STMicroelectronics: Goldman Sachs downgrade om te verkopen – 01/11/2023 om 16:18

(AOF) – Goldman Sachs verlaagde zijn aanbeveling van Neutraal naar Verkoop en zijn koersdoel van € 39 naar € 31 op STMicroelectronics, volgens een marktbron.

AOF – Meer informatie

De belangrijkste punten

– een van ‘s werelds toonaangevende en eerste Europese fabrikanten van halfgeleiders, geboren in 1987;

– de wereldleider in micro-elektromechanische systemen (Mems) en bewegingssensoren voor tablets en mobiele telefoons, markt gecontroleerd door 48%, ver voor op zijn concurrenten;

– Omzet van $ 12,8 miljard verdeeld over ADG’s (analoge en digitale systemen) voor 34%, MEM’s voor 36% en de millenniumdoelstellingen voor ontwikkeling (digitale geïntegreerde schakelingen) voor 30% en behaald in Azië-Pacific (34% verkoop), Amerika (41 %) en de rest van de wereld (25%);

– een economisch model voor de levering van microsystemen en halfgeleiders (ADG, AMS en MDG) gericht op slimme mobiliteit, energiebeheer en het internet der dingen;

– 27,5% van het kapitaal wordt gecontroleerd door ST Holding (een bedrijf dat in gelijke mate eigendom is van de Italiaanse en Franse staat), BPI met 13,1%, Jean-Marc Cherry, CEO, staat aan het hoofd van de 9-koppige raad van bestuur;

Financieel comfort met $ 9,8 miljard aan eigen vermogen, € 3,4 miljard aan contanten versus $ 2,5 miljard aan nettoschuld (upgrade).

uitdagingen

– Ambitie 2025-27: groei op basis van groeiend leiderschap in de industrie, de auto-industrie en, selectiever, in persoonlijke elektronica en communicatieapparatuur / Doel: $ 20 miljard aan inkomsten en operationele marge boven 30%;

Compilatie innovatiestrategie 1/5

j

In dienst en gefinancierd door 15,1%: Grootste octrooiportfolio in zijn sector (ongeveer 18.000) / Cultuur van samenwerking met industriële klanten (die specifieke “ECU”-ontwikkelingstools leveren, AutoDevKit voor auto’s, Sierra Wireless voor IoT), leveranciers en openbare onderzoekscentra / Leiderschap in EU-programma’s, zoals Penta of IPCEI, of grote spelers in deze sector, zoals Zigbee, de wereldwijde club van bedrijven in het internet der dingen;

Implementatie van de milieustrategie langs de waardeketen: CO2-neutraliteit en 100% hernieuwbare energievoorziening vanaf 2027 / 20% reductie in energieverbruik per segment in 2025 (vergeleken met 2016) / 20% toename in waterbeheerefficiëntie in 2025 (vergeleken met 2016) / Een circulaire economie waarbij in 2025 95% van het afval wordt gerecycled / Milieuvriendelijk ontwerp en ten minste 50% van de nieuwe producten beschreven als duurzame technologie;

– spin-offs van een Europese chipalliantie rond FD+ SOI-technologie;

– aanhoudende wereldwijde tekorten aan halfgeleiders tot eind 2025, resulterend in een orderboek dat 30% groter is dan de huidige productiecapaciteit en de mogelijkheid om de verkoopprijzen te verhogen;

– Goed bestuur en voorkeur voor interne vaardigheden.

uitdagingen

– Onevenwichtigheden in winstgevendheid tussen divisies, aangezien de winstmarge bij assistent-algemene managers lager is dan bij de andere twee divisies, ondanks de verdubbeling van het bedrijfsresultaat in 2021;

– Realiseren van ambities in de siliciumcarbide-industrie met een omzet van één miljard euro voor het jaar 2024;

– enorme investeringen in productiecapaciteit – in Agrate in Italië en in Crolles in Frankrijk – ongeveer 3,4 miljard dollar in 2022;

Na sterke omzetgroei in 1

Vers

Semester, verhoging doelen 2022: 3

j

Kwartaal: 33% omzetgroei en operationele marge tot 47%/Fiscaal 2022: $ 15,9 tot $ 16,2 miljard aan omzet en operationele marge gestegen met 47%;

Uitkering van de winst in 4 termijnen.

Franse marktgroei in termen van waarde

Volgens het Gfk Institute genereerde de sector in 2021 een omzet van € 4,8 miljard, een stijging van 2% ten opzichte van 2020. De productfamilies die profiteerden van de beste prestaties zijn met name helmen en accessoires, evenals televisies. Hoewel de Franse markt voor consumentenelektronica vorig jaar groeide in waarde, daalde hij in volume (-2% met 51 miljoen verkochte eenheden). Deze trend kan worden verklaard door de opkomst van producten: Bluetooth-luidsprekers zijn krachtiger of zelfs televisies gebruiken meer innovatieve technologieën. Zo heeft de ontwikkeling van technologieën die de beeldresolutie (Oled, Qled, miniled) en de schermgrootte verbeteren de gemiddelde prijs met meer dan 20% doen stijgen. Consumenten zijn ook op zoek naar duurzamere producten.

Leave a Comment