Wat kost een CCTV-systeem?

Een bewakingssysteem op afstand is een technisch apparaat dat in een netwerk is georganiseerd en wordt gebruikt om plaatsen, mensen of machines op afstand te bewaken. Monitoring op afstand werd populair in de jaren tachtig en wordt nu in veel situaties gebruikt, voornamelijk om veiligheidsredenen. Wat is een CCTV-systeem? Wat zijn de voordelen om het thuis te installeren? Van welk budget moet ik profiteren?

Wat is een CCTV-systeem?

Monitoring op afstand is een beveiligingssysteem dat bestaat uit het installeren van detectieapparatuur (camera’s, alarmen, sensoren etc.) op strategische en beveiligde plekken in het gebouw. Opname door camera’s maakt het mogelijk om elke ongebruikelijke gebeurtenis die zich in de woning voordoet te detecteren om onmiddellijk te handelen in geval van gevaar. Tegenwoordig wordt apparatuur voor thuisbewaking op afstand efficiënter met de ontwikkeling van Internet of Things-beveiligingstechnologieën. 7/7 monitoring op afstand via een meldkamer wordt steeds gebruikelijker.

In tegenstelling tot videobewaking, waarbij u zelf de beelden van de camera’s moet bekijken, kunt u deze taak met bewaking op afstand uitbesteden. Dit wordt beheerd door het meldpunt dat Beveiligingsapparatuur geïnstalleerd in huis via een internetverbinding. Wanneer het alarm afgaat, neemt de meldkamer alle nodige veiligheidsmaatregelen (agenten ter plaatse sturen, politie bellen) en verwittigt u. Zodra het de alarmtransmissie heeft ontvangen, analyseert het de oorzaken met behulp van foto’s en video’s die door de camera’s zijn vastgelegd en beslist het welke actie moet worden ondernomen.

huis monitoring systeem

Voordelen van bewaking op afstand voor uw huisbeveiliging

de Monitoring op afstand is een essentiële oplossing Om u te beschermen tegen ongewenste indringers in uw huis. Beschermt het huis tegen de risico’s van inbraak, mishandeling, brand en huiselijke ongevallen. Sirenes kunnen worden geïnstalleerd om indringers af te schrikken of u te waarschuwen voor gevaar. Bovendien kunt u, als u niet thuis bent, uw huisdieren in de gaten blijven houden dankzij de geplaatste camera’s.

armaturen gebruikt door het monitoringsysteem Het is discreet, draadloos, adaptief en zeer functioneel. Het is ook effectief bij het vaststellen van de exacte aard en oorsprong van het probleem dat de waarschuwing veroorzaakte. Behoudens in geval van storing, zorgt Remote Monitoring fulltime voor een optimale beveiliging van uw eigendommen, of u nu thuis bent of niet.

Wat kost een CCTV-systeem?

Het systeem voor bewaking op afstand omvat beide apparaten Online bewakingscentrum 24 uur per dag bereikbaar. Om van deze service gebruik te kunnen maken, moet u een budget plannen op basis van een aantal criteria. Dit is in principe het type object dat bewaakt moet worden (woning of appartement), de gekozen indeling (al dan niet tussenkomst van een beveiliger) en voorkeursopties. Dit kunnen zaken zijn als extra melders, buitensirenes, camera’s etc. De meeste CCTV-exploitanten bieden all-inclusive abonnementen aan. Denk hierbij aan het ter beschikking stellen van apparatuur, installatie door een monteur en het onderhoud daarvan.

Over het algemeen de Abonnementskosten voor bewaking op afstand Het kan variëren van 15 tot 300 euro per maand exclusief installatie, afhankelijk van de operator en de mogelijkheden die u wilt verkennen. Standaard monitoring op afstand kost gemiddeld tussen de 15 en 20 euro per maand, terwijl high-end monitoring op afstand tussen de 50 en 300 euro per maand kost. Voor meer zekerheid over uw geschatte budget, kunt u de kosten van het bewakingssysteem op afstand dat u nodig heeft, inschatten met behulp van online simulatoren. Ook heeft u de mogelijkheid om de werkzaamheden te laten begroten door een vakman door een offerte aan te vragen. De ideale optie zou zijn om ten minste drie offertes aan te vragen bij verschillende operatoren voor een analyse van de prijs-kwaliteitverhouding van elk.

Hoe uw systeem voor bewaking op afstand installeren en onderhouden?

Bij het installeren van een bewakingssysteem op afstand wordt rekening gehouden met de opties die zijn gekozen bij het aanmelden voor uw bezichtiging. Zodra het contract is ondertekend, zal deDe bewakingsagent belt u Om een ​​afspraak te maken om het apparaat te installeren. Uw aanwezigheid is essentieel, want de monteur na installatie leidt u ook op in het gebruik van de apparatuur. U moet de installateur ook de deuropeningen laten zien en waar u de detectoren, sensoren en alarmen wilt plaatsen. Afhankelijk van de specifieke kenmerken van uw woning, past de technieker zijn tussenkomst aan om goed aan uw behoeften te voldoen. Opgemerkt moet worden dat de kosten van installatie en bediening van het systeem voor uw rekening zijn.

Om te kunnen werken, heeft het bewakingssysteem op afstand een kabel nodig die is aangesloten op uw internetbox, maar de rest van de apparatuur wordt compact en discreet gehouden. Wat betreft de installatie, deBewaken van systeemonderhoud Het moet worden uitgevoerd door een gecertificeerde technicus voor meer efficiëntie. Deze laatste zal, terwijl hij tussenbeide komt, zorgen voor het schoonmaken van de lenzen van uw camera’s, het controleren van de behuizingen en tekenen van slijtage. Hij zal ook alarmen demonteren, lenzen reinigen en detectoren controleren. Het doel van onderhoud is ervoor te zorgen dat alle apparatuur in goede staat verkeert en efficiënt wordt gebruikt. Hiervoor moet de monteur zijn dienst afmaken met batterijcontroles, testen en systeemaanpassingen. Op het einde van de interventie wordt dan een onderhoudsrapport ingediend.

Beveiligingsmonitor op afstand

Enkele aanvullende oplossingen om de veiligheid van uw huis te waarborgen

in Naast het bewakingssysteem op afstandU kunt andere oplossingen gebruiken om uw huis optimaal te beveiligen. Dit is het geval voor buiten- en binnencamera’s en videoverificatie waarmee u uw huis kunt bewaken terwijl u weg bent. U kunt ook kiezen voor videotours ter vervanging van fysieke tours om uw huis op afstand tiptop in orde te houden. Bovendien zijn slotinstallatie op rolluiken, deurafscherming en slotversteviging uitstekende oplossingen om het risico op inbraak te verkleinen.

U kunt ook bewegingssensorverlichting voor uw ingang plaatsen of een beveiliger inhuren. Aangezien niets onfeilbaar is, aarzel dan niet om, indien mogelijk, een kluis in uw huis te installeren waarin u uw waardevolle spullen kunt opbergen. deze oplossingen Samen met een bewakingssysteem op afstand Hiermee kunt u een bijna volledige bescherming van uw huis garanderen. Dit is voor je eigen bestwil.

Leave a Comment