Energie: hoe u uw elektriciteitsrekening kunt verlagen met verbonden dingen

Terwijl de energierekeningen stijgen en deze winter recordcijfers kunnen bereiken voor Franse huishoudens, kunt u met verschillende geconnecteerde objecten controle krijgen over uw budget. Als deze apparaten een investering zijn, stellen ze u ook in staat om uw verbruik te leren kennen en uw gewoonten te veranderen. Dit zijn degenen waarop u gokt.

De belangstelling voor de verbonden dingen die huizen ‘slim’ maken, groeit. Naast het gemak dat ze kunnen bieden, intrigeert het idee om meer controle te hebben over hun energierekening consumenten die te maken hebben met hogere energieprijzen. Want als de regering belooft haar eigen tariefschild in te voeren, baart het idee om “de maximale prijsverhoging vastgesteld op 15% vanaf januari 2023 en ook 15% voor elektriciteit vanaf februari 2023” de rest van de periode zorgen baart. . winter.

Hier geeft CNEWS je verschillende tips om je eerste stappen in de wereld van verbonden objecten voor thuis te begeleiden. Allereerst moet u weten dat er veel merken bestaan, voornamelijk in de belangrijkste doe-het-zelf meubel- en decoratiemerken.

“We ontdekten dat de klanten die erin geïnteresseerd zijn niet per se mensen zijn die aan een heel groot project willen werken. Dit jaar en vooral sinds augustus merken we in onze winkels een toegenomen interesse in het beheersen van het energieverbruik, vooral voor verwarming en ook Laurent Glaser legt uit aan CNEWS, director of strategy and connected potential home bij Leroy Merlin.

Modules voor het aansluiten van radiatoren

© Leroy Merlijn

Verwarming is de belangrijkste component van het energieverbruik in huis, 66% van de rekening, met gemiddelde kosten per huishouden en in 2021 zo’n 1.700 euro per jaar. Daar moeten we eerst en vooral naar kijken. besparingen. Het voordeel van investeren in een aangesloten of thermostaatradiator is de mogelijkheid om de verwarming tot op de graad nauwkeurig te regelen. Niet alle Franse huizen zijn er echter altijd mee uitgerust en winkels hebben te maken met een tekort aan ingrediënten wat de verkoop van dit type product beïnvloedt.

Voor eigenaars en huurders die willen investeren in een zuinigere oplossing zonder de elektrische radiatoren te vervangen, is het beter om te kiezen voor units die de aansluiting van de radiatoren en dus het beheer van hun cycli en thermostaten op afstand mogelijk maken. “1K minder betekent 7% besparing op de rekening”, legt Ademe uit. Concreet worden deze kleine apparaten voor ongeveer 50 euro per stuk verkocht. Maar over het algemeen moet u verbonden zijn met de Connected Hub, een centrale box (ongeveer 100 tot 120 euro, afhankelijk van het model), die het voordeel heeft dat u alle aangesloten objecten in huis kunt beheren. Het is dan mogelijk om via de mobiele applicatie één of meerdere radiatoren op afstand te beheren.

U kunt met name tijdsperioden programmeren waarin de temperatuur bijvoorbeeld kan dalen tot 16°C terwijl u weg bent en kan stijgen tot 18°/19°C wanneer u thuiskomt. Ons advies: Het is interessant om een ​​van deze units in de woonkamer te plaatsen, die is over het algemeen de grootste in huis, maar ook de meest energie-intensieve. Nog steeds volgens Ademe, “het is ook mogelijk om je rekening met 5 tot 15% te verlagen, door alleen te verwarmen wanneer dat nodig is”.

aangesloten stopcontacten

Nog een interessant object: de aangesloten stekker. Ze verkopen over het algemeen voor ongeveer 15 tot 20 euro per stuk, maar ook packs kunnen geld besparen. Het is over het algemeen belangrijk om te begrijpen welke apparaten het meest verbruiken en dit type stekker informeert de applicatie die de prijs in euro’s of kilowattuur zal aangeven.

Ons advies: hier is het mogelijk om de werkingsuren van specifieke toestellen te programmeren, en ook om aangesloten te worden op de stekkerdozen waar tv’s, consoles, tablets, internetboxen op aangesloten kunnen worden… zodat het aangesloten stopcontact werkt. Het is zelfs mogelijk om de ontsteking van sommige stroomvretende apparaten zo te configureren dat ze alleen tijdens de daluren werken. “Als u uw apparaten uitschakelt in de stand-bymodus, kunt u tot 10% besparen op elektriciteit”, zegt Ademe.

Geconnecteerde lampen en aanwezigheidsmelders

De connected lampen worden aangeboden voor een gemiddelde prijs van rond de 10 euro en zijn een echte hit. Niet alleen vanwege het esthetische aspect, aangezien het over het algemeen mogelijk is om hun kleur en intensiteit te veranderen om de sfeer aan te passen, maar ook omdat sommige huishoudens ze combineren met aanwezigheidsdetectoren of deuropeningsdetectoren om ze automatisch in en uit te schakelen. Een interessante truc voor degenen die vergeten de lichten uit te doen zodra ze de kamer verlaten.

Rolluik units

Ten slotte zijn er voor woningen met elektrische rolluiken speciale units om ze aan te sluiten. Ook hier een interessante troef, aangezien het niet alleen mogelijk is om ze met een enkele klik te sluiten, maar ook om ze zo te configureren dat ze op afstand sluiten, met name om te anticiperen op warmteverlies bij kou en bij bewolkt weer. Een manier om uw huis te isoleren om het tegen hitte te beschermen. Reken ongeveer dertig euro per stuk. Ons advies is ook hier weer om te letten op rolgordijnen in een woonkamer die vaak grote ramen heeft, zelfs erkers.

Leave a Comment