Printemps Haussmann zet in op ervaring

de winkelier Het werkte samen met Smartech om een ​​permanente ruimte te installeren die een vijftigtal technische innovaties introduceert, waaronder een groot percentage verbonden objecten. kort overzicht.

Jezelf elke dag herontdekken is noodzakelijk om in leven te blijven doorsnede Waar de concurrentie moordend is. Want ondanks de snelle groei van e-commerce blijven winkels een essentiële rol spelen bij het helpen van hun klanten bij het ontdekken en testen van nieuwe producten. Printemps heeft dat heel goed begrepen en opent eind 2022 om Hoofd Aan de Avenue Haussmann in Parijs is een experimentele ruimte van 120 vierkante meter, gewijd aan technische producten, uniek in Frankrijk, ter vervanging van een ruimte van 70 vierkante meter die sinds 2017 is geïnstalleerd.

Ontworpen met The London Group Slimme technologieDe ruimte belicht een rijk scala aan innovaties die bezoekers kunnen ontdekken, manipuleren en ervaren met behulp van schermen die voor de objecten zijn geplaatst, voordat ze besluiten ze te kopen. Deze ruimte zal voortdurend evolueren volgens nieuws en ontwikkelingen in de tags of de markt. Onder de gepresenteerde innovaties worden verbonden objecten uitgelicht. Afkomstig van innovatieve bedrijven uit alle landen, variëren ze van verrassende en leuke dingen tot dingen die meer praktisch en functioneel zijn, maar niettemin versierd met een niet te stoppen esthetiek, met het idee om vooral technologie uit te nodigen in het dagelijks leven van consumenten.

Jean-Marc Bellalich, voorzitter van Printemps, ontving afgelopen december de Leadership Award 2022 omdat hij alle energie heeft kunnen mobiliseren om zijn collectie opnieuw uit te vinden: “ In het licht van de concurrentie zullen we onze klanten moeten “nieuw leven inblazen”; Dit is het sleutelwoord dat ik uitsprak toen ik aankwam Een magie herscheppen die voortkomt uit drie initiatieven: door de uniciteit te herontdekken – het beroemde ‘wow’-effect – en door het merk Printemps opnieuw uit te vinden en elk weekend ‘ongelooflijke’ evenementen te creëren; door mensen terug te brengen naar het hart van het systeem; en tot slot door omnichannel print Ook met mensen Persoonlijke kopers bij de klantenservice.

Onze selectie van verbonden objecten uit de Smartech-ruimte

MijnEli : juweel – armband of ketting – verbonden met een smartphone via Bluetooth dankzij een microchip voor de veiligheid van vrouwen (binnenkort een versie voor mannen). Gekoppeld aan een aanpasbare mobiele app, kunt u uw dierbaren waarschuwen als er zich een probleem voordoet. Dit, door de optie te configureren om met een enkele klik een sms te verzenden met de GPS-locatie en een gelijktijdige oproep naar zijn contacten, activeert een alarm of een audio-opname van de aanval. Een dubbele tik op de edelsteen waarschuwt hem, contacten via sms dat we veilig zijn. MyEli is ontwikkeld door begin Bordeaux-bedrijf met dezelfde naam in samenwerking met het Aquitaine Centre for Information and Electronic Technologies (Catie).

Metingen

Cardio-oefeningen : connected weegschaal van het Franse bedrijf Withings. Naast gewicht en BMI analyseert het de lichaamssamenstelling (percentage vet-, spier-, water- en botmassa) van de gebruiker met behulp van een wetenschappelijke techniek die biometrische impedantie wordt genoemd. Het meet ook de hartslag bij elke weging en biedt nu een nieuwe indicator voor de gezondheid van het hart op basis van de pulsgolfsnelheid voor dagelijkse monitoring thuis. De weegschaal, die kan worden gesynchroniseerd via Bluetooth en Wi-Fi, omvat automatische herkenning van acht gebruikers uit dezelfde familie, “draag” -modus en een oplaadbare batterij met een autonomie van maximaal een jaar.

NOVA H1 akoestische oorbellen

Nova H1 geluid oorbellen : draadloze koptelefoon vergelijkbaar met oortelefoons, bezaaid met zoetwaterparels op een zilveren of vergulde clip. Gemaakt door begin NOVA Products GmbH uit München, wiens doel het is om technologie onzichtbaar maar krachtig en stijlvol te maken. Om dit resultaat te bereiken, patenteerde ik een technologie, en Directioneel geluiddie elk geluid van de oorlel rechtstreeks in de gehoorgang stuurt, waardoor wordt voorkomen dat het naar buiten komt en zo muziek en gesprekken privé blijven.

Cosmo-helm

Cosmo-helm : fiets- en scooterhelm voor volwassenen van het Franse bedrijf Cosmo Connected. Hij is voorzien van een achteruitrijvizier en diverse lampjes (positie, gevaar, rem en richtingaanwijzers) zijn 180 graden zichtbaar en te bedienen via een afstandsbediening of een smartphone. De helm is verbonden via een app die ritten beveiligt door deze direct te delen met drie noodcontacten naar keuze of door hen automatisch te waarschuwen bij een val.

Leave a Comment