Wat is KLX en wat doet het?

Blockchain-woord Het is een derde generatie layer 1 blockchain bedoeld voor bedrijven en het Internet of Things (Internet of Things). Het is een groeiend ecosysteem dat bedrijven, ontwikkelaars en startups in staat stelt om te bouwen aan de toekomst van Web3.0-applicaties en enterprise- en datamanagement, vooral met IoT-data, om praktische problemen op te lossen.

Wat is KLX?

KLX is het originele utility-token van het woordnetwerk. De rol van het KLX-token is om het woordnetwerk actief te houden. Het kan worden gebruikt om dApps op Blockchain vast te houden, te verzenden, uit te geven, uit te geven, te bouwen, transactiekosten te betalen en het contract te krijgen. KLX-gebruikers die ervoor kiezen om deel te nemen, beveiligen het hele netwerk en verdienen beloningen op basis van de hoeveelheid verzamelde KLX.

symboliek

Codewoord volgt een patroon met een gelimiteerde oplage van 480.000.000.000 KLX. Dit maximumbedrag voor de KLX wordt niet gewijzigd door DAO.

Bovendien maakt het ‘halving’-mechanisme het mogelijk om de KLX-emissies te verminderen met, voor elke nieuwe uitgifte van 16.000.000.000 KLX, een vermindering van twee validatiebonussen. Kalima zal ook KLX’s kunnen “verbranden” om dit mechanisme te voltooien. De KLX-uitgifte zal dus in de loop van de tijd lager zijn om de inflatie onder controle te houden en te voorkomen dat de KLX-weddenschappen verwateren.

De KLX initiële uitgiftecurve hieronder toont een schatting van de tokenuitgiftebedragen (in geel) die overeenkomen met basistokens, munttokens en circulerende tokens. De grijze circulerende KLX’s zijn compatibel met de vloeibare KLX’s op de markt. Deze curven zijn gebaseerd op de aanname van een aandeel van 80% van de totale vrijgegeven KLX en benadrukken de effectiviteit van de ingevoerde mechanismen.

De initiële verdeling van de KLX is als volgt:

 • 3,125% is voor de verkoop van primaire zaden;
 • 15,625% is voor particuliere verkoop;
 • 41,25% wordt toegewezen aan de reserve.

Reservetokens zijn niet actueel aan het begin van het project en worden beheerd door de DAO om te zorgen voor:

 • naleving van de Europese regelgeving over cryptocurrencies op het gebied van liquiditeit;
 • uitzonderlijke uitgaven.

De Corporation verbindt zich ertoe om in de loop van een jaar niet meer dan 4.000.000.000 KLX per jaar te gebruiken, wat overeenkomt met 0,8% van het totale aanbod in reserve.

KLX-routekaart

Na een reeks succesvolle privéverkopen, met de verkoop van 5 miljoen euro aan KLX, staat KLX genoteerd op de CEX BitMart Exchange als een ERC20-token op het Polygon-netwerk.

Wanneer de Kalima MainChain in 2024 wordt gelanceerd, zal KLX migreren van een ERC20-token naar een native KLX-token, dat wordt gehost op het Kalima-netwerk. Elke ERC20-tokenhouder kan zijn ERC20-token omzetten in het originele KLX-token.

Hoe werkt woord?

woord netwerk

Kalima Network is een gedecentraliseerd, door de gemeenschap beheerd netwerk. Het Kalima-netwerk bestaat uit validatieblokken en validatieknooppunten en is gebaseerd op de Kalima Blockchain-technologie. De Word Blockchain bestaat uit twee geautoriseerde blockchains, genaamd “PrivaChains”, en een openbare blockchain, genaamd “Kalima MainChain”. Het is een actief netwerk gebaseerd op het Word-protocol, met de basispijlers van modulariteit, beveiliging en schaalbaarheid.

Wat maakt het woord blockchain uniek?

Kalima Blockchain is een blockchain-netwerk met de mogelijkheid om gedecentraliseerde applicaties te hosten.

Kalima Network is ontworpen om zeer grote hoeveelheden gevoelige gegevens die door industrieën worden gegenereerd te beheren en om slimme contracten te implementeren die deze gegevens tijdig kunnen verwerken. PrivaChains kunnen met elkaar worden verbonden, evenals met andere openbare blockchains (Tezos, Lightning Network en binnenkort Polygon- en Cosmos-hubs). Het Kalima-netwerk werkt ook als laag 2 of 3 op Bitcoin en kan worden gebruikt voor hybride toepassingen tussen door Kalima gelicentieerde PrivaChains en openbare Blockchains.

Iedereen die een netwerk nodig heeft dat mensen, dingen en services met elkaar verbindt, kan Word Network gebruiken. Iedereen die een netwerk nodig heeft om mensen, dingen en diensten te verbinden, kan het woord netwerk gebruiken. Objecten kunnen apparaten zijn zoals Android- en iOS-apparaten, supercomputers, IoT-gateways, LoRaWAN-gateways, industriële netwerken, enz. Mensen kunnen worden verbonden via mobiele telefoons, tablets, smartwatches, webinterfaces en meer. De services kunnen AI-processen, deep learning, big data en rapportagetools zijn. Het centrale idee van Kalima Network is om een ​​plug-and-play-platform te zijn voor iedereen die gedecentraliseerde bedrijfsapplicaties (dApps) wil bouwen of gebruiken.

Hoe gebruik je KLX?

KLX kan op veel manieren in een woordnetwerk worden gebruikt, u kunt een verificatieknooppunt starten om bij te dragen aan de beveiliging van het hele netwerk, uw KLX delen om bij te dragen aan het consensusmechanisme of dApps op het netwerk maken.

netwerk veiligheid

Word gebruikt een gedelegeerd proof of stake (DPoS) consensusmechanisme om het netwerk te beveiligen. De primaire consensus van Kalima is het bewijs van autoriteit afgeleid van het vlot. Deze combinatie van twee consensusen leidt tot de behoefte aan twee soorten validatieknooppunten: validatieknooppunten en masterknooppunten.

Hoofdknooppunten zijn validatieknooppunten die de volledige grootboekgroep opslaan.

Deze authenticatieknooppunten houden toezicht op de integriteit van transacties en de onveranderlijkheid van blockchain-gegevens. Deze nodes zijn gegroepeerd in commit-groepen:

validatie pools

Om de validatiepool te openen, is het noodzakelijk om 120.000.000 KLX te delen.

Om validatieknooppunten en masterknooppunten uit te voeren, moet de pool een aantal KLX-gebonden hebben, ofwel op zichzelf ofwel via woordnetwerkproxy’s.

 • 40.000.000 KLX per hoofdknooppunt;
 • 4.000.000 KLX per verificatieknooppunt.

Om het netwerk te valideren en te beveiligen, worden validatieblokken als volgt beloond:

 • 1 KLX wordt uitgegeven per blok voor elke validatie uitgevoerd door een masternode;
 • Per blok wordt 0,1 KLX uitgegeven voor elke validatie door het validatieknooppunt.

Deze verificatiebeloningen zullen in de loop van de tijd met de helft afnemen. Blokbeloningen worden gelijkmatig verdeeld tussen validatieknooppunten en masterknooppunten, op elke Kalima MainChain en op elke PrivaChain behouden alle validatieblokken in de loop van de tijd hetzelfde gewicht. (Meer informatie over validatiegroepen.)

uitzetten

Als u geen validator wilt zijn of niet over de vereiste middelen beschikt, kunt u KLX’s delegeren aan een validatiegroep. Dit autorisatieproces wordt staking in word-netwerk genoemd. Validatiepools delen de verdiende beloningen onder hun sponsors, wat KLX-houders aanmoedigt om te blijven deelnemen aan de werking van het consensusmechanisme.

Staking is het proces waarbij KLX-tokens op de blockchain worden vergrendeld om het hele Kalima-netwerk te beveiligen. Partijen zullen hiervoor beloningen verdienen. KLX-tokens kunnen rechtstreeks door de validator of validatiegroep zelf worden gedelegeerd, of ze kunnen door de eigenaar worden gedelegeerd aan de validatiegroep.

Wanneer een KLX-houder besluit zijn KLX’s te delegeren, wordt deze willekeurig verdeeld over de verschillende validatieknooppunten en masterknooppunten. Met andere woorden, afgevaardigden kiezen niet zelf aan welke validatiegroepen ze hun KLX willen delegeren. Het “woord” -protocol geeft elke KLX willekeurig een gijzelaar. Dit mechanisme helpt het netwerk te decentraliseren en voorkomt dat validatorpools te veel macht hebben over de opslag en gecentraliseerde controle over het netwerk.

Pre-brug uitzetten:

KLX-houders kunnen hun tokens delen voordat ze het KLX-token van de ERC20-standaard “koppelen” aan de originele KLX-standaard op Kalima MainChain. Planning voor de brug is aan de gang in het eerste kwartaal van 2024.

Het uitzetten van ERC20 zal helpen bij het bouwen en beveiligen van het Kalima Blockchain-netwerk en het creëren van een robuuste uitzetpool voorafgaand aan de lancering van de Kalima MainChain.

Tussen 2 februari 2023 en de geplande overbruggingsdatum in Q1 2024 kunnen KLX-houders hun tokens inzetten in het “Pre-Bridge Staking”-programma.

Hoe langer de inzet, hoe hoger de bonus met een maximaal rendement van 10% voor de maximale opslagperiode, d.w.z. vanaf 2 februari tot de dag dat de bridge wordt gelanceerd.

De beloningen worden gedurende 12 maanden maandelijks verdeeld vanaf de brug, d.w.z. start MainChain Kalima en wissel van KLX ERC20 naar originele KLX.

Elk token dat niet voor de brug is geïnstalleerd, levert geen beloning op.

gebaseerd op woord
Word biedt een interoperabel, schaalbaar, veilig en gedecentraliseerd netwerk dat hoge transactiekosten elimineert, om het creëren van nieuwe enterprise IoT use cases mogelijk te maken. KLX is de brandstof van het Kalima-ecosysteem, waardoor Kalima’s netwerk kan functioneren.

De transactiekosten voor Word bedragen € 0,00025 per kilobyte en worden betaald in KLX.

Om PrivaChain te kunnen valideren moeten er nodes worden aangemaakt en hiervoor moet per node een bedrag in KLX worden geplaatst:

 • 8.000.000 KLX per hoofdknooppunt;
 • 2.000.000 KLX per verificatieknooppunt.

Het bezit van KLX is het enige dat nodig is om op het wereldwijde netwerk te bouwen, gedecentraliseerde applicaties te bouwen, slimme contracten uit te voeren en PrivaChain-houders te pakken te krijgen.

Hoe een KLX kopen?

Word staat vermeld op de BitMart-uitwisseling en is de eerste CEX die KLX vermeldt.

1. Maak een account aan op BitMart

Uw BitMart-account fungeert als toegangspoort tot het kopen van cryptocurrencies. Maar voordat u een KLX kunt kopen, moet u een account openen en uw identiteit verifiëren.

2. Koop USDT of laad uw portemonnee met USDT op BitMart

De KLX wordt gekoppeld aan USDT en u moet USDT hebben om de KLX te kopen. Hiervoor heb je twee opties, koop USDT op BitMart of laad je BitMart-portemonnee met USDT

3. Koop een KLX op BitMart

U kunt KLX nu kopen op BitMart, opslaan in uw persoonlijke crypto-portemonnee of gewoon in uw BitMart-account bewaren.

Waarschuwing: Dit artikel bevat promotionele inhoud en vormt geen beleggingsadvies. Doe je eigen onderzoek en investeer alleen geld dat je kunt missen.

Leave a Comment