de Piratenpartij waar ik mee werk. De visuals waarvoor ik de AI grafische basis heb gemaakt, die ik uiteraard heb aangeraakt en herwerkt in Photoshop.

3. Om een ​​tasfoto te maken.

U moet de overgedragen woorden kennen. Dit zijn de woorden die worden gevormd door ten minste twee bestaande woorden te combineren om een ​​derde te creëren, zoals cuichette, alicament, motel, infox, franglais, etc. Welnu, ik pas dit principe van beeldcreatie al jaren toe om collages te maken, die ik met name publiceer op https://Jannonce.fr. Ik heb bijvoorbeeld het algehele logo opnieuw gemaakt om het de vorm van een vliegtuig te geven, en ik heb deze poster gemaakt met een hockeyspeler voor een CRS-val (“Hockey op Nasse” spelen), je hebt dit legioen van schaamte gecreëerd, etc.

Deze stickers zijn niet door AI gegenereerd omdat ik zeer gedetailleerd ben en dingen graag zelf doe. Ik gebruik echter graag het gebrek aan intelligentie… in AI om te zien hoe het een onderwerp interpreteert. Gisteren vroeg ik hem om een ​​molotovcocktail voor me te tekenen. Nou, wat dom (#1erDegree-team), tekende ik een voorstelling van een cocktail met vlammen. Ik vond dit leuk omdat ik deze vorm van glas interpreteer als een cliché van burgerlijke doeleinden, terwijl de molotovcocktail er juist is om de bourgeoisie en de symbolen van overheersing en kapitalisme te vernietigen. Kortom, vanuit een interpretatie door AI is het dan mogelijk om een ​​grafische draad te vinden om er op deze manier een poster van te maken, door mezelf te laten verbazen! Hier is een voorbeeld van een tasafbeelding waarvan de basis is gemaakt met behulp van Midjourney en waarvoor ik het conceptuele doel heb overgenomen, maar met mijn eigen grafische wereld.

De poster is geplaatst op Jannonce.fr

Conclusie: wat heeft (voor mij) nog niet gewerkt

Tot slot, kunstmatige intelligentie (Meer specifiek Midjourney) voor mij, gewoon een geweldige extra creatieve tool die ik leer gebruiken. Dit is geen vervanging voor mijn ideeën, beweringen of politieke boodschap, noch voor mijn werk op het gebied van typografische compositie, microprinting en macrotografie, en het maken van logo’s (Met een figuur / anti-vorm, begrijpelijk, met een typefout gekozen op basis van de datum, context, enz.), noch de relatie die ik met de cliënt kan hebben over zijn problemen, verlangens, projecten en visies. Integendeel, ik bied de mensen met wie ik werk de tool precies aan zoals ik al jaren uitleg, met welke tools ik werk zoals inDesign, Code, Illustrator, etc. Ik vind het belangrijk dat de mensen met wie ik werk de tools kennen waarmee ik werk. Ten slotte zijn AI-systemen voor mij niet meer erg handig qua interface-ontwerp, wanneer ik websites of apps maak, omdat deze tools geen idee hebben van ergonomie of originaliteit. Ik heb dit eerder geprobeerd en eindigde met dribbel-geïnspireerde mockup-shots vol slechte smaak.

Mijn volgende verkenningen zullen zich toespitsen op gebieden die tot nu toe moeilijk te bereiken waren door een gebrek aan techniek, zoals het illustreren van kleine kinderboekjes en het ontwerpen van objecten om ze te modelleren (in 3D) of te modelleren (in hout).

Verhaal volgt… 🙂

Leave a Comment