Arlo-camera’s en geplande veroudering: 4 kleine beurten en dan lopen ze weg…

Het nieuws viel een paar dagen voor Arlo, via een officieel document dat beschikbaar is in pdf: Arlo-cameramodellen gaan met pensioen na 4 jaar goede en trouwe dienst. Een goed voorbeeld van geplande veroudering, die opnieuw alle op de cloud gebaseerde verbonden objecten in twijfel trekt :/

Arlo-producten kunnen om verschillende redenen het einde van hun levenscyclus bereiken, waaronder veranderende marktvraag, technologische innovatie, ontwikkeling van alternatieve en efficiëntere softwareplatforms en/of gebruik van de nieuwste technologie.
De producten van Arlo, inclusief de cloudondersteuning, evolueren in de loop van de tijd
Het kan worden vervangen door een andere of functioneel rijkere technologie. Met dit in gedachten hebben we de onderstaande stappen en uitleg uiteengezet om EOL-overgangen te helpen beheren en om uit te leggen welke rol Arlo kan spelen bij het helpen van klanten bij de overgang naar andere Arlo-producten.

Arlo End of Life-beleid

Eindejaarspolis per 1 januari

In een officieel document “Arlo End of Life Policy” verklaart de fabrikant dat de levensduur van zijn producten 4 jaar zal zijn na de laatste fabricagedatum. Arlo Pro, dat in oktober 2016 werd uitgebracht, wordt op 1 april 2023 stopgezet (wat geen aprilgrap is!). Natuurlijk zullen oudere modellen, zoals de eerste Arlo die in 2014 werd uitgebracht (en de productie werd stopgezet in januari 2019), op dezelfde datum worden stopgezet.

In januari 2024 groeide de lijst, met de Arlo Baby, een babyfoon, de Arlo Pro 2, de Arlo Q en Q+, de Arlo Light (verlichtingssysteem op batterijen) en ten slotte de Audio-deurbel, beller-deurbel. Veel van de modellen die we op de blog hebben getest…

arlo levenseindeplanner

Archeologie

Maar wat betekent dit “einde van het leven”? Zullen de camera’s van de ene op de andere dag stoppen met werken?

Dus nee, maak je geen zorgen, alles is niet zo hopeloos. Vanaf de aangegeven “einde levensduur”-datum:

  • Updates worden niet gegarandeerd (dus geen bugfixes of beveiligingsproblemen meer)
  • Push- en e-mailmeldingen werken niet meer
  • Video-opname op bedrijfsservers is niet mogelijk (vanaf 1 januari 2024)
  • Noodoproepen worden uitgeschakeld (post voor de Verenigde Staten)

Dus de functionaliteit van Arlo-camera’s zou zeer beperkt zijn :/

Oplossingen

Dus wat is er nog over? Camera’s voor weergave op afstand, lokale opname… voor compatibele modellen. Als de eerste terminal die in 2014 werd uitgebracht deze mogelijkheid niet bood, hebben de volgende modellen de mogelijkheid om een ​​USB-sleutel of een externe harde schijf op te nemen voor het lokaal opnemen van bewakingsvideo’s.

netgear arlo pro 9
Als uw basisstation USB-poorten heeft, is niet alles verloren

Ook modellen met Homekit moeten blijven werken in de Apple-app. Maar zonder video-opname werd de Homekit Secure Video-functie nooit geactiveerd door Arlo. Het volstaat te zeggen dat de belangstelling voor bewakingscamera’s zonder de mogelijkheid tot video-opname zeer beperkt is!

gevolgtrekking

Persoonlijk gebruikte ik Arlo-camera’s van de eerste modellen. Het moet gezegd dat in die tijd volledig draadloze camera’s, op batterij en wifi, nogal revolutionair waren! Ik heb nog steeds verschillende processen, waaronder een videodeurbel, die me in de greep heeft gehouden. Maar zoveel van hen worden zo helaas getroffen door dit levenseindebeleid, voor dit jaar en volgend jaar, dat mijn systeem in een jaar tijd veel interesse verliest. Helaas kunnen we maar aan één kant last hebben van deze beslissing :/

Het is begrijpelijk dat updates en vervangingen van onderdelen na een paar jaar verlopen. Dit is bij de meeste producten het geval, en zelfs onze smartphones zijn na een paar jaar verstoken van updates. Maar het verwijderen van functies die precies het verkoopargument waren, zoals gratis 7-daagse cloudregistratie en meldingen bij de minste beweging, is nog twijfelachtiger, vooral als er geen oplossing wordt aangeboden. De fabrikant tovert hooguit de mogelijkheid om korting te bieden bij het overstappen op nieuwere modellen.

Dit toont opnieuw aan dat het absoluut noodzakelijk is om cloudgebaseerde oplossingen te vermijden. Zoals we eerder hebben gezien, als een fabrikant vermist raakt, zijn servers uitvallen, of zijn beleid verandert zoals hier, eindigen gebruikers met nutteloze producten. Gezien de hoge prijs en het nut van Arlo-camera’s, is zo’n advertentie echt slecht nieuws voor gebruikers. Zelfs als dergelijke acties ongetwijfeld economisch gerechtvaardigd zijn, heeft Arlo zichzelf zojuist gelanceerd en verliest het permanent het vertrouwen van gebruikers, vooral wanneer er tegenwoordig veel concurrenten in dezelfde niche zijn.

Maar het probleem ligt niet alleen bij Arlo: het probleem kan optreden bij elke andere fabrikant wiens oplossing cloudgebaseerd is. Op het gebied van bewakingscamera’s is de keuze ruim. De enige oplossing: kies voor standalone of hybride oplossingen. We hebben bijvoorbeeld Reolink-camera’s die dezelfde functionaliteit bieden als Arlo, maar die ook stand-alone kunnen zijn (opnemen op een micro SD-kaart) of kunnen worden aangesloten op een videobewakingssysteem zoals een NVR of Synology Surveillance Station. In dit geval zullen de updates waarschijnlijk op een dag stoppen, maar de camera’s zullen nog steeds perfect werken. Foscam, Hikvision, enz. Veel fabrikanten bieden nog steeds modellen aan die zonder de sluiting kunnen. We zullen de komende dagen ook de mogelijkheid hebben om een ​​complete oplossing met NVR-systeem te ontdekken.

Leave a Comment